Vallisaaren vierailijamäärä aiotaan paisuttaa 300 000:een vuodessa, vaikkei siellä ole edes viemäreitä – Nyt wc-jäte rahdataan mantereelle lautoilla - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki

Vallisaaren vierailijamäärä aiotaan paisuttaa 300 000:een vuodessa, vaikkei siellä ole edes viemäreitä – Nyt wc-jäte rahdataan mantereelle lautoilla

Suomenlinnan vangit tyhjentävät ja puhdistavat kuivakäymälöitä Vallisaaressa säiliöihin, joista wc-jäte kuljetetaan mantereelle jätteenkäsittelyyn. Vallisaaressa odotetaan vesi- ja viemäriverkostoa, ja suunnitelma kunnallistekniikasta tehdään pikavauhtia, koska saaren matkailijavirtoihin odotetaan huimaa kasvua parin vuoden päästä järjestettävän nykytaidebiennaalin takia.

Puistomestari Pawel Sadowski tyhjentää säiliötä.

Julkaistu: 30.8.2018 2:00, Päivitetty 30.8.2018 9:20

Kun Helsingin Vallisaaressa istahtaa kesken retken pytylle puisessa huussissa, ei ajattele, millainen ruljanssi vessakäynnistä seuraa.

Vallisaaren vierailijoiden vessahuolto perustuu kuivakäymälöihin, sillä alueella ei ole viemäröintiä. Tällä hetkellä Vallisaareen tulee Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) vesijohto Suomenlinnan suunnalta, mutta tämän vanhan ja pienen vesijohdon kapasiteetti ei riitä Vallisaaren tarpeisiin. Ja tämä taas tarkoittaa muun muassa sitä, että alueen kahvila- ja ravintolapalveluyritykset pyörittävät toimintaansa ilman astianpesukoneita kertakäyttöastioilla.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?