Kaupunki

HS on mukana kaupunkilaisten juhlassa – Katso tästä 10 vinkkiä Taiteiden yöhön

HS esittelee 10 tärppiä, joissa kannattaa vierailla torstaina.

Tänä iltana järjestetään Helsingissä Taiteiden yö 30. kerran.

Helsingin Sanomat on läsnä Taiteiden yön kiinnostavimmissa tapahtumissa ja tarttuu mielenkiintoisimpiin ilmiöihin. Luvassa on raportointia muun muassa Annantalolta, jossa järjestetään ensimmäistä kertaa erityisesti lapsille ja nuorille suunnattu Taiteiden yö.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaupunki on muutenkin täynnä tapahtumia ja avoimia ovia. Kansallismuseon Glitter & Glamour -tapahtuman työpajassa tehdään omia glamour-asusteita ja Torikortteleissa soi kansanmusiikki.

Ilta huipentuu Senaatintorille, jossa yli 40 helsinkiläistä muodostaa yläilmoihin huimapäisen ihmisverkon kello 21.30. Spektaakkeli näytetään suorana osoitteessa hs.fi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

HS esittelee 10 tärppiä, joissa kannattaa vierailla torstaina.

1. Human Net, ihmisverkko Senaatintorilla

Yli 40 helsinkiläistä muodostaa Senaatintorille ihmisverkon. Nosturista riippuvat ihmiset tekevät erilaisia muodostelmia ja liikevirtoja yhdistettynä valoshow’hun. Taustalla soi livemusiikki.

Kaupunkilaisten ja espanjalaisen La Fura dels Baus -kollektiivin yhteisponnistuksen on tarkoitus viedä ajatukset syvemmälle ihmisyyteen: taivaalla voi halutessaan nähdä esimerkiksi kromosomiketjuja tai solusta toiseen viestiä kuljettavia hermoverkkoja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Milloin, missä? Kello 21.30–22.30 Senaatintorilla.

2. Unelmia ja utopioita Annantalolla

Annantalolla matkustetaan tulevaisuuteen, tanssitaan ja taiteillaan. Nuoriso on pääosassa, kun Annantalo täyttyy lahjakkaista nuorista tekijöistä, muusikoista ja taiteilijoista. Talolla saa fiilistellä, herkutella ruokatorin antimilla ja nauttia muun muassa Milo & Moses -jazztrion tunnelmista. Open Stagella on myös mahdollisuus hypätä itse lavalle.

Nuoret dj:t pyörittävät suosikkilevyjään ja tanssittavat yön kulkijoita. Kaiken keskellä hyörivät Fauna Humanan mystiset ja erikoiset eläinhahmot. Tällä välin perheen pienimmät viihtyvät Naperokinossa ja Hiljaisissa Tansseissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tapahtumassa lapset ja nuoret nousevat esiintymislavalle ja pääsevät näyttämään piilevät kykynsä. Open Stagella taitojaan voivat esitellä tanssiryhmät, runonlausujat, räppärit, miimikot tai vaikkapa sirkustaiteilijat. Ilmoittautuminen nuorten ja lasten Open Stagelle on nyt alkanut. Ilmoittautumiset suoritetaan täällä.

Milloin, missä? Kello 16.00–21.00 Annantalolla, Annankatu 30.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

3. Helsingin Kaupunginteatterin Taiteiden yö

Helsingin Kaupunginteatteri tarjoaa Taiteiden yönä avoimia harjoituksia eri näyttämöillä, avoimia kulissikierroksia teatteritalon uumenissa, Pop-up teatteriterassin antimia sekä klubi-illan Lilla Teaternissa.

Maksuttoman lipun tapahtumiin voi noutaa 23. elokuuta Kaupunginteatterin lipunmyynnistä (Ensi Linja 2, auki klo 9-17.30). Lippuja tapahtumiin on rajattu määrä. Lippuja on jaossa pieni määrä myös tapahtumapaikkojen ovilla.

Lilla Teaternin tapahtumiin ei kuitenkaan tarvitse noutaa lippuja.

Milloin, missä? Kello 09.00–23.00 Helsingin Kaupunginteatterissa, Eläintarhantie 5.

4. Kaapelitehtaan Taiteiden yö

Kaapelitehdas on Taiteiden yönä täynnä ohjelmaa koko perheelle.

Kaapelitehtaalla työskentelevät toimijat tarjoavat illan aikana juhlakansalle maistiaisia töistään. Voit esimerkiksi osallistua yhteiseen savitaideteokseen, kierrellä taidenäyttelyissä tai kurkistaa Pannuhalliin ennen kuin se muuntuu Talvisirkuksen taikamaailmaksi.

Mukana on myös musiikin kuuntelua, lyhytelokuvien katselua, lehtien lukua, runojen kuuntelua ja hattaran syöntiä.

Myös nukkeateatteriesitys, sisäpihan maalausseinät sekä lasten ikisuosikki legorakentelutyöpaja ovat ohjelmistossa.

Milloin, missä? Kello 17.00–21.00 Kaapelitehtaalla, Tallberginkatu 1.

5. HAM: Graffitin yö

Museolla voi viehättyä graffitin historiasta Style Wars -elokuvan 80-luvun New Yorkin kaduilla tai sivistyä katutaiteen ja urbaanin ympäristön ajankohtaisista kysymyksistä Arkkitehti-lehden paneelikeskustelussa. Museolla on myös mahdollista karkoittaa syyspimeys UV-valojen loisteessa työpajassa ja discossa.

Samalla voi katsella Graffiti-näyttelyä, johon on ilmainen sisäänpääsy kello 11–20.

Milloin, missä? Kello 16.00–20.00 Helsingin taidemuseo HAMissa, Finnkino Tennispalatsissa, Eteläinen Rautatienkatu 8.

6. Glitter & Glamour

Barbie The Icon -näyttely huipentuu kimaltaviin meikkeihin ja upeisiin glamour-asusteisiin. Koko perheen Glitter & Glamour -discossa tanssitaan suosikkihittien tahtiin.

Ohjelma:

18.00 Bongaa Barbie! –opastus lapsille aikuisineen

18.00-20.30 Glamour-asuste työpaja

18.30-21.00 Glitternistit keskihallissa

19.00 ja 20.00 Muoti-ikoni Barbie -opastus (30 minuuttia)

20.30–21.30 Glitter & Glamour Disco keskihallissa

Milloin, missä? Kello 18.00–22.00 Kansallismuseossa, Mannerheimintie 34.

7. Plastic Pony -retrospektaakkeli

Värikkäistä vaatteistaan tunnettu Plastic Pony yhdistelee muotia, taidetta ja filosofiaa.

Ryhmä aloitti toimintansa parodisella muotinäytöksellä Espnaladin lavalla vuonna 1991. Sen jälkeen ryhmä järjesti runsaan vuosikymmenen aikana lukuisia esityksiä ja tapahtumia monenlaisissa yhteyksissä Helsingissä ja 1990-luvun loppupuolella myös Lontoossa.

Helsingin kaupunginmuseossa Taiteiden yönä järjestettävässä tapahtumassa tarjoutuu tilaisuus tutustua Plastic Ponyn tuotantoon videoiden ja valokuvien kautta ajan henkeen kuuluvan musiikin säestämänä ja elävien Pony-hahmojen opastamana.

Milloin, missä? Kello 18.00–22.00 Helsingin kaupunginmuseossa, Aleksanterinkatu 16.

8. Räppää ja rummuta

Malmitalossa on touhua niin isoille kuin pienillekin. Esimerkiksi Risto Räppääjä on mukana.

Rummutuspajassa rytmitetään menoa omaan tahtiin ja soitinpajassa tehdään ropiseva instrumentti. Vauhtia löytyy maalauspajastakin tällä kertaa, kun suditaan myrkyttömin värein pensseleillä, teloilla, lusikoilla, sumutuspulloilla ja monin eri luovin keinoin mukaillen ”action painting” -tekniikkaa.

