Vuotaako talosi katto rahanarvoista lämpöä taivaalle? Uudessa palvelussa on lämpökamerakuva jokaisesta Helsingin katosta - Kaupunki | HS.fi

Vuotaako talosi katto rahanarvoista lämpöä taivaalle? Uudessa palvelussa on lämpökamerakuva jokaisesta Helsingin katosta

Kattohukka-sivuston avulla voi suunnitella kattoremontteja. Helsingille se on keino päästä hiilineutraaliksi kaupungiksi.

Eduskuntatalon lämmönhukan vuonna 2015 näyttävä kuva on peräisin Helsingin kaupungin ja Helsingin seudun ympäristöpalveluiden uudelta Kattohukka-sivustolta. Keltainen ja vihreä väri tarkoittavat, että katto päästää läpi suhteellisen paljon hukkalämpöä.

11.4.2018 11:08 | Päivitetty 11.4.2018 11:55

Eduskuntatalo näyttäytyy uudessa hukkalämpöpalvelussa vihertävänkellertävänä. Kansanedustuslaitos vaikuttaa uuden lämpökameroihin perustuvan nettisivuston perusteella päästävän runsaasti lämpöä lävitseen.

Kyse on kuitenkin Eduskuntatalon lämmönhukasta ennen talon viime syksynä valmistunutta jättimäistä remonttia. Kattohukka-nimisen palvelun kautta voi nyt tarkastella minkä tahansa helsinkiläisen rakennuksen katon kautta poistuvaa hukkalämpöä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat