Kaupunki

Kuopiolainen pien­panimo ehti huippu­kokous­markkinoille ensimmäisenä – Trump ja Putin pelaavat olutpullon kyljessä kivi, sakset, paperi -peliä, seuraavaksi odotetaan Bromance-drinkkiä

Erikoiserää valmistetaan 10 000 pulloa, ja sitä tulee muun muassa Löylyyn. Tiedätkö sinä oivaltavan Trump ja Putin -tuotteen tai kehitteletkö itse sellaista? Ota yhteys osoitteeseen hs.kaupunki@hs.fi.

Trump ja Putin -olut on pian täällä! Ja niin ovat kahden suuren maan presidentitkin.

Oluen on tuomassa markkinoille kuopiolainen pienpanimo RPS Brewing, ja sitä on tulossa myyntiin Helsinkiin. Ainakin Jätkäsaaren saunakompleksi Löyly on saamassa oman eränsä tuotteita.

Kuopiolaispanimon nimi tulee sanoista kivi, paperi, sakset eli englanniksi rock, paper, scissors.

Panimon toimitusjohtaja Samuli Huuhtanen kertoo nimen pohjautuvan siihen, että yhtiössä on ratkottu monta asiaa kivi, sakset, paperi -pelillä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tähän ajatukseen pohjautuu myös olut, jota panimo tuottaa Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien huippukokouksen alla ja sen ajaksi.

 

”Meille otollinen tilaisuus antaa heille vähän vinkkiä neuvotteluun.”

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat Helsingissä 16. heinäkuuta.

”Koko olutbrändimme perustuu tähän kivi, paperi, sakset -peliin, ja siihenhän oleellisesti kuuluu tämä sanonta, että selvitetään asiat niin kuin aikuiset. Kun tuli tieto siitä, että Trump ja Putin kohtaavat Helsingissä, niin ajattelimme, että nyt on meille otollinen tilaisuus antaa heille vähän vinkkiä neuvotteluun, jotta varmasti päästään hyviin lopputuloksiin.”

Huippukokousaiheisen olutpullon logon on suunnitellut panimon AD Juho Ojala.

”Se kuvastaa neuvotteluiden alkutilannetta, jossa presidentit ovat. Varsinaisesti mitään sen suurempaa ajatuksenvaihtoa tai keskustelua ei ole käyty, mutta he ottavat siinä peliasennon ja heillä on siinä kivi, sakset, paperi -pelin lähtötilanne ja ensimmäinen tärkeä asia on päätöksen alla.”

Toimitusjohtaja Huuhtanen kertoo, että pelkästään huippukokousta varten panimo ei olisi ehtinyt näin nopealla varoitusajalla kokonaan uutta olutta tuottamaan.

”Se, että saatiin ylipäätään etiketti tehtyä, oli sekin jo pienimuotoinen sprintti.”

Huuhtasen mielestä Rock-lager sopii kuitenkin hyvin tuunatulla etiketillä huippukokousajan erikoisolueksi.

We make lager great again. Lager on ollut ehkä jossain määrin aliarvostettu olut jonkin aikaa siksi, että sitä niin laajalti ja viljalti nautitaan ympäri maailmaa. Mutta lager tekee taas tuloaan maailmalla. Se on oluessa sellainen pienimuotoinen tulevaisuuden trendi ja sopii tähän hetkeen erittäin hyvin, sillä tulevaisuuteen toivottavasti nämä päättäjätkin katsovat, ja se on mukava tehdä tämän meidän lageroluen kera.”

Huuhtanen kertoo, että panimo saa markkinoille 10 000 pulloa huipputapaamisolutta.

”Ei se mikään valtava erä ole. Haluamme jakaa erän sillä tavalla, että se leviäisi läpi valtakunnan, jotta ainakin jokaisesta vähän suuremmasta kaupungista löytyisi ainakin yksi paikka, josta sitä olisi mahdollisuus saada nautittua.”

 

”We make lager great again.”

Milloin Putin ja Trump -olut tulee myyntiin?

”Ensi viikon puolessavälissä alamme toimittaa sitä, ja se ehtii juuri viikonlopulle kokouksen alle ja sitten tietysti tämän huippukokouksen ajaksi.”

Kuopiolaispanimo lienee ensimmäinen, joka on ehtinyt valjastamaan koneistonsa huipputapaamista silmällä pitäen. Huuhtasen tiedossa ei ainakaan toistaiseksi ole kilpailijoita.

”Hauskaahan se on nyt nähdä, tuleeko kilpailijoita”, hän toteaa.

Ehkä joku innostuu luomaan vaikkapa Putin/Trump-drinkin, kuten Donald Trumpin ja Kim Jong-unin kesäkuussa olleen tapaamisen aikaan nähtiin Singaporessa. HS:n toimittaja Katriina Pajari koemaistoi Bromance-drinkin kesäkuussa.

”Sehän olisi ihan mahtavaa, jos tämä aiheuttaisi sellaisen!” innostuu Huuhtanenkin.

Huippukokous tulee keräämään valtavan mediahuomion Helsinkiin, ja toimittajia saapuu Suomeen ympäri maailmaa. Yritättekö hyötyä tällaisesta hetkellisestä kansainvälisestä huomiosta ja toimittaa huippukokoukseen eri tavalla osallistuville Trump ja Putin -olutta?

”Kyllä me mietimme, että lähettäisimme suurlähetystöihin pienet erät, mutta en tiedä, millaiset käytännöt heillä mahtaa olla tämäntyyppisten lahjoitusten suhteen.”

Huippukokouksen mediakeskus perustetaan Finlandia-taloon.

”Ehkä sinnekin täytyy muutama laatikko toimittaa!” naurahtaa Huuhtanen.

”Olemme vielä tuore pienpanimo, jolla on kovat kasvusuunnitelmat ja tavoitteet kansainvälistyä. Olisihan se ihan mahtavaa, jos tästä joku kiinnostuisi ja kertoisi, niin kyllähän se varmasti meitä auttaisi tulevaisuudessa.”

Yritys paahtaa myös kahvia, ja huippukokouksen innoittamana se aikoo valmistaa 160 pussin erikoiserän 250 gramman kahvipusseja Trumpin ja Putinin logolla koristeltuna.

Yhtiö on teettänyt myös parisataa t-paitaa, joissa on presidenttien kuva.

”Toimitetaan niitä myös ravintoloihin työpaidoiksi ja kauppoihin vähän markkinoimaan tätä”, Huuhtanen kertoo ainakin Löylyyn lähtevän osa t-paidoista.

”Meidän pohjimmaisena toiveena on toki se, että he [presidentit] pystyisivät tekemään siellä hyviä päätöksiä koko maailmankaikkeuden kannalta. Tämä on sellainen pieni pikantti lisä, että jos heillä alkaa tulla jotenkin umpisolmu, niin voi sitten tätäkin taktiikkaa kokeilla. Itse olemme hyvin monta ongelmaa ja asiaa ratkoneet tällä kyseisellä metodilla.”

Tiedätkö tavaran tai tuotteen, joka valmistetaan Trumpin ja Putinin huippukokoukseen? Kerro se meille lähettämällä sähköpostia hs.kaupunki@hs.fi.


Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Aftonbladet: Oppilas vangittiin Ruotsissa epäiltynä opettajan raiskauksesta

  2. 2

   Suomen junat ovat kuin tieteiselokuvista Ruotsiin verrattuna – Yksityisille avattu junaliikenne tökkii, eikä aikatauluihin voi luottaa

  3. 3

   Tämä määrä proteiinia on tarpeeksi, liika voi olla vaaraksi ja kasviproteiinilla pärjää, kunhan tietää mitä tekee – Nämä kahdeksan faktaa sinun täytyy tietää proteiineista

   Tilaajille
  4. 4

   Eppu Normaalin Pantse Syrjää syytetään vaimonsa rajuista pahoinpitelyistä – muusikko kiistää syytteet, väittää ex-vaimonsa sepittäneen tapahtumat

  5. 5

   Ketogeeninen ruokavalio on trendi, jossa paino voi pudota nopeastikin – Ravitsemus­terapeutti: ”En kannusta, koska dieetti voi johtaa aineenvaihdunnallisiin ongelmiin”

  6. 6

   Miehet ovat usein tajuamattaan henkisen väkivallan uhreja – ”Miehillä voi olla parinkymmenen vuoden kokemus alistamisesta”

  7. 7

   Ystäväni poika ei ole oppinut amiksessa juuri mitään – Onko ammattikoulutus todella näin surkealla tolalla?

  8. 8

   Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

  9. 9

   Tätä on Suomi: Pekka Sario, 18, sai ajokortin tiistaiaamuna, jo illalla hän joutui toistuvan tieraivon kohteeksi

  10. 10

   Aamulehti: Tamperelainen makkaratehtailija, ”mustanmakkaran äiti” Kyllikki Tapola on kuollut

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Miehet ovat usein tajuamattaan henkisen väkivallan uhreja – ”Miehillä voi olla parinkymmenen vuoden kokemus alistamisesta”

  2. 2

   Tätä on Suomi: Pekka Sario, 18, sai ajokortin tiistaiaamuna, jo illalla hän joutui toistuvan tieraivon kohteeksi

  3. 3

   Ystäväni poika ei ole oppinut amiksessa juuri mitään – Onko ammattikoulutus todella näin surkealla tolalla?

  4. 4

   Tämä määrä proteiinia on tarpeeksi, liika voi olla vaaraksi ja kasviproteiinilla pärjää, kunhan tietää mitä tekee – Nämä kahdeksan faktaa sinun täytyy tietää proteiineista

   Tilaajille
  5. 5

   Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

  6. 6

   Mikä Helsingin OP:ssa on vialla? Laina­neuvotteluihin ei pääse, viesteihin ei vastata

  7. 7

   Tutkijoille selvisi vihdoin, miksi talidomidi tuhosi tuhansien lapsien elämän

  8. 8

   Kokoomuksen ja keskustan ryhmät vakuuttavat luottamusta Soinille – Jaana Pelkonen aikoo olla paikalla äänestyksessä, mutta ei lupaa tukeaan: ”Minullakin on omatunto”

  9. 9

   Arki-ilta raitiovaunussa kääntyi tappeluksi: Ohjaaja Jari Halonen löi humalaista koiranomistajaa nyrkillä naamaan ja sai siitä tuomion

  10. 10

   Suolistomikrobeja uhkaa sukupuutto jos jatkamme syömistä nykyiseen tapaan – Tuhojen korjaaminen saattaa vaatia järeitä toimenpiteitä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   ”Ihmisroskana” esitetty asunnoton alkoholisti Markku Korhonen ahdistui ja suuttui niin, että teki rikos­ilmoituksen – entinen yrittäjä auttoi pitkään muita, mutta päätyi itse sillan alle

  2. 2

   Auschwitziin matkanneet Kallion lukiolaiset kokivat Suomi-häpeää krakovalaisessa juutalaisravintolassa: ”Minun oli pakko mennä kysymään heiltä, että ymmärrättekö te yhtään, mitä teette”

  3. 3

   Virpi oli luokan priimus ja lääkäriperheen kultahippu – Hänestä tuli kirurgi, joka leikkasi potilaita lääkehuuruissa ja joutui lopulta vankilaan

   Tilaajille
  4. 4

   Mies havahtui hetkeksi hereille vesipuisto Serenassa, mutta jatkoi juhlintaa vielä viikon ympäri Etelä-Suomea – Lopulta mies tajusi rahoittaneensa 10–15 hengen elostelua 12 000 eurolla

  5. 5

   Tytti Peltosen palkka on niin pieni, että se on käytetty kaksi viikkoa ennen tilipäivää – Suomessa on kymmeniätuhansia työssäkäyviä köyhiä

   Tilaajille
  6. 6

   Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

  7. 7

   Äiti riehui, ryyppäsi ja teki lopulta itsemurhan – Kun Sari Järn halusi ymmärtää miksi, hän löysi suvun synkän historian

   Tilaajille
  8. 8

   Helsinkiläisnaisen auto saarrettiin traktorilla Nuuksiossa – ”Espoon sumputtaja” Lucas Heimsch perheineen kertoo nyt, mikä kaupunkilaisten käytöksessä mättää

  9. 9

   Espoolainen oppilas kuoli saatuaan sairaus­kohtauksen liikunta­tunnilla, jolla tehtiin piip-testiä – Testistä on annettu tarkat ohjeet kouluille, sanoo sivistys­toimen johtaja

  10. 10

   ”Ongelmista ykkönen on viina, kakkonen on viina ja kolmonen on viina” – Ensihoidon eläköityvä vastuulääkäri Teuvo Määttä on nähnyt Helsingin pimeän puolen

  11. Näytä lisää