Illansuussa esiintyy Pauli Saksa Quartet viihdyttäen melodisella ja monipuolisella jazzilla. Tapahtuman päätteeksi Hassan Maikal tykittää räppiä ”haluun jakaa mun tunteita ja elämässä opittuja asioita” -asenteella.

Milloin, missä? Kello 17.00–20.00 Malmitalolla, Ala-Malmin tori 1.

9. Etno-Espa

Elokuinen Etno-Espa tarjoaa tänä vuonna monipuolisen kattauksen korkealaatuista uutta kansanmusiikkia, joka avaa kuulijalle uusia maailmoja.

Taiteiden yönä Etno-Espa levittäytyy Espan puistosta lähiympäristöön. Torikorttelien tunnelmallisella sisäpihalla, Ravintola Chapterin terassilla, tampataan hypnoottista haitarielektrobiittiä Antti Paalasen breathboxin tahtiin sekä nautitaan pohjoisen maagisista sävyistä Soljun tulkitsemana.

Milloin, missä? Kello 19.30–23.30 Torikortteleissa, ravintola Chapterin terassilla, Aleksanterinkatu 22 / Sofiankatu 3 A.

10. Singa open air karaoke

Singa Open Air Karaoke on koko perheen ilmainen laulutapahtuma Musiikkitalon puistossa.

Berliinin Maurparkissa järjestettävästä sunnuntaikaraokesta inspiraatiota ammentava tapahtuma tuo suomalaisten lempiharrastuksen karaoken ulos sisätiloista ihmisten ilmoille ja hätyyttelee samalla Suomen ja maailman suurimman karaoketapahtuman titteliä.

Milloin, missä? 19.00–21.00 Musiikkitalon puistossa, Mannerheimintie 13.

Lisää ohjelmaa löydät Helsingin juhlaviikkojen nettisivuilta.

Oikaisuja 23.8. 2018 kello 9.15 ja 24.8. kello 9.33: Artikkelin kuva on vuodelta 2016, ei viime vuodelta. Taiteiden yötä juhlittiin 30. kerran. Aiemmin jutussa puhuttiin 29. kerrasta.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Taiteiden yö
 • Helsinki

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Helsingin surkein taloyhtiö oli pahassa jamassa ja jopa vaarallinen – juuri valmistunut peruskorjaus maksoi 2 800 euroa neliöltä

  2. 2

   Amnesty peruu Myanmarin Aung San Suu Kyin ihmisoikeus­palkinnon – ”Olemme syvästi tyrmistyneitä”

  3. 3

   Michelle Obama on oppinut nauramaan pilkkaajilleen, mutta Donald Trumpin ”hullua, ilkeämielistä ja vaarallista” valhetta miehestään hän ei anna ikinä anteeksi

  4. 4

   Ilta-Sanomat: Näyttelijä Aku Hirviniemi sai syytteen kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta

  5. 5

   Onko lapsesi pessimisti? – Nämä vinkit kannattaa huomioida kasvatuksessa, jotta lapsesta ei tule negatiivista aikuista

   Tilaajille
  6. 6

   HS:n vertailu paljasti rahastojen kuluissa ällistyttävän isot hintaerot – Näin tarkka säästäjä voi lisätä tuottojaan

   Tilaajille
  7. 7

   Suomi on tottunut hakkaamaan vaurautta metsistään, mutta nyt pitäisi painaa jarrua – Miksi asiasta ollaan niin eri mieltä?

   Tilaajille
  8. 8

   Presidenttiparin poika sai niin paljon villasukkia kansalaisilta, että ne lahjoitettiin sairaalalle – ”Aaro oli saanut sukkia aika paljon yli oman tarpeen”

  9. 9

   On erehdys verrata nykymaailmaa 1920- ja 1930-lukuihin: Me emme elä ”Weimarin hetkeä”

  10. 10

   Tätä on odotettu 450 vuotta eikä tällainen toistu elinaikanamme, kirjoittaa HS:n kriitikko Wieniin auenneesta näyttelystä

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ilta-Sanomat: Näyttelijä Aku Hirviniemi sai syytteen kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta

  2. 2

   Harvardin tutkijoiden mukaan tähtienvälinen komeetta saattoi olla muukalaisten lähettämä luotain – ”Se näyttää hyvin erikoiselta”

  3. 3

   Kimi Räikkösen pelisilmä ei pettänyt taaskaan – hillitön Instagram-päivitys: ”Olen biletuulella”

  4. 4

   Muutaman kympin Aalto-maljakosta väärennetään sahaamalla satojen eurojen klassikko – Näin ostajia jymäytetään väärennetyllä Suomi-designilla ja näin vältät huijarien ansat

   Tilaajille
  5. 5

   Jäähyväiset sim-korteille: Suomessa voi hankkia kännykän ja liittymän ilman sim-korttia, ja tulevaisuudessa se voi olla yleisin tapa

  6. 6

   Tämä kuva Putinille hymyilevästä Trumpista levisi hetkessä viraaliksi – eikä se ole ihme, koska ihmiset tulkitsevat kuvan avulla maailmanpolitiikan koko nykytilaa

  7. 7

   Jordan Petersonia pidetään vaarallisena älykkönä, jota oikeisto rakastaa, koska hän ryttää feministit – Nyt.fi:n haastattelussa hän sanoo pitävänsä itseään eheyttäjänä

   Tilaajille
  8. 8

   Amnesty peruu Myanmarin Aung San Suu Kyin ihmisoikeus­palkinnon – ”Olemme syvästi tyrmistyneitä”

  9. 9

   Jyrkkä vastaus Vantaan kaupungilta: Ulosottoon parkkisakon takia joutunutta miestä ”on yritetty ohjeistaa ihan viimeiseen asti” – Mies aikoo haastaa kaupungin oikeuteen

  10. 10

   Yski oikein niin flunssa ei tartu, neuvoo asiantuntija: Väärin yskiminen on sama kuin jos levittäisi nenän sisällön käsilleen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Siivooja Aino-Maija Leinonen näki keskiluokkaiset kodit ja päätti elää toisin – ”Kaikkien lempiväri on valkoinen ja kaikilla on samat esineet”

   Tilaajille
  2. 2

   Anne Parkkonen tiesi heti, että kuljettaja oli kuollut, ja pari viikkoa myöhemmin hän soitti lesken ovikelloa – Parkkosen ajama auto tappoi viattoman miehen, mutta syyllisestä nähtiin vain perävalot

   Tilaajille
  3. 3

   Tältä näyttää uuden kerrostalon seinä – Isä ja poika havaitsivat ”hurjia” reikiä ja lohkeamia espoolaisella työmaalla

  4. 4

   Suomalaisia on kasvatettu ylenpalttiseen reippauteen, sanoo lastenpsykiatri Jari Sinkkonen – Sillä on hintansa, ja nyt se heijastuu parisuhteisiimme ja omien lastemme käytökseen

   Tilaajille
  5. 5

   Demokraatit saivat vasta­iskun Trumpille, mitä siitä seuraa? Nämä viisi asiaa USA:n kongressi­vaalien tuloksesta kannattaa tietää

  6. 6

   Suorakulmaisen jäävuoren mysteeri selvisi Etelämantereella

  7. 7

   Valkoisen talon lehdistö­sihteeri levitti ilmeisesti peukaloitua videota, jossa CNN:n toimittaja näyttää läimäyttävän avustajaa – ”Olemme ylittäneet uuden rajan”

  8. 8

   Kheopsin pyramidin mysteeri saattoi ratketa – Tutkijat löysivät jäänteitä kehittyneestä mekanismista

  9. 9

   Suomalaislaulaja luuli hoitaneensa uransa tärkeimmän keikan NHL-pelissä hienosti – sitten hän avasi puhelimensa ja näki virheelliset otsikot: ”Lennätti penkiltä”

  10. 10

   Helsingissä kuultiin ”Islannin ihmeestä”: Nuorten juominen, tupakointi ja huumeiden­käyttö laskivat dramaattisesti, koska vanhempien asenteet ja käytös muuttuivat

  11. Näytä lisää