Kaupunki

Osa Helsingistä eristetään tänään, joukko­liikenne pysähtyy paikoin täysin – kartta näyttää, miten liikenne järjestetään keskustassa

Maanantaina autoilta suljetaan kokonaan Presidentinlinnan ja Kauppatorin tuntumassa oleva alue.

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin huipputapaaminen vaikeuttaa huomattavasti liikkumista Helsingissä maanantaina. Suuria alueita eristetään Helsingin keskustassa.

Autolla ei pääse Presidentinlinnan ja Kauppatorin lähistölle

Useita presidenttien vierailuun liittyviä saattueita liikkuu pääkaupunkiseudulla tapahtuman aikana. Liikenteen poikkeusjärjestelyt ovat maanantaina voimassa Helsingin keskustassa noin kello 11.30–20.

Maanantaina autoilta suljetaan kokonaan Presidentinlinnan ja Kauppatorin tuntumassa oleva alue Mannerheimintieltä kummallekin Esplanadille sekä Etelärantaan ja Katajanokanlaiturille asti. Eristämisalue on tiukka, ja Kauppatorilta yrittäjät, torikauppa sekä vesibussit ja risteilyalukset joutuvat lähtemään.

Vaikka autoilu on Presidentinlinnan ympäristössä kielletty, Kauppatorin tienoilla voi liikkua kävellen tai pyörällä. Tosin itse Kauppatori on tiukasti suljettu maanantaina.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Katajanokalle ja sieltä pois pääsee ajamaan vain pohjoiskautta Meritullintoria ja Kanavakatua pitkin. Pohjoisrannasta pääsee keskustaan Liisankadun kautta. Ullanlinnaan, Kaivopuistoon ja Olympiaterminaaliin pääsee vain lännestä. Eteläsatamaan johtavat Tehtaankatu ja poliisin erikseen osoittamat reitit.

Aleksanterinkatu puolestaan on suljettu ajoneuvoilta Unioninkadun ja Meritullinkadun välillä. Esplanadinpuistoon otetaan mielenosoittajia, samoin tavalliset kulkijat saavat tulla puistoon.

”Se on myös lähin paikka nähdä saattue, ellei Tähtitorninmäeltä sitten. Jos saattue kulkee Mannerheimintietä, Eduskuntatalon portaat voivat olla paras paikka seurata sitä”, sanoi vt. apulaispoliisipäällikkö Heikki Porola Helsingin poliisista.

Porola neuvoo myös lähialueen asukkaita: ”Ikkunoita ei kannata avata eikä parvekkeilla roikkua. Se kiinnittää varmasti poliisin huomion ja saattaa aiheuttaa ylimääräisiä operaatioita. Tarvittaessa poliisilla on pääsy asuntoihin.”

Näin liikenne järjestetään Helsingin keskustassa maanantaina. Juttu jatkuu grafiikan jälkeen:Joukkoliikenne pysähtyy paikoin täysin

Trumpin ja Putinin huippukokous vaikuttaa myös joukkoliikenteeseen. Eniten joukkoliikenteen häiriöitä on maanantaina noin kello 11–20.

Maanantaina joukkoliikenne joudutaan jopa keskeyttämään kokonaan keskustassa, sanoo HSL:n osastonjohtaja Ilmari Mäkinen.

Osa raitiolinjoista ei kulje eristysalueiden takia maanantaina lainkaan. Raitiovaunut pysähtyvät sijoilleen koko keskusta-alueella, kun presidenttien saattueet siirtyvät keskustassa. Useita jopa yli tunnin keskeytyksiä voi tulla raitiovaunuliikenteeseen useita kertoja.

Bussiliikenteeseen vaikutuksia voi olla kaukana keskustan ulkopuolella. Häiriöt voivat kestää tunteja.

Suomenlinnan lautta ei kulje lainkaan Kauppatorilta maanantaina. Huoltolautta kulkee Katajanokalta. Yksityiset vesibussit kulkevat Suomenlinnaan ja Vallisaareen Hakaniemestä.

Paikallisjunat kulkevat normaalisti, ja bussimatkustajia myös ohjataan mahdollisesti paikallisjunien asemille.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok) oli mukana liikennejärjestelyistä pidetyssä tilaisuudessa Helsingin kaupungintalossa.

”Toivon kaupunkilaisilta, turisteilta ja kauppiailta kärsivällisyyttä ja ymmärrystä. Toisaalta tämä herättää valtavasti huomiota ja Helsinki tulee olemaan maailman huomion keskipisteenä”, Vapaavuori sanoi.

Kaupunkiin tulossa olevia mielenosoituksia Vapaavuori piti luonnollisina.

Turvajärjestelyt kieltävät lennokit

Putinin ja Trumpin tapaaminen on aiheuttanut mittavia turvajärjestelyjä pitkin viikkoa. Esimerkiksi kaivonkansia on hitsattu sekä Helsingin keskustassa että Tamminiementiellä.

Turvajärjestelyt näkyvät myös lentokieltona. Keskustan alueella on ehdottomasti kielletty lennättää pienoiskoneita tai droneja.

Koko Helsinki on lentokieltoaluetta, ja ilmatilaa valvoo myös Puolustusvoimat. Puolustusvoimat antaa huippukokouksen aikana virka-apua poliisille.

Muusta maasta Helsinkiin kutsuttujen poliisien lukumäärää Helsingin poliisi ei kerro julkisuuteen.

Lentoaseman liepeitä suljetaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin saapuu Helsinkiin maanantaina. Hän matkustaa Suomeen todennäköisesti lentäen.

Putin poistuu kentältä mahdollisesti VIP President -terminaalista. Muut matkustajat tuskin näkevät häntä lentokentällä. Poliisi suosittaa liikkumista kentälle ja kentältä junalla.

Lentoasemalla sijaitseva katseluterassi on suljettu keskiviikkoaamuun asti. Pääsyä suosituille lentokoneiden bongauspaikoille on rajoitettu.

Saattueen liikkuessa lentokentältä ainakin Tuusulanväylä ja lentoasemalle johtavat liittymät suljetaan. Lentokentän lähellä varaudutaan vierailun aikana useisiin liikennekatkoksiin.

Pyörillä ei pääse Finlandia-talon ohitse

Finlandia-talo toimii kansainvälisen median keskuksena. Pyörillä ei pääse Finlandia-talon ohitse vaan niille on kiertoreitti Mannerheimintielle ja Töölönlahden puiston itäreunaan.

Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin huippukokous järjestetään maanantaina Presidentinlinnassa. Tapaaminen käynnistyy noin kello 13.

Lisäksi presidentti Sauli Niinistöllä on kahdenväliset tapaamiset molempien presidenttien kanssa. Niinistö ja rouva Jenni Haukio ottavat maanantaiaamuna Mäntyniemessä vastaan Trumpin ja hänen puolisonsa.

Oikaisu 15.7.2018 klo 22:46. Toisin kuin kuvatekstissä aiemmin kerrottiin Sauli Niinistö tapaa Donald Trumpin Presidentinlinnassa maanantaina, ei sunnuntaina.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Finnairin lentokapteeni puhalsi 1,5 promillen lukeman Helsinki-Vantaalla

  2. 2

   Egyptistä löytyi maailman vanhin juusto – ja samalla vanhin bakteeri, joka aiheuttaa vaarallista luomistautia

  3. 3

   Uusi lääke näyttäisi tepsivän ylipainoon – ”Mullistus”, uskoo valmistetta tutkinut suomalaisprofessori

   Tilaajille
  4. 4

   Lehti: Trumpin neuvonantajan mies toivoo, ettei olisi ikinä esitellyt vaimoaan Trumpille

  5. 5

   Sauli Niinistö kommentoi kirjakohua kala-aiheisella runolla, josta presidentin viesti tuskin jää epäselväksi

  6. 6

   Hermostunut polkupyöräilijä pysäytti Onnibusin keskelle Mannerheimin­tietä, poliisi nuhteli osapuolet – ”Minusta oli täydellisen perusteltua jäädä kaistalle”

  7. 7

   SVT: Ruotsalainen musliminainen ei suostunut kättelemään miestä työhaastattelussa, eikä saanut työtä – yritykselle sakot työsyrjinnästä

  8. 8

   Yali Liu hämmästyi, kun suomalaiskollegat ottivat lounaspuheet tosissaan – Kolme Suomessa työskentelevää ulkomaalaista kertoo, miten me teemme töitä

   Tilaajille
  9. 9

   Paavo Arhinmäki soitti Helsingin kaupungin puhelinvaihteeseen, mutta hukkuikin ”absurdiin limboon”, jonka aikana lomakin vaihtui eläkkeeksi

  10. 10

   Yhdysvalloissa kuoli viime vuonna huumeisiin enemmän ihmisiä kuin koskaan – yksi selitys superhuumeen yleistyminen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Hermostunut polkupyöräilijä pysäytti Onnibusin keskelle Mannerheimin­tietä, poliisi nuhteli osapuolet – ”Minusta oli täydellisen perusteltua jäädä kaistalle”

  2. 2

   Finnairin lentokapteeni puhalsi 1,5 promillen lukeman Helsinki-Vantaalla

  3. 3

   Lehti: Trumpin neuvonantajan mies toivoo, ettei olisi ikinä esitellyt vaimoaan Trumpille

  4. 4

   Halpa kuukausierä, korko nolla – autoja myydään nyt kuin kännykkäliittymiä, mutta se ei tarkoita, että kauppa olisi ostajalle edullinen

  5. 5

   SVT: Ruotsalainen musliminainen ei suostunut kättelemään miestä työhaastattelussa, eikä saanut työtä – yritykselle sakot työsyrjinnästä

  6. 6

   ”Moraali ei ole sellainen kiva juttu, josta tulee hyvä olo” – Filosofi kirjoitti Negatiivisen ajattelijan oppaan vastalauseena self helpin yltiö­positiiviselle pöhinälle

   Tilaajille
  7. 7

   ”Onhan se mies iso kävelevä paradoksi” – Kari Hotakainen kirjoitti Kimi Räikkösestä kirjan, jonka kokonainen luku on omistettu 16 päivän ryyppy­putkelle

  8. 8

   Jussi Luomasen työpaikan nimi venyi niin pitkäksi, ettei hän käytä sitä juuri itsekään – Kielen­huoltaja moittii titteli­hirviöitä

  9. 9

   Yli 40 ihmistä tuupertui yli­annostuksen takia huippu­yliopiston viereisessä puistossa Yhdysvalloissa

  10. 10

   ”Kaava oli tämä: hyväksikäytä, kiistä, salaa” – Yhdysvalloissa julkaistu raportti kertoo järkyttäviä tietoja 301 pedofiilipapista, joiden uhriksi joutui yli tuhat lasta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Toimittaja ja kirjailija Perttu Häkkinen on kuollut – Flow-festivaalilla pidettiin hiljainen hetki

  2. 2

   Yali Liu hämmästyi, kun suomalaiskollegat ottivat lounaspuheet tosissaan – Kolme Suomessa työskentelevää ulkomaalaista kertoo, miten me teemme töitä

   Tilaajille
  3. 3

   Tutkijat selvittivät liikunnan vaikutuksia mielen­terveyteen ja yllättyivät runsaasti liikkuvien tuloksista

  4. 4

   ”Tule kotiin <3”, kirjoitti Eveliina Rimpeläinen – Sitä ennen hänen miehensä humalainen kaahailu oli katkennut piikkimattoon ja epäilyyn poliisin murhan yrityksestä

   Tilaajille
  5. 5

   Festareiden silmiinpistävät: Flow’hun kultaisiin legginseihin pukeutuneet miehet: “Missään muualla kuin Mummotunnelissa mua ei ole kähmitty näin paljon”

  6. 6

   Hermostunut polkupyöräilijä pysäytti Onnibusin keskelle Mannerheimin­tietä, poliisi nuhteli osapuolet – ”Minusta oli täydellisen perusteltua jäädä kaistalle”

  7. 7

   Genovan alueelle julistettiin vuoden hätätila tiistain siltaromahduksen vuoksi – Video näyttää täpärän pelastumisen

  8. 8

   Helsinkiläiskoulu jakoi oppilaat eri ryhmiin sukupuolen mukaan – Jenni Korkeaojan lapsi lähti tunnille, jonka nimi on lukujärjestyksessä ”Pojat”

  9. 9

   Flow’n perjantain pääesiintyjät olivat surkuhupaisia – Lauryn Hill tuhosi klassikkolevynsä ja Patti Smithin aikuisrock olisi sopinut paremmin olutfestivaalin oheisohjelmaksi

  10. 10

   Niklas nosti 2 000 euron pikavipin, hyppäsi bussiin ja pelasi rahat loppuun työmatkalla – ”Unelmien toimiala” takoo satumaisia tuottoja mutta jättää jälkeensä rumia tarinoita

   Tilaajille
  11. Näytä lisää