Helsinki kylpee auringossa, eikä keskilämpötilan pitäisi enää painua pakkasen puolelle – Ilmatieteen laitos: Kevät on nyt virallisesti alkanut - Kaupunki | HS.fi

Helsinki kylpee auringossa, eikä keskilämpötilan pitäisi enää painua pakkasen puolelle – Ilmatieteen laitos: Kevät on nyt virallisesti alkanut

Terminen kevät alkaa silloin, kun vuorokauden keskilämpötila nousee pysyvästi plussan puolelle. Näin näyttää nyt tapahtuneen.

Tuula, Annukka, Niina ja Vesa Rantanen nautiskelivat auringosta Kaivopuistossa. Lahdessa asuva perhe oli tullut ”etelänmatkalle” katsomaan Eiran arkkitehtuuria.

14.4.2018 18:59 | Päivitetty 14.4.2018 22:34

Helsinkiläiset ovat nauttineet lauantaina auringosta täysin rinnoin. Eikä suotta: talvi on nyt väistynyt ja kevät alkanut, myös virallisesti. Näin uskaltaa jo sanoa, kertoo Ilmatieteen laitoksen meteorologi Ari Mustala.

Terminen kevät alkaa silloin, kun vuorokauden keskilämpötila nousee pysyvästi nollan yläpuolelle. Käytännössä vuodenajan muuttumisen voi siis todeta täysin varmasti vasta jälkikäteen. Mustalan mukaan keskilämpötilan vajoaminen nollan alapuolelle ei kuitenkaan enää ole todennäköistä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat