Kaupunki

Helsingin huipputapaaminen lähestyy loppua, poliisi tiedotti vielä katkoksista illan liikenteessä

Poliisi suositteli jo etukäteen, ettei Helsingin keskustassa kannata maanantaina liikkua omalla autolla. Myös julkisessa liikenteessä oli lukuisia katkoksia päivän aikana.

Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien tapaaminen Helsingissä järjestelyineen alkaa lähestyä loppuaan. Presidentti Donald Trump poistui Suomesta iltakahdeksan jälkeen, Vladimir Putinin kone noussee iltakymmenen tuntumassa.

Helsingin poliisi tiedotti parikymmentä minuuttia iltayhdeksän jälkeen, että autosaattueiden poistuminen katkaisee vielä illan mittaan ajoittain sekä yksityisen että julkisen liikenteen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös tiistaiaamuna saattaa Helsingin poliisin mukaan olla katkoksia liikenteessä.

Liikenteessä alkoivat katkot kello yhden jälkeen, kun presidentti Valadimir Putinin saattue lähti Helsinki-Vantaalta kohti Presidentinlinnaa hieman kello yhden jälkeen, mikä sekoitti liikennettä niin Vantaalla kuin Helsingin keskustassakin. Puoli kahden jälkeen poliisi kertoi liikenteen palautuneen normaaliksi Vantaan puolella ja Kehä I:llä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Delegaatioiden liikkeillä on vaikutuksia myös julkiseen liikenteeseen. Raitiovaunuliikenne pysäytettiin Helsingissä kokonaan hieman ennen kello yhtä. Raitiovaunut lähtivät uudelleen liikkeelle iltapäivällä. Uusia katkoksia on odotettavissa myöhemmin maanantaina.

Myös bussiliikenne on pääkaupunkiseudulla ollut maanantaina myöhässä, poikkeusreiteillä ja osin kokonaan poikki.

Useita lähijunia peruttiin maanantaiaamuna ilmenneen sähkövian vuoksi. Liikenteen oli määrä palata normaaliksi kello 15:een mennessä. Joitakin junavuoroja kuitenkin peruttiin iltapäivällä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Poliisi sulki Presidentinlinnan ja Esplanadin ympäristön liikenteeltä koko päiväksi. Myös Kauppatori on ollut tyhjänä koko päivänä. Ajoneuvojen liikkuminen alueella on pysäytetty.

Liikenteen poikkeusjärjestelyt ovat voimassa Helsingin keskustassa noin kello 20:een. Pääkaupunkiseudulla liikkuu useita vierailuun liittyviä autosaattueita päivän aikana.

Poliisi muistuttaa, että omalla autolla liikkumista kannattaa välttää Helsingin keskustassa maanantain aikana iltaan saakka. Etenkin saattueiden kulkiessa myös raitiovaunu- ja bussiliikenne on pitkälti pysähdyksissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Donald Trumpin virallinen ohjelma alkoi maanantaiaamuna yhdeksän jälkeen. Autosaattueiden liikkuminen paikasta toiseen aiheuttaa laajoja häiriöitä muulle liikenteelle, kun poliisi sulkee teitä delegaatioiden tieltä.

Vladimir Putin laskeutui Helsinki-Vantaalle kello yhden aikaan, mikä tarkoittaa sitä, että huippukokouksen aloitus venyy noin puoli tuntia alustavasta aikataulusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tämä tiedetään päivän aikatauluista:

Kello 9.25: Donald Trump ja hänen puolisonsa Melania Trump lähtevät Kalastajatorpalta kohti Mäntyniemeä.

9.30: Trumpit saapuvat Mäntyniemeen ja osallistuvat viralliseen tervehdystilaisuuteen.

9.40: Sauli Niinistö ja Trump syövät yhdessä aamupalaa. Aamiaisen jälkeen Trumpit signeeraavat Mäntyniemen vieraskirjan.

10.40: Trumpit poistuvat Mäntyniemestä ja palaavat takaisin Hilton Kalastajatorppaan. He saapuvat Kalastajatorppaan noin kello 10.45.

12.40: Trumpit lähtevät Hilton Kalastajatorpasta kohti Presidentinlinnaa, jonne heidän on määrä saapua noin kello 13, minkä jälkeen ohjelmassa on jälleen virallinen tervehdys ja vieraskirjan signeeraaminen.

13.20: Vladimir Putin ja Trump käyvät kahdenvälisen keskustelun Presidentinlinnan Goottilaisessa salissa.

14.50: Tapaaminen jatkuu laajemmalla kokoonpanolla Peilisalissa. Ennen työlounasta myös Yhdysvaltojen ja Venäjän ulkoministerit keskustelevat Presidentinlinnassa.

16.50: Trump ja Vladimir Putin pitävät yhteisen tiedotustilaisuuden valtiosalissa.

18.20: Donald ja Melania Trump poistuvat Presidentinlinnasta kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää.

18.55: Yhdysvaltain delegaation lentokoneet lähtevät ilmaan Helsinki-Vantaalta.

Maanantaina autoilta suljettiin kokonaan Presidentinlinnan ja Kauppatorin tuntumassa oleva alue Mannerheimintieltä kummallekin Esplanadille sekä Etelärantaan ja Katajanokanlaiturille asti.

Kauppatorin tienoilla saattoi liikkua kävellen tai pyörällä, mutta itse Kauppatori pysyi maanantaina suljettuna.

Bussiliikenne Katajanokalle palasi kello puoli kuuden aikoihin iltapäivällä. Pohjoisrannasta pääsee keskustaan Liisankadun kautta. Ullanlinnaan, Kaivopuistoon ja Olympiaterminaaliin pääsi vain lännestä. Eteläsatamaan johtivat Tehtaankatu ja poliisin erikseen osoittamat reitit.

Aleksanterinkatu oli suljettu ajoneuvoilta Unioninkadun ja Meritullinkadun välillä.

Poikkeusjärjestelyiden takia pysäyttämiskieltoalueille pysäköidyt autot siirrettiin pois paikalta.

Juttu jatkuu grafiikan jälkeen.

Poliisi ei turvallisuussyistä kertonut saattueiden reittejä etukäteen.

Sulkujen aikana raitiovaunut pysähtyvät yhä silloisille pysäkeilleen. HSL:n mukaan ainakin linjat 2, 3, 4 ja 7 kulkevat poikkeusreiteillä. Raitiolinjaa 5 ei maanantaina ole liikennöity ollenkaan.

Busseista poikkeusreiteillä ovat linjat 17 ja 24.

Suomenlinnan lautta ei ole kulkenut Kauppatorilta maanantaina. Huoltolautta Ehrensvärd on kulkenut Katajanokalta. Yksityiset vesibussit kulkevat Suomenlinnaan ja Vallisaareen Hakaniemestä.

Lisäksi noin kymmenen Helsingin kantakaupungin kaupunkipyörätelinettä on poissa käytöstä maanantaina. Näille asemille ei voi palauttaa eikä niiltä voi hakea pyörää käyttöönsä.


Satamiin liikkuminen on järjestetty pääasiassa raitiovaunuja korvaavilla busseilla. Länsisatamaan kulkee raitiovaunuja korvaava bussi Länsisataman ja Ruoholahden metroaseman väliä. Katajanokan terminaalista on ajettu raitioliikennettä korvaavaa bussia Katajanokan ja Rautatientorin väliä.

Olympiaterminaalista ei ole ollut liikennekatkojen aikaan raitioliikennettä, eikä sinne ole järjestetty korvaava bussiliikennettä.

Finlandia-talo toimii kansainvälisen median keskuksena. Pyörillä ei pääse Finlandia-talon ohitse vaan niille on kiertoreitti Mannerheimintielle ja Töölönlahden puiston itäreunaan.

Turvajärjestelyt näkyvät myös lentokieltona. Keskustan alueella on ehdottomasti kielletty lennättää pienoiskoneita tai droneja.

Koko Helsinki on lentokieltoaluetta, ja ilmatilaa valvoo myös Puolustusvoimat. Puolustusvoimat antaa huippukokouksen aikana virka-apua poliisille.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitseva katseluterassi on suljettu keskiviikkoaamuun asti. Pääsyä suosituille lentokoneiden bongauspaikoille on rajoitettu.

Juttua korjattu 16.7.2018 klo 12:41: Trumpin on määrä keskustella Presidentinlinnassa kello 13.20 Vladimir Putinin kanssa, ei Niinistön.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   #Metoo on kaukana, kun potilas kourii rintoja ja takapuolta – Sairaanhoitaja Rayan Hämäläinen kuulee huorittelua, seksiehdotuksia ja väkivaltaisia fantasioita

   Tilaajille
  2. 2

   It-veteraani kirjoitti koodaajien palkkaongelmasta – Jos tekijöistä on kerran pulaa, miksi heistä ei synny palkkakilpailua?

  3. 3

   Räikkösen kunnioitusta huokuva ele palkintojen­jaossa kerää ylistystä: ”Osoitti todellista tyylitajua”

  4. 4

   Säässä täyskäännös tällä viikolla: Lunta pyryttää jopa 15 senttiä Etelä-Suomea myöten – Meteorologi suosittelee vaihtamaan talvirenkaat

  5. 5

   Onko Bitcoinin loppu kirjoitettu sen sisään? ”Miksi näin nerokkaan järjestelmän luojat eivät ole ottaneet tätä huomioon”

   Tilaajille
  6. 6

   Ennennäkemätön Kimi Räikkönen on nyt myös kansikuvapoika ja maailmanlaajuisen lehden uuden numeron pääaihe

  7. 7

   Mikromuovia löytyy myös ihmisten sisältä, uusi tutkimus havaitsi – muovia tulee ruokapaketeista ja juomapulloista

  8. 8

   ”Koko maailma romahti kun aloin herätä joka yö kello 2” – HS:n lukijat kertovat, miten vaikea vaihdevuosioireita on tunnistaa, kun useimmiten puhutaan vain ”kuumista aalloista”

  9. 9

   Istanbulista löytyi diplomaattiauto, jota Saudi-Arabia ei anna tutkia – Valvonta­kamerakuvissa näkyy ilmeisesti surmatun toimittajan kaksoisolento

  10. 10

   Voiko Italiasta puhua kauniina maana?

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Säässä täyskäännös tällä viikolla: Lunta pyryttää jopa 15 senttiä Etelä-Suomea myöten – Meteorologi suosittelee vaihtamaan talvirenkaat

  2. 2

   Räikkösen kunnioitusta huokuva ele palkintojen­jaossa kerää ylistystä: ”Osoitti todellista tyylitajua”

  3. 3

   Työasussaan Roosa nauha -kampanjan symbolia pitänyt lentokenttä­työntekijä sai potkut – Turvatarkastajien ulosmarssi ei aiheuttanut ruuhkia

  4. 4

   Kuinka nopeasti nuuskan käyttö näkyy hammaslääkärillä? Voiko nuuska kairata reiän poskeen? Asiantuntijat käyvät läpi 15 netistä tuttua väitettä

   Tilaajille
  5. 5

   Vasemmisto­liiton Li Andersson pitää yrittäjien ruokakampanjaa ”vastenmielisenä” – Yrittäjien Mikael Pentikäisen mukaan ruoan jakelu on ”erinomainen” hanke

  6. 6

   Internet mullisti maailman, mutta seuraava vallankumous saattaa jättää sen varjoonsa

  7. 7

   Kalasatamaan rakennettiin katu, joka on tasa-arvoinen kaikille – uusi liikenne­järjestely aiheutti palaute­ryöpyn

  8. 8

   Brittipilotti ohjasi koneensa kiitoradalle kylki edellä – Finnairin lentäjä selittää, mistä on kyse ja paljastaa loma­kohteiden haastavimman kentän

  9. 9

   Ennennäkemätön Kimi Räikkönen on nyt myös kansikuvapoika ja maailmanlaajuisen lehden uuden numeron pääaihe

  10. 10

   Patrik Leppänen, 22, ei totellut työnantajan käskyä ottaa Roosa nauha pois rinta­pielestään lento­aseman turva­tarkastuksessa ja sai potkut – ”Halusin osoittaa tukea äidilleni”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Miksi naista pitää ”rakentaa” tunteja ennen kuin hän kelpaa televisioon? Jenni Pääskysaari kyllästyi näyttämään ”drag queenilta” ja teki radikaalin ratkaisun

   Tilaajille
  2. 2

   ”Joidenkin kohdalla on pakko toivoa, etteivät he koskaan saa töitä” – Ammattikouluista uhkaa valmistua hoitajia, jotka voivat olla vaaraksi hoidettavilleen, sanovat opettajat

   Tilaajille
  3. 3

   Kalusteita lahjoitetaan niin paljon, etteivät kaikki kelpaa edes kirpputoreille – Nämä käytetyt kalusteet viedään käsistä, näitä ei huolita edes ilmaiseksi

   Tilaajille
  4. 4

   ”Minun on ajateltava, että oli hänen aikansa mennä” – 39-vuotiaana kuolleen Perttu Häkkisen vaimo, ystävät ja työtoverit kertovat, kuinka paljon he menettivät

   Tilaajille
  5. 5

   Kettu istahti paikallisbussin penkille Kirkkonummella – Video näyttää, miten kuski paimentaa eläimen ulos katseen voimalla

  6. 6

   Brittipilotti ohjasi koneensa kiitoradalle kylki edellä – Finnairin lentäjä selittää, mistä on kyse ja paljastaa loma­kohteiden haastavimman kentän

  7. 7

   Audi, Lada ja Toyota haudattiin vuodeksi suohon ja kaivettiin sen jälkeen ylös – Venäläisen Youtube-porukan ”testi” vahvistaa vanhan totuuden

  8. 8

   Uuden lastensairaalan katolle ilmestyi englanninkielinen teksti: Varautuuko sairaala pommituksiin?

  9. 9

   Ranskassa on syntynyt poikkeuksellisen monta vauvaa, joilla on epä­muodostuneet kädet – viran­omaiset ovat ymmällään

  10. 10

   Säässä täyskäännös tällä viikolla: Lunta pyryttää jopa 15 senttiä Etelä-Suomea myöten – Meteorologi suosittelee vaihtamaan talvirenkaat

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. ”Maailman pisin merisilta” avattiin Kiinasta Hongkongiin – mutta hongkongilaiset eivät ole pelkästään innoissaan
  3. #Metoo on kaukana, kun potilas kourii rintoja ja takapuolta – Sairaanhoitaja Rayan Hämäläinen kuulee huorittelua, seksiehdotuksia ja väkivaltaisia fantasioita Tilaajille
  4. Mitä tehdä, kun lapsi pelkää vieraita? Vierastaminen on osa kehitystä, mutta se vaatii vanhemmalta turvallisen vastauksen Tilaajille
  5. Onko Bitcoinin loppu kirjoitettu sen sisään? ”Miksi näin nerokkaan järjestelmän luojat eivät ole ottaneet tätä huomioon” Tilaajille
  6. Voiko Italiasta puhua kauniina maana?
  7. Kauko Röyhkä pyytää feministejä rauhoittumaan, eikä häpeä sanoa haluavansa rahaa – Ja kun some kuohahtaa, ”heteromiehen protestilauluja” tekevä Röyhkä nauttii Tilaajille
  8. Carmen Pekkarinen muutti Kanadasta Suomeen 20 vuotta sitten ja hermostui roskaamiseen – lopulta luontoa rakastava sääfani keräsi 10 000 tupakantumppia Espoosta
  9. It-veteraani kirjoitti koodaajien palkkaongelmasta – Jos tekijöistä on kerran pulaa, miksi heistä ei synny palkkakilpailua?
  10. 2 tuntia sitten
  11. Oodi vanhemmuudelle – Arjen kiireen keskellä vanhempi suorittaa lukuisia toimia lapsensa mielenterveyden suojaamiseksi
  12. 4 tuntia sitten
  13. Brexit on kuin perheriita, ja siksi on normaalia, että sen seuraaminen nolottaa ulkopuolista
  14. Näytä lisää