Puistolan peruskoululaiset halusivat selvittää, mistä koulun makaronilaatikon jauheliha tulee – päätyivät Lapinjärvelle katsomaan possua silmästä silmään

Sikatilan omistaja olisi valmis kertomaan avoimemmin kasvattamistaan eläimistä.

Tilanomistaja Antti Varjola harmittelee, ettei kouluissa kerrota avoimesti tuotteiden alkuperästä. ”Kyllä jokaisen pitäisi miettiä, mistä se ruoka tulee”, hän sanoo.

19.6.2018 2:00 | Päivitetty 19.6.2018 8:42

Puistolan peruskoulussa syödään joka kolmas viikko lihamakaronilaatikkoa. Se on oppilaiden toiveruoka. Oppilaat arvuuttelevat, mistä ruoan raaka-aineet ovat peräisin.

”Se ei voi olla mistään kovin huonosta paikasta, koska sitä kuitenkin tarjoillaan koulussa lapsille”, 9.-luokkalainen Mia Rautio arvelee.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat