Finlandia-talo peruskorjataan taas – seinien kupruilevat marmorilaatat eivät kestä 20 vuotta kauempaa, mutta niitä ei välttämättä saa vaihdettua kestävämpiin

Koko Finlandia-talo peruskorjataan ja sen vaurioitunut julkisivu uudistetaan vuosien 2021–2024 aikana. Talon julkisivumateriaalina käytettävästä marmorista on vuosien varrella väännetty useaan otteeseen.

Finlandia-talon julkisivu uusitaan jälleen.

17.2.2018 15:29 | Päivitetty 17.2.2018 22:37

Helsingin kaupunki on käynnistänyt esiselvityksen Alvar Aallon suunnitteleman Finlandia-talon tulevasta julkisivumateriaalista. Koko Finlandia-talo peruskorjataan ja sen vaurioitunut julkisivu uudistetaan vuosien 2021–2024 aikana.

Helsingin kaupungilta ja Museovirastolta kerrotaan, että selvityksessä pyritään löytämään aiempaa kestävämpi ratkaisu uudeksi julkisivumateriaaliksi. Tällä hetkellä suojellun Finlandia-talon julkisivu on italialaista Carraran marmoria. Sitä on parjattu vuosien varrella useaan otteeseen: on ihmetelty, miksi Finlandia-talon julkisivumateriaaliksi ajetaan kuin käärmettä pyssyyn etelän kiveä, joka ei kestä pohjolan oloja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat