Puistolan peruskoululaiset halusivat selvittää, mistä koulun makaronilaatikon jauheliha tulee – päätyivät Lapinjärvelle katsomaan possua silmästä silmään
Sikatilan omistaja olisi valmis kertomaan avoimemmin kasvattamistaan eläimistä.
Tilanomistaja Antti Varjola harmittelee, ettei kouluissa kerrota avoimesti tuotteiden alkuperästä. ”Kyllä jokaisen pitäisi miettiä, mistä se ruoka tulee”, hän sanoo. Kuva: Tuukka Jaromaa
Henni Immonen, Enni Rautajoki, Tuukka Jaromaa
19.6.2018 2:00 | Päivitetty 19.6.2018 8:42
Puistolan peruskoulussa syödään joka kolmas viikko lihamakaronilaatikkoa. Se on oppilaiden toiveruoka. Oppilaat arvuuttelevat, mistä ruoan raaka-aineet ovat peräisin.
”Se ei voi olla mistään kovin huonosta paikasta, koska sitä kuitenkin tarjoillaan koulussa lapsille”, 9.-luokkalainen Mia Rautio arvelee.