Kaupunki

Korkeasaaren johtaja haistatteli Facebookissa ja nimitti kommentaattoria hulluksi – ”Olen yleisharmistunut, millaista kaikki turvapaikanhakijoihin liittyvä sanailu on”

Korkeasaaren johtaja Sanna Hellström tarttui sosiaalisessa mediassa vilkkaana käytyyn keskusteluun vihreiden lainsäädäntösihteerin Aino Pennasen toiminnasta Finnairin lentokoneessa tiistaina.

Korkeasaaren johtaja Sanna Hellström tarttui sosiaalisessa mediassa vilkkaana käytyyn keskusteluun vihreiden lainsäädäntösihteerin Aino Pennasen toiminnasta Finnairin lentokoneessa tiistaina. Pennanen koetti estää koneen takaosassa pakkopalautettavaksi tulkitsemansa henkilön palauttamisen.

Pennanen on saanut toiminnastaan kosolti niin kiittävää kuin tuomitsevaa palautetta esimerkiksi omalle Facebook-seinälleen. Toimitusjohtaja Sanna Hellström, entinen vihreä Helsingin kaupunginvaltuutettu, luki kommentteja ja päivitti sen jälkeen omalle seinälleen seuraavasti: ”Aino on todella rohkea. Haluaisin olla kuin hän, mutta en ehkä uskaltaisi. Toivon, että uskaltaisin kuitenkin nousta seisomaan hänen kanssaan. Ja haistakaa paska kaikki älämölö-tyypit hänen seinällään. Tehkää itse jotain!”

Olet kaikesta päätellen aika harmistunut Pennasen saamasta kritiikistä, Sanna Hellström?

”Niin olen. Olen yleisharmistunut, millaista kaikki turvapaikanhakijoihin ja maahanmuuttoon liittyvä sanailu on.”

En voisi kuvitella, että esimerkiksi Helsingin entinen kaupunginjohtaja Jussi Pajunen tai nykyinen kansliapäällikkö Sami Sarvilinna tai joku muu Helsingin virkamies haistattelisi Fb:ssä.

”En minäkään. Me olemme kovin erilaisia.”
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Onko virkamiehillä jokin ohjeistus kielenkäytöstä julkisuudessa?

”Ei varmaan muodollista. Onhan se mahdollista, että [Korkeasaaren eläintarhan säätiön] hallitus tai konsernijohto kysyisi, että onko tämä ihan sopivaa.”

”Ja olenhan minä julkisesti kiroillut Rosa Meriläisen ja Saara Särmän vetämässä Feministisessä kiroiluiltamassa.”

Ajan henki on varmaankin muuttunut sen suhteen, mitä esimerkiksi virkamies voi sanoa julkisesti? [Korkeasaaren johtaja ei enää nykyisessä Helsingin organisaatiossa ole virkamies, vaan toimitusjohtaja].

”Monet pitävät erossa työroolinsa ja henkilökohtaisen roolinsa. Itse olen lähtenyt siitä, että on olemassa vain yksi Sanna Hellström, joka on Korkeasaaren johtaja mutta paljon muutakin. Virkamiehet voisivat ehkä olla rohkeampia kielessään. Virkamiesmäiseen kieleen saatetaan hävittää asioita.”

Joku voi ajatella, että voimasanat heikentävät viestiä. Mitä mieltä olet?

”Kun mä kirjoitan sosiaaliseen mediaan, mulla on tiedossa, että tämä on julkista eikä koskaan katoa. Mutta en minä nyt jokaista sanomaani mieti ihan vimosen päälle.”

Missä menee raja?

”Työpaikallani en juuri kiroile, esimerkiksi ihmisiä puhutellessani. Kiroilu voi tehdä hyvää kiroilijalle, ei ehkä kuulijalle tai viestille.”

Nimittelet yhtä kommentoijaa hulluksi. Eikö se ole vihailmaisu?

”Voi tietysti miettiä, oliko se hyvä sanavalinta. Voisi ehkä pikemmin sanoa, että on hullua, että tällainen [Pennasen] rike ja siitä [erään kommentoijan ehdottama] kuusi kuukautta vankeutta! Voisin kasvokkainkin keskustelussa sanoa, että ihan hullua!”

Tilisi on yksityinen. Kavereita on kuitenkin 1 062, joten ei se kovin yksityinen ole.

”Heh. Mikä on somessa, eihän se salassa ole.”

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Ylivelkaisen vanhemman kuolema sekoitti elämäni ja ajoi minut työttömäksi

  2. 2

   Amerikkalaisnuoret imevät nyt myrkkyä muistitikusta – Sähkötupakka Juulista tuli trendipahe, jota myyjä pitää petollisena: ”Se pilaa kaiken”

   Tilaajille
  3. 3

   Kun kirjailijasta tehtiin ennustaja: Ilkka Remes kirjoitti Turun saariston ratsiasta jo vuosia sitten, ja se tuskin oli vahinko

  4. 4

   Maailman majakka himmeni – Onko YK:lla tulevaisuutta Trumpin jälkeen?

  5. 5

   Kiira Korven tilitys entisistä valmentajistaan on karua luettavaa: ”Jälkeenpäin on ollut pysäyttävää tajuta, kuinka pahoin voin”

  6. 6

   Ajatushautomo Libera yrittää kaataa ay-liikkeelle pyhän asian: ”Yleissitovuus aiheuttaa monenlaista haittaa Suomen taloudelle”

  7. 7

   Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

  8. 8

   Taksikuski tuijotti vaihdekeppiä, ajoi madellen ja vaati maksua käteisellä Helsingin keskustassa – Teippihuijaus paljastui, kun Inari Suomela valitti sekavasta kyydistä taksiyhtiöön

  9. 9

   Friteerattuun kanaan erikoistunut pikaruokaketju Kentucky Fried Chicken tulee Suomeen

  10. 10

   Ensimmäiset puoli vuotta Elina Ukkola vietti lattialla – Tällaista on arki, kun pienten kaksosten vanhemmille syntyy toiset kaksoset

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

  2. 2

   Taksikuski tuijotti vaihdekeppiä, ajoi madellen ja vaati maksua käteisellä Helsingin keskustassa – Teippihuijaus paljastui, kun Inari Suomela valitti sekavasta kyydistä taksiyhtiöön

  3. 3

   Friteerattuun kanaan erikoistunut pikaruokaketju Kentucky Fried Chicken tulee Suomeen

  4. 4

   Harvinainen geneettinen ”lottovoitto” venytti Shawn Bradleyn 229-senttiseksi – sen pidemmäksi ei terve ihminen juuri kasva

  5. 5

   OP aloittaa kuuttatuhatta työntekijää koskevat yt-neuvottelut – Tarkoitus ei ole päästä säästöihin irtisanomisilla, vakuuttaa pääjohtaja Ritakallio

  6. 6

   Työttömät kantavat metsässä puita ilman palkkaa, mutta onko siitä ihmelääkkeeksi Suomen ongelmiin? ”Hyödyllisiä töitä, joita kukaan ei muuten tekisi”

   Tilaajille
  7. 7

   Isä jää varjoon, kun lapsi valitsee äidin – Suosikki­asetelmalle on luonnolliset syynsä, ja näin se puretaan

   Tilaajille
  8. 8

   Kyllä, Lily Allen tilasi naisprostituoidun ja harrasti seksiä Liam Gallagherin kanssa – mutta hänen muistelmissaan on kyse paljon isommista asioista

  9. 9

   Häräntappoaseen kirjoitti 17-vuotias tyttö – sellaista ei tänä päivänä nähtäisi, eikä nähdä

  10. 10

   Vaihtokuvat näyttävät, kuinka venäläisen liikemiehen ja Airiston Helmen hankkimat alueet ovat muuttuneet vuosien saatossa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Köyhien lasten hätä alkoi näkyä, kun toimeentulotuki siirtyi Kelan hoitoon – ”Tapaan lapsia, jotka ovat silmät pyöreinä, kun vien heille juustoa tai jogurttia”

  2. 2

   Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

  3. 3

   Äiti riehui, ryyppäsi ja teki lopulta itsemurhan – Kun Sari Järn halusi ymmärtää miksi, hän löysi suvun synkän historian

   Tilaajille
  4. 4

   Krp ottanut kiinni kolmannen henkilön Turun seudun laajoissa kotietsinnöissä – ”Etsinnät sujuneet suunnitelmien mukaan”

  5. 5

   Sotilaslähde HS:lle: Airiston Helmi ollut vuosia Puolustus­voimien ja Supon tarkkailussa – ”Ne hankkivat strategisia kohteita ja me olemme hölmöjä, kun olemme myyneet”

  6. 6

   Työelämä on ajautunut aivot turruttavaksi silpuksi, mikä ajaa kolmekymppiset työkyvyttömyyteen – Aivotutkijoiden ratkaisu on uusi työaika, ja näin se toimii

   Tilaajille
  7. 7

   Markku hakee Viipurista bensaa, seksiä ja puolisolle kukkia – Yhä useampi itärajan mies tuo myös hiv:n, mutta testeihin Markku ei mene

   Tilaajille
  8. 8

   Miehet ovat usein tajuamattaan henkisen väkivallan uhreja – ”Miehillä voi olla parinkymmenen vuoden kokemus alistamisesta”

  9. 9

   ”Ongelmista ykkönen on viina, kakkonen on viina ja kolmonen on viina” – Ensihoidon eläköityvä vastuulääkäri Teuvo Määttä on nähnyt Helsingin pimeän puolen

  10. 10

   ”Hän ei lopeta koskaan” – Tällainen mies on rahalla, viinalla ja nuuskalla lapsia Helsingin keskustassa houkutellut sarjahyväksikäyttäjä

   Tilaajille
  11. Näytä lisää