Ennennäkemätön vallankaappaus – hallituksen sote-uudistus veisi puolet Helsingin ja sen naapurien verotuloista ja tekisi niistä riippuvaisia valtiosta

Sote-uudistus on tuomassa Uudellemaalle 300–800 miljoonan euron yksityisten markkinoiden kasvu. Kaupunkien kiivas vastarinta juontuu siitä, että valtio veisi niiltä puolet veroeuroista. Uudistus mullistaisi kuntien itsenäisyyden taloudenpidossa, kirjoittaa HS:n kaupunkitoimittaja Katja Kuokkanen.

Espoolainen Emma Mullenger (oik.), 4, kulki keskiviikkoiltana kädet haalarin taskuissa ja kompastui jäisellä pihalla. Otsaan tuli kuhmu. Siksi isä Ashley ja sisko Anna, 3, toivat Emman Matinkylän terveysasemalle. ”Suomessa on niin kova veroaste, että toivoisin sillä saatavan vastinetta julkisista terveyspalveluista, myös sote-uudistuksen jälkeen”, Ashley Mullenger sanoo.

16.3.2018 2:00 | Päivitetty 16.3.2018 6:16

Helsingissä on siirrytty sote-pirun maalailussa isoihin pensseleihin. Joukko kaupungin johtopoliitikkoja ilmoitti viime viikolla, että Suomen hallituksen johtama sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus eli sote-uudistus voisi johtaa esimerkiksi kaikkien Helsingin terveysasemien sulkemiseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat