Pariskunta luuli ostaneensa 500 neliön omakotitalon Helsingin Marjaniemestä, todellinen huoneistoala olikin vain 360 neliötä – oikeus: ei euroakaan korvauksia - Kaupunki | HS.fi

Pariskunta luuli ostaneensa 500 neliön omakotitalon Helsingin Marjaniemestä, todellinen huoneistoala olikin vain 360 neliötä – oikeus: ei euroakaan korvauksia

Oikeudessa kiisteltiin kolmesta asiasta: minkä ajan sisällä asunnon ostajan pitäisi valittaa asunnossa olevista rakennusvirheistä tai kaupanteossa tapahtuneista tiedonantovirheistä? Mikä ero on huoneisto- ja käyttöpinta-alalla? Entä mikä on ostajan ja mikä myyjän vastuu asuntokaupoilla?

Marjaniemessä kiistellään asuntokaupasta. Kuvituskuva.

1.3.2018 9:18 | Päivitetty 1.3.2018 12:56

Pariskunta vaati Helsingin käräjäoikeudessa korvauksia asuntokaupassa tapahtuneesta tiedonantovirheestä sekä lisäksi asunnossa asumisaikana todetusta kosteusvauriosta.

Pariskunta osti asunnon vuonna 2007 Helsingin Marjaniemestä omien sanojensa mukaan luullen, että sen huoneisto pinta-ala on 500 neliötä. Pinta-alaa ei ollut tarkastusmitattu. Vuonna 2011 pariskunta teetätti tarkastusmittauksen ja kävi ilmi, että asunnon pinta-ala onkin vain 360 neliötä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat