Kaupunki

Välienselvittely johti julmaan pahoinpitelyyn Espoossa – kaksi miestä hakkasi kolmannen vasaralla ja pakotti syömään kannabista

Pahoinpitelystä syytetyt olivat lisäksi kaataneet uhrin silmiin kirvelevää nestettä ja pakottaneet tämän syömään kannabista.

Espoon käräjäoikeus tuomitsi toukokuussa kaksi miestä kolmen vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen Espoossa tapahtuneesta törkeästä pahoinpitelystä ja varkaudesta.

Mika Peltomäki ja Henry Roth saivat tuomion törkeästä pahoinpitelystä ja varkaudesta. Lisäksi Peltomäki tuomittiin vahingonteosta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Pahoinpitelyyn johtanut tilanne alkoi, kun Rothille tuttu mies oli mennyt tammikuussa 2018 Rothin asunnolle selvitelläkseen välejään tämän kanssa. Asunnossa Roth ja Peltomäki pahoinpitelivät miehen ja varastivat häneltä rannekellon sekä 44 euroa.

Käräjäoikeuden mukaan tapaamiseen liittyi uhrin, uhrin tyttöystävän ja Rothin henkilökohtaisiin asioihin liittyvää välienselvittelyä, mutta tapaaminen oli myös liittynyt huumausaineisiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Asunnolla toinen miehistä oli yllättäen lyönyt uhria vasaralla takaraivoon. Uhri oli yrittänyt paeta, mutta kun häntä lyötiin uudelleen, hän kaatui. Syytetyt olivat raahanneet uhria ympäri asuntoa sekä hakanneet ja potkineet häntä. Uhri oli osan ajasta tajuttomana.

Lisäksi uhria oli käräjäoikeuden mukaan joko pistelty tai viillelty puukolla. Uhrin kertoman mukaan hänen silmiinsä oli myös kaadettu kirvelevää nestettä ja hänet oli pakotettu syömään kannabista.

Uhrin ollessa puolustuskyvyttömässä tilassa ja juuri tajuissaan, hänestä otettiin myös videota ja kuvia. Teon yhteydessä Roth ja Peltomäki veivät hänen kädestään rannekellon ja 44 euroa. Syytetyt jakoivat rahat keskenään.

Pahoinpitely keskeytyi lopulta, kun uhrin tyttöystävä oli soittanut Rothille ja tuli myöhemmin hakemaan uhrin pois asunnosta ystävänsä kanssa.

Rothin mukaan pahoinpitelyssä oli kyse hätävarjelusta. Hänen kertomansa mukaan pahoinpitely oli saanut alkunsa uhrin hyökättyä hänen kimppuunsa. Käräjäoikeus ei kuitenkaan pitänyt tätä uskottavana, sillä Rothin tapahtumapäivänä lähettämistä viesteistä välittyy se, että suunnitelma uhrin pahoinpitelemiseksi on syntynyt jo ennen uhrin saapumista hänen asunnolleen.

Käräjäoikeuden mukaan pahoinpitely on tehty yhdessä ja yksissä tuumin, ollut suunnitelmallinen ja että molemmat ovat alusta alkaen yhdessä kohdistaneet voimakasta väkivaltaa uhriin.

Pahoinpitelyn vuoksi uhrin muun muassa uhrin molemmat silmäpohjat olivat murtuneet ja mustelmien takia hänen munuaisensa olivat lakanneet toimimasta.

Käräjäoikeuden mukaan teko on ollut paitsi erityisen raaka, myös erityisen julma ja siitä olisi voinut aiheutua uhrille vakavia vammoja.

Espoon käräjäoikeus tuomitsi Henry Rothin kolmen vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä ja varkaudesta.

Mika Peltomäen oikeus tuomitsi yhteensä kolmen vuoden, kahden kuukauden ja 20 päivän vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä, varkaudesta, vahingonteosta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Peltomäki on aiemmin tuomittu 60 päiväksi ehdolliseen vankeuteen pahoinpitelystä ja lievästä ampuma-aserikoksesta Tuusulan käräjäoikeudessa. Tämä tuomio määrättiin täytäntöönpantavaksi.

Peltomäki haki muutosta käräjäoikeuden tuomioon hovioikeudesta, mutta peruutettuaan valituksensa, käräjäoikeuden tuomio jäi voimaan.

Myös pahoinpitelyn uhri tuomittiin Rothia koskevista laittomasta uhkauksesta sekä kunnianloukkauksesta 80 päiväsakkoon.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Rikokset
 • Pahoinpitelyt
 • Espoo
 • Liisa Niemi

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Tällainen on Suomi: Kun Trump ja Putin olivat poistuneet, presidentti Niinistö lähti terassille kuin kuka tahansa

  2. 2

   HS tapasi Trumpin ja Putinin tilaisuutta hämmentäneen ja putkaan viedyn toimittajan: ”Tätäkö on Suomen mainostettu lehdistönvapaus?”

  3. 3

   Meilahden sairaalan alueen sähkökatkojen syy selvisi: Räjähdys Olkiluodon ydinvoima­laitoksessa

  4. 4

   Donald Trump antoi raivoa herättäneelle kommentilleen niin hämmentävän selityksen, ettei internet voinut muuta kuin keksiä siitä toinen toistaan tylympiä vitsejä

  5. 5

   ”Kaivoimme, koska luulimme ettemme voi odottaa” – Luolasta pelastetut pojat astelivat ensimmäistä kertaa median eteen ja kertoivat koettelemuksestaan

  6. 6

   Espoossa toisen koiran tappanut ja ulkoiluttajaa purrut amstaffi oli kuullut haukuntaa kadulta ja karannut aidan raosta

  7. 7

   Ihminen voi hukkua täpötäydellä uimarannalla 30 sekunnissa kenenkään huomaamatta – ”Hukkuva ei näytä yleensä hukkuvalta”

  8. 8

   Amerikkalaismediassa Trumpia kutsuttiin lapsi­presidentiksi ja republikaaneilta vaadittiin selkä­rankaa – Trumpin mukaan ”vihaajat halusivat nähdä nyrkkeily­ottelun”

  9. 9

   Heidi Juvonen on ollut pian vuoden ostamatta mitään turhaa, vaikka hänellä on kolme alaikäistä lasta ja kaksi kissaa – Näin se onnistui

   Tilaajille
  10. 10

   Poliisi tutkii: Amstaffi tappoi shetlanninlammaskoiran ja hyökkäsi 16-vuotiaan tytön kimppuun Espoossa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Trump pyörtää puheitaan Helsingin-kokouksen jälkeen: Venäjä sekaantui Yhdysvaltojen vaaleihin

  2. 2

   Jäämies Ötzi kuoli täysin vatsoin, mutta nykyihmistä hänen viimeinen ateriansa voi hirvittää

  3. 3

   Tällainen on Suomi: Kun Trump ja Putin olivat poistuneet, presidentti Niinistö lähti terassille kuin kuka tahansa

  4. 4

   Lastaan pelastaessa hukkunut äiti oli veden alla yli 40 minuuttia vilkkaalla uimarannalla Vantaalla – Uima­valvojille on järjestetty kriisiapua

  5. 5

   Trump purki raivoaan Fox Newsin haastattelussa ja muisteli Neuvostoliiton sotauhreja – ”En halua edes käyttää Venäjästä sanaa vastustaja”

  6. 6

   Täysin kokeellinen hoito tuotti yllättävän tuloksen: ihosyöpä hävisi kokonaan 97-vuotiaalta naiselta

  7. 7

   Sana ”moi” riitti lopettamaan huumeidenkäyttäjien häiriköinnin Töölön kirjastossa – ”Jos ihminen nähdään vain järjestyshäiriönä, käytös on sen mukaista”

  8. 8

   Kesän lämpöennätys nousi 33,3 asteeseen, Lapissa on yhtä lämmintä kuin Roomassa – Kuvakooste näyttää, kuinka Helsingissä hikoiltiin

  9. 9

   Poliisi tutkii: Amstaffi tappoi shetlanninlammaskoiran ja hyökkäsi 16-vuotiaan tytön kimppuun Espoossa

  10. 10

   36-vuotias nainen sai pelastettua hukuksissa olleen lapsen Vantaalla, mutta hukkui itse – pelastuslaitoksen mukaan hukkunut oli lapsen äiti

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Republikaani­senaattori John McCain: Helsingin huippu­kokous oli hirvittävä virhe – lue HS:n seuranta Trumpin ja Putinin tapaamisen käänteistä

  2. 2

   Trump tuhosi Helsingin huippukokouksen yhdellä iskulla – amerikkalaiset tyrmistyivät Trumpin ”antautumisesta” Venäjän presidentille

  3. 3

   Donald ja Melania Trumpin saattue saapui Kalastaja­torpalle suuren väkijoukon saattelemana – lue HS:n seuranta sunnuntain tapahtumista

  4. 4

   Suomen hipsterein paikka on pieni kylä Nokian hylkäämässä Salossa – ”Elämäntilanteeni on niin hyvä, ettei siitä melkein kehtaa puhua”

  5. 5

   Los Angeles Timesin toimittaja tuli Helsinkiin raportoimaan huippukokouksesta, mutta rakastuikin julkiseen liikenteeseen – ”Suomi on voittanut minut puolelleen”

  6. 6

   Jäämies Ötzi kuoli täysin vatsoin, mutta nykyihmistä hänen viimeinen ateriansa voi hirvittää

  7. 7

   Suomalais­sukeltaja Mikko Paasi oli thaimaalaisessa luolassa viimeisten joukossa ja joutui pakenemaan nousevaa vettä viime hetkellä – nyt hän kertoo HS:lle tapahtumien dramaattiset vaiheet

  8. 8

   Trump teki etikettimokan ja saattoi kuningatar Elisabetin kiusalliseen tilanteeseen Britanniassa

  9. 9

   Espoolaisilta 13-vuotiailta löytyi huume­seulassa jopa viittä eri ainetta – Eräs poika yritti sekavassa tilassa kaupata rauhoittavia lääkkeitä lastensuojelun työntekijällekin

  10. 10

   Näistä syistä Kalastajatorppa on ylivoimainen paikka Trumpin yöpaikaksi

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Naisten jalkapallomaajoukkueen Nora Heroumin ura jatkuu AC Milanissa: ”Olen todella innoissani ja onnellinen”
  3. Kehopositiivinen Iso kolmonen -podcast käsittelee ”läskinä oloa” ja nyt sen tekijät kertovat, mikä kaikki lihavuuskeskustelussa on pielessä
  4. Heidi Juvonen on ollut pian vuoden ostamatta mitään turhaa, vaikka hänellä on kolme alaikäistä lasta ja kaksi kissaa – Näin se onnistui Tilaajille
  5. Facebook juhli vahingossa Nelson Mandelan kuoleman satavuotisjuhlaa – Kysyimme Facebookilta, miksi
  6. ”Kaivoimme, koska luulimme ettemme voi odottaa” – Luolasta pelastetut pojat astelivat ensimmäistä kertaa median eteen ja kertoivat koettelemuksestaan
  7. Nyt on ihan tuskaisen kuuma, mutta ei hätää: tätä videota katsomalla tulee paljon viileämpi olo
  8. Meilahden sairaalan alueen sähkökatkojen syy selvisi: Räjähdys Olkiluodon ydinvoima­laitoksessa
  9. HS tapasi Trumpin ja Putinin tilaisuutta hämmentäneen ja putkaan viedyn toimittajan: ”Tätäkö on Suomen mainostettu lehdistönvapaus?”
  10. Amerikkalaismediassa Trumpia kutsuttiin lapsi­presidentiksi ja republikaaneilta vaadittiin selkä­rankaa – Trumpin mukaan ”vihaajat halusivat nähdä nyrkkeily­ottelun”
  11. Google käytti väärin määräävää markkina-asemaansa Android-puhelimissa – EU määräsi ennätyksellisen 4,3 miljardin euron sakon
  12. Näytä lisää