Koululääkäripulan takia Helsinki ei selviydy edes lakisääteisistä terveystarkastuksista kouluissa –”Jotain tärkeää voi jäädä huomaamatta” - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki

Koululääkäripulan takia Helsinki ei selviydy edes lakisääteisistä terveystarkastuksista kouluissa –”Jotain tärkeää voi jäädä huomaamatta”

Kaupunki palkkaa kesän aikana lisää lääkäreitä, jotta entistä useampi koululainen saisi vastaanottoajan.

Karoliina Kähö sai vanhemmalle lapselleen koululääkäri ajan vasta, kun hän alkoi sitä itse kysellä. Viime perjantaina Kähö oli Elmeri Martikaisen kanssa Arabian peruskoulun ovella.

Julkaistu: 7.6.2018 2:00, Päivitetty 7.6.2018 6:06

Osa helsinkiläiskoululaisista ei pääse kouluterveydenhuollon rutiinitarkastuksiin. Tilanne on jatkunut tällaisena vuosia, mutta nyt kaupunki palkkaa kouluihin lääkäreitä viidenneksen lisää.

Lähes kaikki oppilaat käyvät terveydenhoitajalla lakisääteisten laajojen terveystarkastusten yhteydessä eli ensimmäisellä, viidennellä ja kahdeksannella luokalla. Muilla luokilla tavoitetaan vähemmän lapsia. Tulevien ekaluokkalaisten osalta vuoden vilkkain sesonki on juuri nyt, koska heistä moni tutkitaan kevätjuhlan ja juhannuksen välisenä aikana.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kaupunki

Luetuimmat

Uusimmat