Kaupunki

Kaupunginhallitus ottaa käsittelyyn Espoon Soukanniemen kaavaehdotuksen – ”On hieman erikoista, jos kaupunginhallitus alkaa kaavoittaa”

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja päätti ottaa käsittelyyn lautakunnan hylkäämän kaavan.

Espoon kaupunginhallitus ottaa käsiteltäväkseen kaupunkisuunnittelulautakunnan helmikuun alussa hylkäämän Soukanniemen asemakaavaehdotuksen. Päätöksen otto-oikeuden käyttämisestä teki kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Markkula (kok).

”Asia on tarkoitus saada kaupunginhallituksen käsittelyyn lähiviikkoina, että kaavaluonnos saataisiin nähtäville vielä kevään aikana”, Markkula sanoo.

”Kaupunginhallituksessa esittelijänä toimiva teknisen toimen johtaja Olli Isotalo paneutuu asiaan ja tuo kaavaehdotuksen käsiteltäväksi.”

Kaupunginhallitukseen tulevassa esityksessä on Markkulan mukaan tarkoitus ottaa huomioon kaavaehdotuksesta saatu palaute ja lautakunnassa esillä olleet näkemykset.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Jouni Särkijärvi (kok) ja kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Tiina Elo (vihr) kummastelevat Markkulan suunnitelmia tuoda kaupunginhallitukseen korjattu versio kaupunkisuunnittelulautakunnan hylkäämästä kaavaehdotuksesta.

Jos kaupunginhallitus ottaa käsiteltäväkseen lautakunnan hylkäämän ehdotuksen, normaali toimintatapa olisi Särkijärven mukaan käsitellä asiaa ensimmäisen kerran samassa muodossa, jossa lautakuntakin on siitä päättänyt.

”On hieman erikoista, jos kaupunginhallitus alkaa kaavoittaa”, Elo sanoo.

”Isot muutokset on tärkeä tehdä huolellisen valmistelun pohjalta palauttamalla asia uuteen valmisteluun.”

Särkijärven mukaan tilanne herättää hämmennystä myös kaupunkisuunnittelukeskuksessa. ”Virkamiehillä on sormi suussa tällä hetkellä.”

Särkijärvi on Markkulan kanssa samaa mieltä siitä, että kaava pitäisi saada nähtäville karsitussa muodossa. Elon näkemys taas on, että jos tähän päädytään, se on tehtävä palauttamisen kautta.

”Olin kunnanhallituksen edustajana mukana asian lautakuntakäsittelyssä. Oli aika dramaattista hylätä kaavaehdotus. Lautakunta kävi pitkän keskustelun, mutta ei löytynyt perusteluita asian palauttamiselle. Enemmistö ei ollut valmis viheralueiden rakentamiseen, jota infran rahoittaminen edellyttäisi, ja siksi kaavaehdotus hyvälttiin”, Elo sanoo.

Markkula perustelee asian kaupunginhallituskäsittelyä demokratialla.

”En muista yhtään kertaa, jolloin lautakunta olisi hylännyt kaavan ennen sen nähtäville asettamista”, sanoo aiemmin pitkään kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtajana toiminut Markkula.

Tavoitteena on saada kaava nähtäville, mikä mahdollistaa Markkulan mukaan sen, että kaikki pääsevät lausumaan näkemyksensä kaavaluonnoksesta.

Monet alueen asukkaista ovat jo tuoneet esiin näkemyksensä kaavaehdotuksesta. Lähes 70 alueen noin 140 asukkaasta on esimerkiksi allekirjoittanut kaavaehdotusta vastustavan asukasmuistutuksen.

Oikaisu: Lisätty tieto, että Tiina Elo on kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja. Tarkennettu Elon kommenttia siitä, miten muutokset asemakaavaehdotukseen pitäisi tehdä. Aiemmin jutussa luki, että muutokset on tyylikästä tehdä palauttamalla asia uuteen valmisteluun. Lisättiin Elon kommentti: ”Enemmistö ei ollut valmis viheralueiden rakentamiseen, jota infran rahoittaminen edellyttäisi, ja siksi kaavaehdotus hyvälttiin.”

Tästä on kyse

Huvila-alueelle halutaan rakentaa lisää


  Kaavaluonnoksessa vanhalle, luontoarvoiltaan rikkaalle ja kulttuurihistoriallisesti merkittävälle huvila-alueelle ehdotetaan pienkerrostaloja ja muuta tiivistä täydennysrakentamista.

 Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti Soukanniemen kaavaehdotuksen hylkäämisestä 1. helmikuuta. Lautakunnan päätös syntyi äänin 9–2, kaksi äänesti tyhjää.

 Päätöstä perusteltiin muun muassa sillä, että alueen kaavoittaminen tulisi kaupungille kalliiksi.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Espoo
 • Kaavoitus
 • Marjaana Varmavuori

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Amerikkalaisen mielestä suomalainen on vauva

  2. 2

   Seksuaalisesta häirinnästä syytetty elokuvaohjaaja Lauri Törhönen Arto Nybergin ohjelmassa Ylellä: ”Olen käyttäytynyt tyhmästi ja harkitsemattomasti”

  3. 3

   Yhdysvalloissa joka neljäs kauppakeskus saattaa sulkea ovensa lähivuosina, mutta Suomessa niitä rakennetaan jatkuvasti lisää – Voiko edessä olla pudotuspeli?

  4. 4

   Tänään televisiossa: Silta-sarja päättyy – ja päätösjakso onnistuu vähän huijaamaan katsojia

  5. 5

   Ilja Janitskin loi ja hylkäsi MV-lehden, ja nyt hän kääntää selkänsä sen kannattajille – ”Olen saanut tarpeekseni isänmaallisten skenestä, siitä pelleilystä”

   Tilaajille
  6. 6

   Venäjän varjoarmeija taistelee Syyriassa ilman että virallinen uhriluku kasvaa – asetelma sai Yhdysvallat tappamaan kymmeniä venäläisiä

  7. 7

   Mediat: Isisin ”kalifaattiin” karannut saksalainen Linda, 17, tuomittiin vuosiksi vankeuteen Irakissa

  8. 8

   Vanhempia pyydettiin hakemaan lapset ”turvallisuuden takaamiseksi” aikaisin pois päiväkodista – sijaispula on äitynyt huomattavan pahaksi Helsingin päiväkodeissa

  9. 9

   Nokian ostaman ohjelmistoyhtiö Comptelin toimitusjohtajaa epäillään törkeästä sisäpiirintiedon väärinkäytöstä

  10. 10

   Salibandyliitto tutkii: sovittiinko ottelun päättyvän tasapeliin

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Amerikkalaisen mielestä suomalainen on vauva

  2. 2

   Ilja Janitskin loi ja hylkäsi MV-lehden, ja nyt hän kääntää selkänsä sen kannattajille – ”Olen saanut tarpeekseni isänmaallisten skenestä, siitä pelleilystä”

   Tilaajille
  3. 3

   Elintaso on Virossa nyt kuin Suomessa 1990-luvulla – näin keskiluokka elää Tallinnassa

  4. 4

   Valepoliiseja, asekauppaa ja kuolema – HS tutki, miten suomalainen liikemies ja entinen ministeri Suvi Lindén päätyivät Ugandaan ja mitä sen jälkeen tapahtui

   Tilaajille
  5. 5

   Naisleijonissa kuohuu, tähtihyökkääjältä Jatkoajassa suoraa puhetta: ”Meidän kisoja ei tule pilaamaan kukaan, ei oma valmentaja tai kukaan ulkopuolinen”

  6. 6

   Vanhempia pyydettiin hakemaan lapset ”turvallisuuden takaamiseksi” aikaisin pois päiväkodista – sijaispula on äitynyt huomattavan pahaksi Helsingin päiväkodeissa

  7. 7

   Toimitusjohtajamme käytös on pitänyt sisällään nimittelyä, haukkumista, aiheettomia syytöksiä ja raivokohtauksia – Hallitus ei katso tarpeelliseksi puuttua tilanteeseen

  8. 8

   Ensimmäinen iso dopingkäry olympialaisissa? Venäläisen mitalistin näytteessä ”epäilyttävää”

  9. 9

   ”Mun unelmana on käydä Malediiveilla ennen kuin ne uppoaa” – HS vietti vuorokauden abien kanssa, jotka juovat ja tupakoivat vähemmän kuin yksikään aiempi sukupolvi

  10. 10

   Vähenevä kiinnostus lastenhankintaan näkyy myös adoptiohakemuksissa – hakijat ovat niin vanhoja, että eivät voi toivoa pientä lasta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Pystytkö tähän hyppyyn? Jos et, kannattaa huolestua – ”Kolmi­kymppisenä on viimeinen hetki ruveta kuntoilemaan”

   Tilaajille
  2. 2

   Viime keväänä Zakarie Ali oli töissä Sörnäisten Alepassa, kun lippispäinen mies teki kahvihyllyllä yllättävän ehdotuksen – nyt 19-vuotias suomalainen on maailman kysytyimpiä muotinäytösmalleja

   Tilaajille
  3. 3

   Ihmiset pitävät lämpimänä jopa viittä ”varasuhdetta” siltä varalta, että parisuhde päättyisi – koskee niin sinkkuja kuin varattuja

  4. 4

   Onko puolisosi taipuvainen syrjähyppyyn? Tutkijat löysivät tiedostamattomia tapoja, jotka paljastavat alttiuden pettämiseen

  5. 5

   Maailmalla kohistaan nyt ”järisyttävältä” tuntuvasta uudesta orgasmista, mutta mikä ihme on kohdunkaula­orgasmi? Selvitimme

  6. 6

   Amerikkalaisen mielestä suomalainen on vauva

  7. 7

   ”Haluaisin suojella ihmisiä siltä, etteivät he itse mokaisi omia suhteitaan”, sanoo kokenut parisuhdekouluttaja, ja kertoo viisi olennaista rakastamisen taitoa

   Tilaajille
  8. 8

   Pääsin neljässä viikossa bikinikuntoon – näillä tehokkailla ohjeilla

  9. 9

   Naisleijonissa kuohuu, tähtihyökkääjältä Jatkoajassa suoraa puhetta: ”Meidän kisoja ei tule pilaamaan kukaan, ei oma valmentaja tai kukaan ulkopuolinen”

  10. 10

   Sissikoulutus on rankinta mitä armeija tarjoaa, mutta Jaakko Pessinen vain lihoi – miten selittyy mies, joka reuhtoo 45 vuotta metsässä ilman sairaspäiviä ja kaataa traktorin paljain käsin?

   Tilaajille
  11. Näytä lisää