Kaupunki

Helsingin huipputapaaminen lähestyy loppua, poliisi tiedotti vielä katkoksista illan liikenteessä

Poliisi suositteli jo etukäteen, ettei Helsingin keskustassa kannata maanantaina liikkua omalla autolla. Myös julkisessa liikenteessä oli lukuisia katkoksia päivän aikana.

Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien tapaaminen Helsingissä järjestelyineen alkaa lähestyä loppuaan. Presidentti Donald Trump poistui Suomesta iltakahdeksan jälkeen, Vladimir Putinin kone noussee iltakymmenen tuntumassa.

Helsingin poliisi tiedotti parikymmentä minuuttia iltayhdeksän jälkeen, että autosaattueiden poistuminen katkaisee vielä illan mittaan ajoittain sekä yksityisen että julkisen liikenteen.

Myös tiistaiaamuna saattaa Helsingin poliisin mukaan olla katkoksia liikenteessä.

Liikenteessä alkoivat katkot kello yhden jälkeen, kun presidentti Valadimir Putinin saattue lähti Helsinki-Vantaalta kohti Presidentinlinnaa hieman kello yhden jälkeen, mikä sekoitti liikennettä niin Vantaalla kuin Helsingin keskustassakin. Puoli kahden jälkeen poliisi kertoi liikenteen palautuneen normaaliksi Vantaan puolella ja Kehä I:llä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Delegaatioiden liikkeillä on vaikutuksia myös julkiseen liikenteeseen. Raitiovaunuliikenne pysäytettiin Helsingissä kokonaan hieman ennen kello yhtä. Raitiovaunut lähtivät uudelleen liikkeelle iltapäivällä. Uusia katkoksia on odotettavissa myöhemmin maanantaina.

Myös bussiliikenne on pääkaupunkiseudulla ollut maanantaina myöhässä, poikkeusreiteillä ja osin kokonaan poikki.

Useita lähijunia peruttiin maanantaiaamuna ilmenneen sähkövian vuoksi. Liikenteen oli määrä palata normaaliksi kello 15:een mennessä. Joitakin junavuoroja kuitenkin peruttiin iltapäivällä.

Poliisi sulki Presidentinlinnan ja Esplanadin ympäristön liikenteeltä koko päiväksi. Myös Kauppatori on ollut tyhjänä koko päivänä. Ajoneuvojen liikkuminen alueella on pysäytetty.

Liikenteen poikkeusjärjestelyt ovat voimassa Helsingin keskustassa noin kello 20:een. Pääkaupunkiseudulla liikkuu useita vierailuun liittyviä autosaattueita päivän aikana.

Poliisi muistuttaa, että omalla autolla liikkumista kannattaa välttää Helsingin keskustassa maanantain aikana iltaan saakka. Etenkin saattueiden kulkiessa myös raitiovaunu- ja bussiliikenne on pitkälti pysähdyksissä.

Donald Trumpin virallinen ohjelma alkoi maanantaiaamuna yhdeksän jälkeen. Autosaattueiden liikkuminen paikasta toiseen aiheuttaa laajoja häiriöitä muulle liikenteelle, kun poliisi sulkee teitä delegaatioiden tieltä.

Vladimir Putin laskeutui Helsinki-Vantaalle kello yhden aikaan, mikä tarkoittaa sitä, että huippukokouksen aloitus venyy noin puoli tuntia alustavasta aikataulusta.

Tämä tiedetään päivän aikatauluista:

Kello 9.25: Donald Trump ja hänen puolisonsa Melania Trump lähtevät Kalastajatorpalta kohti Mäntyniemeä.

9.30: Trumpit saapuvat Mäntyniemeen ja osallistuvat viralliseen tervehdystilaisuuteen.

9.40: Sauli Niinistö ja Trump syövät yhdessä aamupalaa. Aamiaisen jälkeen Trumpit signeeraavat Mäntyniemen vieraskirjan.

10.40: Trumpit poistuvat Mäntyniemestä ja palaavat takaisin Hilton Kalastajatorppaan. He saapuvat Kalastajatorppaan noin kello 10.45.

12.40: Trumpit lähtevät Hilton Kalastajatorpasta kohti Presidentinlinnaa, jonne heidän on määrä saapua noin kello 13, minkä jälkeen ohjelmassa on jälleen virallinen tervehdys ja vieraskirjan signeeraaminen.

13.20: Vladimir Putin ja Trump käyvät kahdenvälisen keskustelun Presidentinlinnan Goottilaisessa salissa.

14.50: Tapaaminen jatkuu laajemmalla kokoonpanolla Peilisalissa. Ennen työlounasta myös Yhdysvaltojen ja Venäjän ulkoministerit keskustelevat Presidentinlinnassa.

16.50: Trump ja Vladimir Putin pitävät yhteisen tiedotustilaisuuden valtiosalissa.

18.20: Donald ja Melania Trump poistuvat Presidentinlinnasta kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää.

18.55: Yhdysvaltain delegaation lentokoneet lähtevät ilmaan Helsinki-Vantaalta.

Maanantaina autoilta suljettiin kokonaan Presidentinlinnan ja Kauppatorin tuntumassa oleva alue Mannerheimintieltä kummallekin Esplanadille sekä Etelärantaan ja Katajanokanlaiturille asti.

Kauppatorin tienoilla saattoi liikkua kävellen tai pyörällä, mutta itse Kauppatori pysyi maanantaina suljettuna.

Bussiliikenne Katajanokalle palasi kello puoli kuuden aikoihin iltapäivällä. Pohjoisrannasta pääsee keskustaan Liisankadun kautta. Ullanlinnaan, Kaivopuistoon ja Olympiaterminaaliin pääsi vain lännestä. Eteläsatamaan johtivat Tehtaankatu ja poliisin erikseen osoittamat reitit.

Aleksanterinkatu oli suljettu ajoneuvoilta Unioninkadun ja Meritullinkadun välillä.

Poikkeusjärjestelyiden takia pysäyttämiskieltoalueille pysäköidyt autot siirrettiin pois paikalta.

Juttu jatkuu grafiikan jälkeen.

Poliisi ei turvallisuussyistä kertonut saattueiden reittejä etukäteen.

Sulkujen aikana raitiovaunut pysähtyvät yhä silloisille pysäkeilleen. HSL:n mukaan ainakin linjat 2, 3, 4 ja 7 kulkevat poikkeusreiteillä. Raitiolinjaa 5 ei maanantaina ole liikennöity ollenkaan.

Busseista poikkeusreiteillä ovat linjat 17 ja 24.

Suomenlinnan lautta ei ole kulkenut Kauppatorilta maanantaina. Huoltolautta Ehrensvärd on kulkenut Katajanokalta. Yksityiset vesibussit kulkevat Suomenlinnaan ja Vallisaareen Hakaniemestä.

Lisäksi noin kymmenen Helsingin kantakaupungin kaupunkipyörätelinettä on poissa käytöstä maanantaina. Näille asemille ei voi palauttaa eikä niiltä voi hakea pyörää käyttöönsä.


Satamiin liikkuminen on järjestetty pääasiassa raitiovaunuja korvaavilla busseilla. Länsisatamaan kulkee raitiovaunuja korvaava bussi Länsisataman ja Ruoholahden metroaseman väliä. Katajanokan terminaalista on ajettu raitioliikennettä korvaavaa bussia Katajanokan ja Rautatientorin väliä.

Olympiaterminaalista ei ole ollut liikennekatkojen aikaan raitioliikennettä, eikä sinne ole järjestetty korvaava bussiliikennettä.

Finlandia-talo toimii kansainvälisen median keskuksena. Pyörillä ei pääse Finlandia-talon ohitse vaan niille on kiertoreitti Mannerheimintielle ja Töölönlahden puiston itäreunaan.

Turvajärjestelyt näkyvät myös lentokieltona. Keskustan alueella on ehdottomasti kielletty lennättää pienoiskoneita tai droneja.

Koko Helsinki on lentokieltoaluetta, ja ilmatilaa valvoo myös Puolustusvoimat. Puolustusvoimat antaa huippukokouksen aikana virka-apua poliisille.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitseva katseluterassi on suljettu keskiviikkoaamuun asti. Pääsyä suosituille lentokoneiden bongauspaikoille on rajoitettu.

Juttua korjattu 16.7.2018 klo 12:41: Trumpin on määrä keskustella Presidentinlinnassa kello 13.20 Vladimir Putinin kanssa, ei Niinistön.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   SVT: Ruotsalainen musliminainen ei suostunut kättelemään miestä työhaastattelussa, eikä saanut työtä – yritykselle sakot työsyrjinnästä

  2. 2

   Suolan vaaroja liioitellaan, väittää suurtutkimus – Oikein käytettynä suola jopa vähensi sydän- ja verisuonitauteja

   Tilaajille
  3. 3

   Sauli Niinistö kommentoi kirjakohua kala-aiheisella runolla, josta presidentin viesti tuskin jää epäselväksi

  4. 4

   Hermostunut polkupyöräilijä pysäytti Onnibusin keskelle Mannerheimin­tietä, poliisi nuhteli osapuolet – ”Minusta oli täydellisen perusteltua jäädä kaistalle”

  5. 5

   Soullegenda Aretha Franklin on kuollut – Ennätyksiä rikkonut laulajatar eli pettymyksien täyttämän elämän, mutta raivasi naisille tien

  6. 6

   Lehti: Trumpin neuvonantajan mies toivoo, ettei olisi ikinä esitellyt vaimoaan Trumpille

  7. 7

   Paavo Arhinmäki soitti Helsingin kaupungin puhelinvaihteeseen, mutta hukkuikin ”absurdiin limboon”, jonka aikana lomakin vaihtui eläkkeeksi

  8. 8

   Antti Rinne sai Sdp:n nousuun, mutta onko hänestä pääministeriksi? Sitä puolueen kannattajatkin pohtivat, kun vaalikausi alkaa

  9. 9

   Yhdysvalloissa kuoli viime vuonna huumeisiin enemmän ihmisiä kuin koskaan – yksi selitys superhuumeen yleistyminen

  10. 10

   Yli kymmenen vuotta Suomessa asuneen kansalaisuushakemus hylättiin väärän syntymävuoden takia, vaikka mies yritti itse oikaista virheen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Hermostunut polkupyöräilijä pysäytti Onnibusin keskelle Mannerheimin­tietä, poliisi nuhteli osapuolet – ”Minusta oli täydellisen perusteltua jäädä kaistalle”

  2. 2

   Helsinkiläiskoulu jakoi oppilaat eri ryhmiin sukupuolen mukaan – Jenni Korkeaojan lapsi lähti tunnille, jonka nimi on lukujärjestyksessä ”Pojat”

  3. 3

   Halpa kuukausierä, korko nolla – autoja myydään nyt kuin kännykkäliittymiä, mutta se ei tarkoita, että kauppa olisi ostajalle edullinen

  4. 4

   ”Tule kotiin <3”, kirjoitti Eveliina Rimpeläinen – Sitä ennen hänen miehensä humalainen kaahailu oli katkennut piikkimattoon ja epäilyyn poliisin murhan yrityksestä

   Tilaajille
  5. 5

   Lehti: Trumpin neuvonantajan mies toivoo, ettei olisi ikinä esitellyt vaimoaan Trumpille

  6. 6

   ”Moraali ei ole sellainen kiva juttu, josta tulee hyvä olo” – Filosofi kirjoitti Negatiivisen ajattelijan oppaan vastalauseena self helpin yltiö­positiiviselle pöhinälle

   Tilaajille
  7. 7

   ”Onhan se mies iso kävelevä paradoksi” – Kari Hotakainen kirjoitti Kimi Räikkösestä kirjan, jonka kokonainen luku on omistettu 16 päivän ryyppy­putkelle

  8. 8

   Yli 40 ihmistä tuupertui yli­annostuksen takia huippu­yliopiston viereisessä puistossa Yhdysvalloissa

  9. 9

   ”Kaava oli tämä: hyväksikäytä, kiistä, salaa” – Yhdysvalloissa julkaistu raportti kertoo järkyttäviä tietoja 301 pedofiilipapista, joiden uhriksi joutui yli tuhat lasta

  10. 10

   Jussi Luomasen työpaikan nimi venyi niin pitkäksi, ettei hän käytä sitä juuri itsekään – Kielen­huoltaja moittii titteli­hirviöitä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Parisuhdekouluttaja panttasi seksiä, petti ja lopulta jätti – Nyt hän kertoo, mikä tuhoaa ja pelastaa suhteen ja miksi moni pettyy kumppaniinsa tajuamatta syytä

   Tilaajille
  2. 2

   Toimittaja ja kirjailija Perttu Häkkinen on kuollut – Flow-festivaalilla pidettiin hiljainen hetki

  3. 3

   Yali Liu hämmästyi, kun suomalaiskollegat ottivat lounaspuheet tosissaan – Kolme Suomessa työskentelevää ulkomaalaista kertoo, miten me teemme töitä

   Tilaajille
  4. 4

   Tutkijat selvittivät liikunnan vaikutuksia mielen­terveyteen ja yllättyivät runsaasti liikkuvien tuloksista

  5. 5

   Festareiden silmiinpistävät: Flow’hun kultaisiin legginseihin pukeutuneet miehet: “Missään muualla kuin Mummotunnelissa mua ei ole kähmitty näin paljon”

  6. 6

   Genovan alueelle julistettiin vuoden hätätila tiistain siltaromahduksen vuoksi – Video näyttää täpärän pelastumisen

  7. 7

   ”Tule kotiin <3”, kirjoitti Eveliina Rimpeläinen – Sitä ennen hänen miehensä humalainen kaahailu oli katkennut piikkimattoon ja epäilyyn poliisin murhan yrityksestä

   Tilaajille
  8. 8

   Kesä­tissuttelu on suurempi vaara kuin moni ymmärtää – lääkäri Tuikku Asikainen joi ”normaalisti”, mutta vasta lopetettuaan hän tajusi olleensa väärässä

   Tilaajille
  9. 9

   Helsinkiläiskoulu jakoi oppilaat eri ryhmiin sukupuolen mukaan – Jenni Korkeaojan lapsi lähti tunnille, jonka nimi on lukujärjestyksessä ”Pojat”

  10. 10

   Flow’n perjantain pääesiintyjät olivat surkuhupaisia – Lauryn Hill tuhosi klassikkolevynsä ja Patti Smithin aikuisrock olisi sopinut paremmin olutfestivaalin oheisohjelmaksi

  11. Näytä lisää