Haagan vanhan hyppyrimäen rinteessä lasketaan pulkalla, muuten Helsingin uljaasta mäkihyppy­historiasta on jäljellä lähinnä raunioita – vertaa kuvista, miten lajin katoaminen on muuttanut maisemaa - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki

Haagan vanhan hyppyrimäen rinteessä lasketaan pulkalla, muuten Helsingin uljaasta mäkihyppy­historiasta on jäljellä lähinnä raunioita – vertaa kuvista, miten lajin katoaminen on muuttanut maisemaa

Helsinkiläisten innostus mäkihyppyyn sammui, kun laji keskitettiin Herttoniemeen, sanoo 1950-luvulla Maunulassa, Käpylässä ja Haagassa hypännyt Kari J. Nyberg. HS kävi seitsemän hyppyrimäen raunioilla, jotka on helppo löytää.

Mäkihyppyhistorioitsija Kari J. Nyberg muistelee 1950-luvun hyppyjään Maunulassa.

Julkaistu: 17.2.2018 2:00, Päivitetty 17.2.2018 13:40

Suomalainen mäkihyppy syntyi Helsingissä, mutta Helsingissä alkoi myös sen raunioituminen. Pääkaupunkiin rakennettiin viime vuosisadan alkupuoliskolla kymmeniä hyppyrimäkiä, mutta lopulta toiminnassa oli enää Herttoniemen mäki.

Hyppyrien jäljet ovat jääneet tiukasti kaupungin kallioperään. Sieltä sun täältä tutuilta kulmilta voi erottaa alastulorinteiden muotoja, hyppyrien raunioita ja vauhtimäkien perustoja.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kaupunki