Ovatko vain kantasuomalaiset naiset tervetulleita synnyttämään? Poliitikot patistavat kantaväestöä synnytystalkoisiin samaan aikaan, kun maahanmuuttajataustaisia suljetaan ulos yhteiskunnasta

Ulkomaalaistaustaisten määrän nopea kasvu ja suomalaisuuden tiukka määrittely ovat huonosti toimiva yhtälö, kirjoittaa kaupunkitoimittaja Marjaana Varmavuori kommentissaan.

Habiba Ali (ylinnä) on seitsemän lapsen yksinhuoltaja, Kirkon Ulkomaanavun projektikoordinaattori ja poliitikko Espoon Suvelasta. Toimittaja Marjaana Varmavuori kirjoitti hänestä henkilökuvan ja alkoi sen myötä pohtia syvemmin maahanmuuttajien identiteettiä.

| Päivitetty

 Suomessa oli vuoden 2017 lopussa 373 500 vieraskielistä eli tavalla tai toisella ulkomaalaistaustaista. Yli puolet eli runsaat 200 000 heistä asuu pääkaupunkiseudulla.

Vieraskielisten osuus asukkaista kasvaa pääkaupunkiseudulla noin prosenttiyksikön vuosivauhtia. Määrää kasvattaa maahanmuuton lisäksi syntyvyys ja muualla Suomessa asuvien vieraskielisten ”valuminen” etelän suuriin kaupunkeihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat