Kaupunki

HS on mukana kaupunkilaisten juhlassa – Katso tästä 10 vinkkiä Taiteiden yöhön

HS esittelee 10 tärppiä, joissa kannattaa vierailla torstaina.

Tänä iltana järjestetään Helsingissä Taiteiden yö 30. kerran.

Helsingin Sanomat on läsnä Taiteiden yön kiinnostavimmissa tapahtumissa ja tarttuu mielenkiintoisimpiin ilmiöihin. Luvassa on raportointia muun muassa Annantalolta, jossa järjestetään ensimmäistä kertaa erityisesti lapsille ja nuorille suunnattu Taiteiden yö.

Kaupunki on muutenkin täynnä tapahtumia ja avoimia ovia. Kansallismuseon Glitter & Glamour -tapahtuman työpajassa tehdään omia glamour-asusteita ja Torikortteleissa soi kansanmusiikki.

Ilta huipentuu Senaatintorille, jossa yli 40 helsinkiläistä muodostaa yläilmoihin huimapäisen ihmisverkon kello 21.30. Spektaakkeli näytetään suorana osoitteessa hs.fi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

HS esittelee 10 tärppiä, joissa kannattaa vierailla torstaina.

1. Human Net, ihmisverkko Senaatintorilla

Yli 40 helsinkiläistä muodostaa Senaatintorille ihmisverkon. Nosturista riippuvat ihmiset tekevät erilaisia muodostelmia ja liikevirtoja yhdistettynä valoshow’hun. Taustalla soi livemusiikki.

Kaupunkilaisten ja espanjalaisen La Fura dels Baus -kollektiivin yhteisponnistuksen on tarkoitus viedä ajatukset syvemmälle ihmisyyteen: taivaalla voi halutessaan nähdä esimerkiksi kromosomiketjuja tai solusta toiseen viestiä kuljettavia hermoverkkoja.

Milloin, missä? Kello 21.30–22.30 Senaatintorilla.

2. Unelmia ja utopioita Annantalolla

Annantalolla matkustetaan tulevaisuuteen, tanssitaan ja taiteillaan. Nuoriso on pääosassa, kun Annantalo täyttyy lahjakkaista nuorista tekijöistä, muusikoista ja taiteilijoista. Talolla saa fiilistellä, herkutella ruokatorin antimilla ja nauttia muun muassa Milo & Moses -jazztrion tunnelmista. Open Stagella on myös mahdollisuus hypätä itse lavalle.

Nuoret dj:t pyörittävät suosikkilevyjään ja tanssittavat yön kulkijoita. Kaiken keskellä hyörivät Fauna Humanan mystiset ja erikoiset eläinhahmot. Tällä välin perheen pienimmät viihtyvät Naperokinossa ja Hiljaisissa Tansseissa.

Tapahtumassa lapset ja nuoret nousevat esiintymislavalle ja pääsevät näyttämään piilevät kykynsä. Open Stagella taitojaan voivat esitellä tanssiryhmät, runonlausujat, räppärit, miimikot tai vaikkapa sirkustaiteilijat. Ilmoittautuminen nuorten ja lasten Open Stagelle on nyt alkanut. Ilmoittautumiset suoritetaan täällä.

Milloin, missä? Kello 16.00–21.00 Annantalolla, Annankatu 30.

3. Helsingin Kaupunginteatterin Taiteiden yö

Helsingin Kaupunginteatteri tarjoaa Taiteiden yönä avoimia harjoituksia eri näyttämöillä, avoimia kulissikierroksia teatteritalon uumenissa, Pop-up teatteriterassin antimia sekä klubi-illan Lilla Teaternissa.

Maksuttoman lipun tapahtumiin voi noutaa 23. elokuuta Kaupunginteatterin lipunmyynnistä (Ensi Linja 2, auki klo 9-17.30). Lippuja tapahtumiin on rajattu määrä. Lippuja on jaossa pieni määrä myös tapahtumapaikkojen ovilla.

Lilla Teaternin tapahtumiin ei kuitenkaan tarvitse noutaa lippuja.

Milloin, missä? Kello 09.00–23.00 Helsingin Kaupunginteatterissa, Eläintarhantie 5.

4. Kaapelitehtaan Taiteiden yö

Kaapelitehdas on Taiteiden yönä täynnä ohjelmaa koko perheelle.

Kaapelitehtaalla työskentelevät toimijat tarjoavat illan aikana juhlakansalle maistiaisia töistään. Voit esimerkiksi osallistua yhteiseen savitaideteokseen, kierrellä taidenäyttelyissä tai kurkistaa Pannuhalliin ennen kuin se muuntuu Talvisirkuksen taikamaailmaksi.

Mukana on myös musiikin kuuntelua, lyhytelokuvien katselua, lehtien lukua, runojen kuuntelua ja hattaran syöntiä.

Myös nukkeateatteriesitys, sisäpihan maalausseinät sekä lasten ikisuosikki legorakentelutyöpaja ovat ohjelmistossa.

Milloin, missä? Kello 17.00–21.00 Kaapelitehtaalla, Tallberginkatu 1.

5. HAM: Graffitin yö

Museolla voi viehättyä graffitin historiasta Style Wars -elokuvan 80-luvun New Yorkin kaduilla tai sivistyä katutaiteen ja urbaanin ympäristön ajankohtaisista kysymyksistä Arkkitehti-lehden paneelikeskustelussa. Museolla on myös mahdollista karkoittaa syyspimeys UV-valojen loisteessa työpajassa ja discossa.

Samalla voi katsella Graffiti-näyttelyä, johon on ilmainen sisäänpääsy kello 11–20.

Milloin, missä? Kello 16.00–20.00 Helsingin taidemuseo HAMissa, Finnkino Tennispalatsissa, Eteläinen Rautatienkatu 8.

6. Glitter & Glamour

Barbie The Icon -näyttely huipentuu kimaltaviin meikkeihin ja upeisiin glamour-asusteisiin. Koko perheen Glitter & Glamour -discossa tanssitaan suosikkihittien tahtiin.

Ohjelma:

18.00 Bongaa Barbie! –opastus lapsille aikuisineen

18.00-20.30 Glamour-asuste työpaja

18.30-21.00 Glitternistit keskihallissa

19.00 ja 20.00 Muoti-ikoni Barbie -opastus (30 minuuttia)

20.30–21.30 Glitter & Glamour Disco keskihallissa

Milloin, missä? Kello 18.00–22.00 Kansallismuseossa, Mannerheimintie 34.

7. Plastic Pony -retrospektaakkeli

Värikkäistä vaatteistaan tunnettu Plastic Pony yhdistelee muotia, taidetta ja filosofiaa.

Ryhmä aloitti toimintansa parodisella muotinäytöksellä Espnaladin lavalla vuonna 1991. Sen jälkeen ryhmä järjesti runsaan vuosikymmenen aikana lukuisia esityksiä ja tapahtumia monenlaisissa yhteyksissä Helsingissä ja 1990-luvun loppupuolella myös Lontoossa.

Helsingin kaupunginmuseossa Taiteiden yönä järjestettävässä tapahtumassa tarjoutuu tilaisuus tutustua Plastic Ponyn tuotantoon videoiden ja valokuvien kautta ajan henkeen kuuluvan musiikin säestämänä ja elävien Pony-hahmojen opastamana.

Milloin, missä? Kello 18.00–22.00 Helsingin kaupunginmuseossa, Aleksanterinkatu 16.

8. Räppää ja rummuta

Malmitalossa on touhua niin isoille kuin pienillekin. Esimerkiksi Risto Räppääjä on mukana.

Rummutuspajassa rytmitetään menoa omaan tahtiin ja soitinpajassa tehdään ropiseva instrumentti. Vauhtia löytyy maalauspajastakin tällä kertaa, kun suditaan myrkyttömin värein pensseleillä, teloilla, lusikoilla, sumutuspulloilla ja monin eri luovin keinoin mukaillen ”action painting” -tekniikkaa.

Illansuussa esiintyy Pauli Saksa Quartet viihdyttäen melodisella ja monipuolisella jazzilla. Tapahtuman päätteeksi Hassan Maikal tykittää räppiä ”haluun jakaa mun tunteita ja elämässä opittuja asioita” -asenteella.

Milloin, missä? Kello 17.00–20.00 Malmitalolla, Ala-Malmin tori 1.

9. Etno-Espa

Elokuinen Etno-Espa tarjoaa tänä vuonna monipuolisen kattauksen korkealaatuista uutta kansanmusiikkia, joka avaa kuulijalle uusia maailmoja.

Taiteiden yönä Etno-Espa levittäytyy Espan puistosta lähiympäristöön. Torikorttelien tunnelmallisella sisäpihalla, Ravintola Chapterin terassilla, tampataan hypnoottista haitarielektrobiittiä Antti Paalasen breathboxin tahtiin sekä nautitaan pohjoisen maagisista sävyistä Soljun tulkitsemana.

Milloin, missä? Kello 19.30–23.30 Torikortteleissa, ravintola Chapterin terassilla, Aleksanterinkatu 22 / Sofiankatu 3 A.

10. Singa open air karaoke

Singa Open Air Karaoke on koko perheen ilmainen laulutapahtuma Musiikkitalon puistossa.

Berliinin Maurparkissa järjestettävästä sunnuntaikaraokesta inspiraatiota ammentava tapahtuma tuo suomalaisten lempiharrastuksen karaoken ulos sisätiloista ihmisten ilmoille ja hätyyttelee samalla Suomen ja maailman suurimman karaoketapahtuman titteliä.

Milloin, missä? 19.00–21.00 Musiikkitalon puistossa, Mannerheimintie 13.

Lisää ohjelmaa löydät Helsingin juhlaviikkojen nettisivuilta.

Oikaisuja 23.8. 2018 kello 9.15 ja 24.8. kello 9.33: Artikkelin kuva on vuodelta 2016, ei viime vuodelta. Taiteiden yötä juhlittiin 30. kerran. Aiemmin jutussa puhuttiin 29. kerrasta.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Taiteiden yö
 • Helsinki

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Ennennäkemätön huijaus­epäily Helsingin lääke­tieteellisen pääsy­kokeissa: Surkeasti vastanneen kokelaan papereihin ilmestyi mystisesti täydelliset vastaukset

  2. 2

   Hyvää pari­suhdetta ei ratkaise seksi, raha tai lasten­kasvatus, vaan nämä kaksi syvempää ulottuvuutta

  3. 3

   Suomalaista miesnäyttelijää syytetään raiskauksesta

  4. 4

   Vietnamin Bachelor on yllättäen koko maailman huomion kohteena, kun kaksi naista hylkäsi ”unelmien poikamiehen” ja poistui kuvauksista parina – tämän vuoksi se on tärkeää

  5. 5

   Amerikkalais­nuoret imevät nyt myrkkyä muisti­tikusta – Sähkö­tupakka Juulista tuli trendi­pahe, jota myyjä pitää petollisena: ”Se pilaa kaiken”

   Tilaajille
  6. 6

   Vuosi sitten Aleksi Salonen oli jumiutunut kotiinsa ja sanoi kaikkeen ei – Hänen kaltaisiaan ”kadonneita nuoria” on Suomessa tuhansia

  7. 7

   ”Älä murehdi kulta, kyllä me vielä joskus ulos löydetään” – Kalasataman uuden kauppakeskuksen labyrinttimaisuus lietsoi somen vitsiniekat hurmokseen

  8. 8

   HBO:n uudessa sarjassa kuvataan Suomea ja yksi keskeisistä hahmoista on Satu – suomalainen noita, joka loitsii etäisesti suomea muistuttavalla sekasotkulla

  9. 9

   Kiira Korven tilitys entisistä valmentajistaan on karua luettavaa: ”Jälkeenpäin on ollut pysäyttävää tajuta, kuinka pahoin voin”

  10. 10

   Ylivelkaisen vanhemman kuolema sekoitti elämäni ja ajoi minut työttömäksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

  2. 2

   Taksikuski tuijotti vaihdekeppiä, ajoi madellen ja vaati maksua käteisellä Helsingin keskustassa – Teippihuijaus paljastui, kun Inari Suomela valitti sekavasta kyydistä taksiyhtiöön

  3. 3

   Hyvää pari­suhdetta ei ratkaise seksi, raha tai lasten­kasvatus, vaan nämä kaksi syvempää ulottuvuutta

  4. 4

   Friteerattuun kanaan erikoistunut pikaruokaketju Kentucky Fried Chicken tulee Suomeen

  5. 5

   Ennennäkemätön huijaus­epäily Helsingin lääke­tieteellisen pääsy­kokeissa: Surkeasti vastanneen kokelaan papereihin ilmestyi mystisesti täydelliset vastaukset

  6. 6

   Ylivelkaisen vanhemman kuolema sekoitti elämäni ja ajoi minut työttömäksi

  7. 7

   Amerikkalais­nuoret imevät nyt myrkkyä muisti­tikusta – Sähkö­tupakka Juulista tuli trendi­pahe, jota myyjä pitää petollisena: ”Se pilaa kaiken”

   Tilaajille
  8. 8

   Kyllä, Lily Allen tilasi naisprostituoidun ja harrasti seksiä Liam Gallagherin kanssa – mutta hänen muistelmissaan on kyse paljon isommista asioista

  9. 9

   OP aloittaa kuuttatuhatta työntekijää koskevat yt-neuvottelut – Tarkoitus ei ole päästä säästöihin irtisanomisilla, vakuuttaa pääjohtaja Ritakallio

  10. 10

   Häräntappoaseen kirjoitti 17-vuotias tyttö – sellaista ei tänä päivänä nähtäisi, eikä nähdä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Köyhien lasten hätä alkoi näkyä, kun toimeentulotuki siirtyi Kelan hoitoon – ”Tapaan lapsia, jotka ovat silmät pyöreinä, kun vien heille juustoa tai jogurttia”

  2. 2

   Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

  3. 3

   Äiti riehui, ryyppäsi ja teki lopulta itsemurhan – Kun Sari Järn halusi ymmärtää miksi, hän löysi suvun synkän historian

   Tilaajille
  4. 4

   Krp ottanut kiinni kolmannen henkilön Turun seudun laajoissa kotietsinnöissä – ”Etsinnät sujuneet suunnitelmien mukaan”

  5. 5

   Sotilaslähde HS:lle: Airiston Helmi ollut vuosia Puolustus­voimien ja Supon tarkkailussa – ”Ne hankkivat strategisia kohteita ja me olemme hölmöjä, kun olemme myyneet”

  6. 6

   Työelämä on ajautunut aivot turruttavaksi silpuksi, mikä ajaa kolmekymppiset työkyvyttömyyteen – Aivotutkijoiden ratkaisu on uusi työaika, ja näin se toimii

   Tilaajille
  7. 7

   Markku hakee Viipurista bensaa, seksiä ja puolisolle kukkia – Yhä useampi itärajan mies tuo myös hiv:n, mutta testeihin Markku ei mene

   Tilaajille
  8. 8

   Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

  9. 9

   Miehet ovat usein tajuamattaan henkisen väkivallan uhreja – ”Miehillä voi olla parinkymmenen vuoden kokemus alistamisesta”

  10. 10

   ”Hän ei lopeta koskaan” – Tällainen mies on rahalla, viinalla ja nuuskalla lapsia Helsingin keskustassa houkutellut sarjahyväksikäyttäjä

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Pääsykoehuijaus järkytti Helsingin lääketieteellisen tiedekunnan dekaanin: ”Valtavan mittaluokan huijaus, hiuksianostattava tapaus”
  3. HBO:n uudessa sarjassa kuvataan Suomea ja yksi keskeisistä hahmoista on Satu – suomalainen noita, joka loitsii etäisesti suomea muistuttavalla sekasotkulla
  4. Raaseporin tasoristeys­turmasta ei nosteta syytettä – Kuorma-autoa kuljettanut varus­mies ei voinut nähdä lähestyvää junaa
  5. Hovioikeus piti asianajaja Heikki Lampelan erottamisen voimassa – taustalla tuomio naisystävän pahoinpitelystä
  6. Selittämätöntä vandalismia Espoossa: Joku murtautuu valokeskuksiin ja sammuttelee katuvaloja laajoilta alueilta – ”Tältä näyttää typeryys, itsekkyys ja piittaamattomuus”
  7. Ennennäkemätön huijaus­epäily Helsingin lääke­tieteellisen pääsy­kokeissa: Surkeasti vastanneen kokelaan papereihin ilmestyi mystisesti täydelliset vastaukset
  8. Vietnamin Bachelor on yllättäen koko maailman huomion kohteena, kun kaksi naista hylkäsi ”unelmien poikamiehen” ja poistui kuvauksista parina – tämän vuoksi se on tärkeää
  9. Naisen epäillään valmistelleen perheensä surmaamista Pohjois-Karjalassa – suunnitteli tuli­palon sytyttämistä perheen yhteisessä kodissa
  10. Hyvää pari­suhdetta ei ratkaise seksi, raha tai lasten­kasvatus, vaan nämä kaksi syvempää ulottuvuutta
  11. Yksi, kaksi, neljä, kuusi – Kun neli­lapsisen perheen toiset kaksoset syntyivät, Elina Ukkonen vietti seuraavat puoli vuotta lattialla Tilaajille
  12. Näytä lisää