Kaupunki

Helsinki saamassa jättipotin kansainvälistä huomiota – miljoonayleisöjä keräävät yhdysvaltalaiset tv-kanavat tuomassa lähetyksiään Kauppatorin meriuimalaan

Yhdysvaltalaiset tv-kanavat tuovat aamuohjelmansa Helsinkiin Trumpin ja Putinin tapaamisen ajaksi. Paikkana on todennäköisesti Allas Sea Pool.

Kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat Helsingissä 16. heinäkuuta, koko maailman katseet ovat suunnattuna Helsinkiin. Helsingin Sanomien tietojen mukaan useat isot yhdysvaltalaiset televisiokanavat tuovat huipputapaamisen ajaksi aamuohjelmiensa toimittajat Helsinkiin.

Koko maailman parrasvaloihin on pääsemässä Kauppatorilla sijaitseva meriuimala Allas Sea Pool, vahvistaa News Now Finlandia pyörittävä toimittaja David Mac Dougall. Hän kertoo olleensa mukana järjestelemässä tv-kanavien tuloa Allas Sea Poolille. Virallisesti Allas Sea Poolia ei voi kuitenkaan vielä nimetä ohjelmien lähetyspaikaksi täydellä varmuudella, sillä sopimuksista puuttuu vielä allekirjoitukset.

”Hyvin todennäköisesti tämä kuitenkin toteutuu. Tietenkään en tiedä kuinka monen muun paikan kanssa mediatalot käyvät neuvotteluja Helsingissä”, sanoo Bodil Ståhl, Helsinki Allas oy:n toimitusjohtaja.


Suunnitelma on luonnollisesti kiirinyt myös Helsingin kaupungille. Alustavien tietojen mukaan Helsingistä ohjelmiaan lähettävät muiden muassa CNN, Fox, ABC ja CBS, kertoo Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mac Dougallin mukaan Altaalle tulee noin 200 toimittajaa, jotka tulevat työskentelemään Altaan kahteen ylimpään kerrokseen sijoitetuissa studioissa. Hänen mukaansa ensimmäiset toimittajat saapuivat Helsinkiin jo viime viikon torstaina. Altaalla työskentelevät toimittajat saapuvat Helsinkiin viimeistään tämän viikon perjantaina.

Tapahtuma työllistää luonnollisesti myös Allas Sea Poolin henkilökuntaa. Mac Dougallin mukaan tapahtumapaikka muiden muassa tarjoaa toimittajille catering-palvelua kellon ympäri.

”Televisiokanavat lähettävät ohjelmaa lauantaista 14. heinäkuuta mahdollisesti tiistaihin 17. heinäkuuta asti”, kommentoi Mac Dougall.

Keitä toimittajia Suomeen sitten saapuu, sitä ei vielä tiedetä. ABC-kanavan aamuohjelma on Good Morning America eli GMA. Ohjelma pyörii ABC-kanavalla arkipäivisin kello 7–9. Suomen aikaa tämä siis tarkoittaisi, että lähetys Allas Sea Poolilta olisi kello 14–16 välillä.

Koko aamuohjelmaa silti tuskin siirretään Helsinkiin. Todennäköistä on, että aamuohjelman yhteydessä näytetään pätkiä Helsingin Allas Sea Poolille tulevalta studiolta. Näiden pätkienkin myötä Helsinki tulee kuitenkin saamaan valtavasti kansainvälistä julkisuutta, sillä Trumpin ja Putinin tapaamista seuraavat todennäköisesti miljoonat silmäparit ympäri maailman.

Jo pelkästään Good Morning Americalla on valtavasti katsojia. Se on Yhdysvaltojen katsotuin aamuohjelma, joka vetää keskimäärin 4,5 miljoonaa amerikkalaista ruutujen ääreen.


Amerikan katsotuimman aamuohjelman tittelistä Good Morning American kanssa kilpailee NBC-kanavan The Today Show, joka oletettavasti tuo myös osan studiotaan Allas Sea Poolille. The Today Show jää katsojaluvuissa Good Morning American taakse vain muutamalla sadalla tuhannella katsojalla.

CBS-kanavan tuottama This Morningia taas seuraa keskimäärin noin 3,8 miljoonaa katsojaa.

Mac Dougall kertoo myös, että ainakin brittiläinen ja saksalainen tv-kanava ovat kiinnostuneita tekemään lähetystä Allas Sea Poolilta.

Allas Sea Pool on luonteva valinta kansainvälisten tv-kanavien lähetyksille. Paikalta aukeavat näyttävät näkymät kaupungin siluettiin.

Ulkoministeriöstä kerrotaan, että he ovat varautuneet 2 000 toimittajan saapumiseen. Tarkka luku saadaan, kun median akredioinnit alkavat myöhemmin tällä viikolla. Vertailun vuoksi kasvuyritystapahtuma Slush toi Helsinkiin 600 journalistia.


Sitä missä toimittajat majoittuvat tai mitä heille Helsingistä esitellään, ei ulkoministeriöstä osattu vielä keskiviikkoiltaan mennessä kertoa.

Mitä Helsingistä pitäisi jäädä kansainvälisille toimittajille mieleen?

”Allas Sea Poolilla on sauna ja uima-allas, jota ohjelmien tuottajat toivottavasti ehtivät käyttää”, toteaa Mac Dougall.

Apulaispormestari Razmyar puolestaan toivoisi, että toimittajat nostaisivat esiin Helsingin merellisyyden ja kauniin saariston. Hän toivoo, että toimittajat ehtisivät lehdistökeskuksena toimivan Finlandia-talon lisäksi kokea myös suomalaisuuden kohokohtia, kuten luomuruokaa, designia ja arkkitehtuuria.

”Toivon, että toimittajat ehtisivät nähdä Helsingin valttikortit, toimivuuden, tilan ja siisteyden.”

Helsinkiin on tapaamispäivälle ilmoitettu ainakin neljä mielenosoitusta. Razmyar toivoo, että vaikka Trumpin ja Putinin tapaamiseen liittyy paljon ristiriitoja, Helsinkiä ei nähtäisi niiden läpi.

”Molempien maiden politiikassa on ollut ristiriitoja esimerkiksi demokratian ja ihmisoikeuksien kanssa. Toivottavasti maailmassa silti hehkutettaisiin Helsinkiä kaupunkina”, Razmyar pohtii.

Razmyar muistuttaa, että kun kyseessä on amerikan katsotuimpia ohjelmia ja kovanluokan toimittajia, jokaisella Instagram-kuvalla ja Twitter-aihetunnisteella on merkitystä kaupungin näkyvyyden kannalta.


”Yhdysvaltalaisia aamuohjelmia ei tietenkään lähetetä Suomen aikaa aamulla. Onneksi valaistus on hoidettu kuntoon kesän valoisuuden avulla. Helsinki pystyy näyttämään jotain eksoottista, kun yölläkin on valoisaa”, Razmyar naurahtaa.

On kuitenkin mahdollista, että kansainvälisten toimittajien suunnitelmat menevät uusiksi, jos tapaamisen turvatoimet ulotetaan Kauppatorille ja Allas Sea Poolille asti. Niin saattaisi käydä, mikäli presidenttien tapaamispaikaksi vahvistuisi esimerkiksi Presidentinlinna.


Oikaisu 5.7. 2018 kello 6.30: Ilta-aurinkoisesta Allas Sea Poolista kuvan on ottanut Eetu Ahanen, ei Pekka Joutlahti.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Myrsky iskee viikonloppuna, mutta sitä ennen Suomeen tulee hyvin lämmintä ilmaa – Meteorologi: ”Sää voi tuntua hyvinkin erikoiselta”

  2. 2

   Ketogeeninen ruokavalio on trendi, jossa paino voi pudota nopeastikin – Ravitsemus­terapeutti: ”En kannusta, koska dieetti voi johtaa aineenvaihdunnallisiin ongelmiin”

  3. 3

   Ystäväni poika ei ole oppinut amiksessa juuri mitään – Onko ammattikoulutus todella näin surkealla tolalla?

  4. 4

   Oikeus määräsi Marine Le Penin psykiatrille – Populistijohtajaa uhkaa jopa kolmen vuoden vankeus Isis-kuviin liittyvässä tutkinnassa

  5. 5

   Miehet ovat usein tajuamattaan henkisen väkivallan uhreja – ”Miehillä voi olla parinkymmenen vuoden kokemus alistamisesta”

  6. 6

   Kaikki puhuvat ”toadista” Twitterissä, mutteivät ääneen, koska some suosii halpaa populismia – siksi se johtaa tyrannien nousuun, uskovat asiantuntijat

  7. 7

   Tämä määrä proteiinia on tarpeeksi, liika voi olla vaaraksi ja kasviproteiinilla pärjää, kunhan tietää mitä tekee – Nämä kahdeksan faktaa sinun täytyy tietää proteiineista

   Tilaajille
  8. 8

   Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

  9. 9

   Meksikon ruumisrekka­skandaali paisuu – vainajia onkin yli kolmesataa

  10. 10

   Arki-ilta raitiovaunussa kääntyi tappeluksi: Ohjaaja Jari Halonen löi humalaista koiranomistajaa nyrkillä naamaan ja sai siitä tuomion

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

  2. 2

   Miehet ovat usein tajuamattaan henkisen väkivallan uhreja – ”Miehillä voi olla parinkymmenen vuoden kokemus alistamisesta”

  3. 3

   Tutkijoille selvisi vihdoin, miksi talidomidi tuhosi tuhansien lapsien elämän

  4. 4

   Tätä on Suomi: Pekka Sario, 18, sai ajokortin tiistaiaamuna, jo illalla hän joutui toistuvan tieraivon kohteeksi

  5. 5

   Tämä määrä proteiinia on tarpeeksi, liika voi olla vaaraksi ja kasviproteiinilla pärjää, kunhan tietää mitä tekee – Nämä kahdeksan faktaa sinun täytyy tietää proteiineista

   Tilaajille
  6. 6

   Mikä Helsingin OP:ssa on vialla? Laina­neuvotteluihin ei pääse, viesteihin ei vastata

  7. 7

   Keskiviikkoilta oli poikkeuksellista junakaaosta henkilövahingon, sähkövian ja myöhästymisten vuoksi – torstaiaamun liikenne sujuu normaalisti

  8. 8

   Äiti riehui, ryyppäsi ja teki lopulta itsemurhan – Kun Sari Järn halusi ymmärtää miksi, hän löysi suvun synkän historian

   Tilaajille
  9. 9

   Ystäväni poika ei ole oppinut amiksessa juuri mitään – Onko ammattikoulutus todella näin surkealla tolalla?

  10. 10

   Kokoomuksen ja keskustan ryhmät vakuuttavat soraäänistä huolimatta tukea Soinille

  11. Näytä lisää
  1. 1

   ”Ihmisroskana” esitetty asunnoton alkoholisti Markku Korhonen ahdistui ja suuttui niin, että teki rikos­ilmoituksen – entinen yrittäjä auttoi pitkään muita, mutta päätyi itse sillan alle

  2. 2

   Auschwitziin matkanneet Kallion lukiolaiset kokivat Suomi-häpeää krakovalaisessa juutalaisravintolassa: ”Minun oli pakko mennä kysymään heiltä, että ymmärrättekö te yhtään, mitä teette”

  3. 3

   Mies havahtui hetkeksi hereille vesipuisto Serenassa, mutta jatkoi juhlintaa vielä viikon ympäri Etelä-Suomea – Lopulta mies tajusi rahoittaneensa 10–15 hengen elostelua 12 000 eurolla

  4. 4

   Tytti Peltosen palkka on niin pieni, että se on käytetty kaksi viikkoa ennen tilipäivää – Suomessa on kymmeniätuhansia työssäkäyviä köyhiä

   Tilaajille
  5. 5

   Virpi oli luokan priimus ja lääkäriperheen kultahippu – Hänestä tuli kirurgi, joka leikkasi potilaita lääkehuuruissa ja joutui lopulta vankilaan

   Tilaajille
  6. 6

   Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

  7. 7

   Äiti riehui, ryyppäsi ja teki lopulta itsemurhan – Kun Sari Järn halusi ymmärtää miksi, hän löysi suvun synkän historian

   Tilaajille
  8. 8

   Helsinkiläisnaisen auto saarrettiin traktorilla Nuuksiossa – ”Espoon sumputtaja” Lucas Heimsch perheineen kertoo nyt, mikä kaupunkilaisten käytöksessä mättää

  9. 9

   Espoolainen oppilas kuoli saatuaan sairaus­kohtauksen liikunta­tunnilla, jolla tehtiin piip-testiä – Testistä on annettu tarkat ohjeet kouluille, sanoo sivistys­toimen johtaja

  10. 10

   ”Ongelmista ykkönen on viina, kakkonen on viina ja kolmonen on viina” – Ensihoidon eläköityvä vastuulääkäri Teuvo Määttä on nähnyt Helsingin pimeän puolen

  11. Näytä lisää