Kaupunki

Kuopiolainen pien­panimo ehti huippu­kokous­markkinoille ensimmäisenä – Trump ja Putin pelaavat olutpullon kyljessä kivi, sakset, paperi -peliä, seuraavaksi odotetaan Bromance-drinkkiä

Erikoiserää valmistetaan 10 000 pulloa, ja sitä tulee muun muassa Löylyyn. Tiedätkö sinä oivaltavan Trump ja Putin -tuotteen tai kehitteletkö itse sellaista? Ota yhteys osoitteeseen hs.kaupunki@hs.fi.

Trump ja Putin -olut on pian täällä! Ja niin ovat kahden suuren maan presidentitkin.

Oluen on tuomassa markkinoille kuopiolainen pienpanimo RPS Brewing, ja sitä on tulossa myyntiin Helsinkiin. Ainakin Jätkäsaaren saunakompleksi Löyly on saamassa oman eränsä tuotteita.

Kuopiolaispanimon nimi tulee sanoista kivi, paperi, sakset eli englanniksi rock, paper, scissors.

Panimon toimitusjohtaja Samuli Huuhtanen kertoo nimen pohjautuvan siihen, että yhtiössä on ratkottu monta asiaa kivi, sakset, paperi -pelillä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tähän ajatukseen pohjautuu myös olut, jota panimo tuottaa Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien huippukokouksen alla ja sen ajaksi.

 

”Meille otollinen tilaisuus antaa heille vähän vinkkiä neuvotteluun.”

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat Helsingissä 16. heinäkuuta.

”Koko olutbrändimme perustuu tähän kivi, paperi, sakset -peliin, ja siihenhän oleellisesti kuuluu tämä sanonta, että selvitetään asiat niin kuin aikuiset. Kun tuli tieto siitä, että Trump ja Putin kohtaavat Helsingissä, niin ajattelimme, että nyt on meille otollinen tilaisuus antaa heille vähän vinkkiä neuvotteluun, jotta varmasti päästään hyviin lopputuloksiin.”

Huippukokousaiheisen olutpullon logon on suunnitellut panimon AD Juho Ojala.

”Se kuvastaa neuvotteluiden alkutilannetta, jossa presidentit ovat. Varsinaisesti mitään sen suurempaa ajatuksenvaihtoa tai keskustelua ei ole käyty, mutta he ottavat siinä peliasennon ja heillä on siinä kivi, sakset, paperi -pelin lähtötilanne ja ensimmäinen tärkeä asia on päätöksen alla.”

Toimitusjohtaja Huuhtanen kertoo, että pelkästään huippukokousta varten panimo ei olisi ehtinyt näin nopealla varoitusajalla kokonaan uutta olutta tuottamaan.

”Se, että saatiin ylipäätään etiketti tehtyä, oli sekin jo pienimuotoinen sprintti.”

Huuhtasen mielestä Rock-lager sopii kuitenkin hyvin tuunatulla etiketillä huippukokousajan erikoisolueksi.

We make lager great again. Lager on ollut ehkä jossain määrin aliarvostettu olut jonkin aikaa siksi, että sitä niin laajalti ja viljalti nautitaan ympäri maailmaa. Mutta lager tekee taas tuloaan maailmalla. Se on oluessa sellainen pienimuotoinen tulevaisuuden trendi ja sopii tähän hetkeen erittäin hyvin, sillä tulevaisuuteen toivottavasti nämä päättäjätkin katsovat, ja se on mukava tehdä tämän meidän lageroluen kera.”

Huuhtanen kertoo, että panimo saa markkinoille 10 000 pulloa huipputapaamisolutta.

”Ei se mikään valtava erä ole. Haluamme jakaa erän sillä tavalla, että se leviäisi läpi valtakunnan, jotta ainakin jokaisesta vähän suuremmasta kaupungista löytyisi ainakin yksi paikka, josta sitä olisi mahdollisuus saada nautittua.”

 

”We make lager great again.”

Milloin Putin ja Trump -olut tulee myyntiin?

”Ensi viikon puolessavälissä alamme toimittaa sitä, ja se ehtii juuri viikonlopulle kokouksen alle ja sitten tietysti tämän huippukokouksen ajaksi.”

Kuopiolaispanimo lienee ensimmäinen, joka on ehtinyt valjastamaan koneistonsa huipputapaamista silmällä pitäen. Huuhtasen tiedossa ei ainakaan toistaiseksi ole kilpailijoita.

”Hauskaahan se on nyt nähdä, tuleeko kilpailijoita”, hän toteaa.

Ehkä joku innostuu luomaan vaikkapa Putin/Trump-drinkin, kuten Donald Trumpin ja Kim Jong-unin kesäkuussa olleen tapaamisen aikaan nähtiin Singaporessa. HS:n toimittaja Katriina Pajari koemaistoi Bromance-drinkin kesäkuussa.

”Sehän olisi ihan mahtavaa, jos tämä aiheuttaisi sellaisen!” innostuu Huuhtanenkin.

Huippukokous tulee keräämään valtavan mediahuomion Helsinkiin, ja toimittajia saapuu Suomeen ympäri maailmaa. Yritättekö hyötyä tällaisesta hetkellisestä kansainvälisestä huomiosta ja toimittaa huippukokoukseen eri tavalla osallistuville Trump ja Putin -olutta?

”Kyllä me mietimme, että lähettäisimme suurlähetystöihin pienet erät, mutta en tiedä, millaiset käytännöt heillä mahtaa olla tämäntyyppisten lahjoitusten suhteen.”

Huippukokouksen mediakeskus perustetaan Finlandia-taloon.

”Ehkä sinnekin täytyy muutama laatikko toimittaa!” naurahtaa Huuhtanen.

”Olemme vielä tuore pienpanimo, jolla on kovat kasvusuunnitelmat ja tavoitteet kansainvälistyä. Olisihan se ihan mahtavaa, jos tästä joku kiinnostuisi ja kertoisi, niin kyllähän se varmasti meitä auttaisi tulevaisuudessa.”

Yritys paahtaa myös kahvia, ja huippukokouksen innoittamana se aikoo valmistaa 160 pussin erikoiserän 250 gramman kahvipusseja Trumpin ja Putinin logolla koristeltuna.

Yhtiö on teettänyt myös parisataa t-paitaa, joissa on presidenttien kuva.

”Toimitetaan niitä myös ravintoloihin työpaidoiksi ja kauppoihin vähän markkinoimaan tätä”, Huuhtanen kertoo ainakin Löylyyn lähtevän osa t-paidoista.

”Meidän pohjimmaisena toiveena on toki se, että he [presidentit] pystyisivät tekemään siellä hyviä päätöksiä koko maailmankaikkeuden kannalta. Tämä on sellainen pieni pikantti lisä, että jos heillä alkaa tulla jotenkin umpisolmu, niin voi sitten tätäkin taktiikkaa kokeilla. Itse olemme hyvin monta ongelmaa ja asiaa ratkoneet tällä kyseisellä metodilla.”

Tiedätkö tavaran tai tuotteen, joka valmistetaan Trumpin ja Putinin huippukokoukseen? Kerro se meille lähettämällä sähköpostia hs.kaupunki@hs.fi.


Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Amerikkalaisyhtiö: Kiina yritti hyökätä Suomen verkkoihin ennen Trumpin ja Putinin kokousta

  2. 2

   Tuntematon Konstantin ilmestyi biljardisalille ja teki ”työttömästä rakennusmiehestä” yritysjohtajan – Näin kansainvälinen rahanpesu ulotti lonkeronsa Järvenpään Nordeaan

  3. 3

   Kattorakenteiden välissä tursunnut ja viikon kadoksissa ollut kuristajakäärme Olli karkasi taas Vantaalla – Omistaja: ”Voin taata, ettei tämä enää toistu”

  4. 4

   Trump uhosi CNBC:n haastattelussa olevansa valmis ryhtymään ”Putinin pahimmaksi painajaiseksi” – arveli kuitenkin, ettei niin pitkälle tarvitse mennä

  5. 5

   Japania kurittavat ennätykselliset helteet – Useita ihmisiä on kuollut ja yli 2 000 joutunut sairaalaan kuumuuden takia

  6. 6

   12-vuotiaana Kalle esitti netissä himokasta kotiäitiä – Verkossa tekaistulla identiteetillä esiintyminen on yleistä, ja sen avulla Kalle löysi itsensä

   Tilaajille
  7. 7

   This is Finland: After Trump and Putin leave, the president heads across the street for a drink

  8. 8

   Rakastuin laitoksemme lehtoriin, mutta suhde päättyi rumasti – nyt hän pitää mykkäkoulua ja kielsi tulemasta luennoilleen

  9. 9

   Kaikkien aikojen lämpöennätystä Lapissa hehkutettiin tällä viikolla – ikivanhoista vuosikirjoista löytyikin merkintä vielä hikisemmästä päivästä

  10. 10

   Ovatko ihmiset liian kehittymättömiä demokratiaan? Trumpin esiintymistä seuratessa on vaikea uskoa, että hän todella on kansan itselleen valitsema johtaja

  11. Näytä lisää
  1. 1

   This is Finland: After Trump and Putin leave, the president heads across the street for a drink

  2. 2

   Rakastuin laitoksemme lehtoriin, mutta suhde päättyi rumasti – nyt hän pitää mykkäkoulua ja kielsi tulemasta luennoilleen

  3. 3

   Täällä Trump yöpyi Helsingissä – harvinaiset kuvat varjellusta Valtion vierastalosta

  4. 4

   Muotitalo Burberry on polttanut vuoden aikana tuotteitaan 32 miljoonan euron arvosta

  5. 5

   Putinin hampaisiin Helsingin huippu­kokouksessa joutunut yhdysvaltalainen sijoittaja HS:lle: ”Olemme löytäneet Putinin hallinnon akilleen­kantapään”

  6. 6

   Trump sanoi ”aggressiivisten montenegrolaisten” voivan aloittaa maailman­sodan – ”Yhdysvaltain historian oudoin presidentti”, sanoo parlamentin ex-johtaja

  7. 7

   Säähän luvassa käänne koko maassa: Ukkosia, rankkasateita ja jopa kaupunki­tulvia

  8. 8

   Erkko Välimäki, 50, haluaa isäksi – lapsen synnyttää ukrainalainen nainen, joka luopuu oikeuksista lapseen jo etukäteen

   Tilaajille
  9. 9

   Seppo Järvinen unelmoi matkustavansa vielä jonain päivänä Afrikkaan – Hän on seissyt Myllypuron leipäjonossa kaksi kertaa viikossa vuodesta 2008, koska hänellä on nälkä

  10. 10

   Epäilty rattijuoppo pakeni poliisia ja kolaroi, kolme ihmistä kuoli Mänty­harjussa – Tuhoisat takaa-ajot ovat hyvin harvinaisia, sanoo poliisi­ylitarkastaja

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Republikaani­senaattori John McCain: Helsingin huippu­kokous oli hirvittävä virhe – lue HS:n seuranta Trumpin ja Putinin tapaamisen käänteistä

  2. 2

   This is Finland: After Trump and Putin leave, the president heads across the street for a drink

  3. 3

   Tällainen on Suomi: Kun Trump ja Putin olivat poistuneet, presidentti Niinistö lähti terassille kuin kuka tahansa

  4. 4

   Trump tuhosi Helsingin huippukokouksen yhdellä iskulla – amerikkalaiset tyrmistyivät Trumpin ”antautumisesta” Venäjän presidentille

  5. 5

   Suomen hipsterein paikka on pieni kylä Nokian hylkäämässä Salossa – ”Elämäntilanteeni on niin hyvä, ettei siitä melkein kehtaa puhua”

  6. 6

   Donald ja Melania Trumpin saattue saapui Kalastaja­torpalle suuren väkijoukon saattelemana – lue HS:n seuranta sunnuntain tapahtumista

  7. 7

   Los Angeles Timesin toimittaja tuli Helsinkiin raportoimaan huippukokouksesta, mutta rakastuikin julkiseen liikenteeseen – ”Suomi on voittanut minut puolelleen”

  8. 8

   Jäämies Ötzi kuoli täysin vatsoin, mutta nykyihmistä hänen viimeinen ateriansa voi hirvittää

  9. 9

   Trump teki etikettimokan ja saattoi kuningatar Elisabetin kiusalliseen tilanteeseen Britanniassa

  10. 10

   ”Ostin kaksi kuumemittaria ja söin elohopeat niistä” – tutkija selvittää laittoman abortin teettäneiden naisten kohtaloita

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Päivi Anttikosken valinta Aamulehden päätoimittajaksi kariutui, koska toimitusjohtajalle ei kelvannut perheestään erillään asuva äiti
  3. Yhden miehen matkatoimisto otti rahaa lomamatkoista ja palveluista, joita ei kuitenkaan ollut – bulgarialaisen toimiston vetäjä tuomittiin lähes 50 petosrikoksesta
  4. Amerikkalaisyhtiö: Kiina yritti hyökätä Suomen verkkoihin ennen Trumpin ja Putinin kokousta
  5. Japania kurittavat ennätykselliset helteet – Useita ihmisiä on kuollut ja yli 2 000 joutunut sairaalaan kuumuuden takia
  6. Tuntematon Konstantin ilmestyi biljardisalille ja teki ”työttömästä rakennusmiehestä” yritysjohtajan – Näin kansainvälinen rahanpesu ulotti lonkeronsa Järvenpään Nordeaan
  7. Suomalaisvauhti jäi vielä paitsioon Saksan GP:n harjoituksissa – Räikkönen ja Bottas eivät onnistuneet ajamaan kunnon kierrosta pehmeimmillä renkailla
  8. Trump uhosi CNBC:n haastattelussa olevansa valmis ryhtymään ”Putinin pahimmaksi painajaiseksi” – arveli kuitenkin, ettei niin pitkälle tarvitse mennä
  9. Vapaaottelija Minna Grusander haluaa tehdä lauantaina historiaa tittelitaistossa
  10. Tunti sitten
  11. Pori Jazzin esiintyjät laidasta laitaan arvostelivat Donald Trumpin esiintymistä Helsingissä – ja soittivat oikeudenmukaisuuden puolesta
  12. ”Tyhjän tien syndrooma otti vallan”, perusteli poliisin kiinniottama kaahari toimintaansa – Vantaalaismies ajoi satasta 40 kilometrin rajoitusalueella
  13. Näytä lisää