Kaupunki

Metroliikenteeseen tyytyväisten määrä romahti – suurimpana syynä länsimetro

Metron kulkuun tyytymättömien määrä vähensi HSL:n koko joukkoliikenteeseen tyytyväisten määrää merkittävästi. Myös busseissa, raitiovaunuissa ja lähijunissa matkustavat antoivat saamilleen palveluilleen entistä huonomman arvosanan.

Metroliikenteen matkustajat ovat aiempaa tyytymättömämpiä junien liikennöintiin. Asia ilmenee Helsingin seudun liikenteen (HSL) tekemästä asiakastyytyväisyyskyselystä, joka koski HSL:n alueen joukkoliikennettä.

Metroon tyytymättömillä oli merkittävä vaikutus koko joukkoliikenteen asiakastyytyväisyyteen, HSL kertoo tiedotteessa. Tiedot ilmenevät myös Helsingin kaupungin verkkosivulta.

HSL:n viime keväänä tekemän kyselyn mukaan metroliikenteeseen tyytyväisten määrä supistui 75 prosenttiin käyttäjistä. Vielä keväällä 2017 metromatkustajista 91 prosenttia koki liikenteen hyväksi.

HSL:n koko joukkoliikenteeseen oli tuoreimman kyselyn mukaan joko erittäin tai melko tyytyväisiä 81 prosenttia matkustajista. Tyytyväisten matkustajien osuus pieneni seitsemällä prosenttiyksiköllä keväästä 2017, jolloin se oli 88 prosenttia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Aiemmassa kyselyssä yhdeksän kymmenestä oli tyytyväisiä metroliikenteen täsmällisyyteen. Nyt täsmällisyyteen tyytyväisiä oli kaksi kolmesta.

Myös matkanteon ja junanvaihtojen sujuvuus sai nyt entistä huonommat arvosanat metromatkustajilta. Metroa lukuun ottamatta 86 prosenttia HSL:n joukkoliikenteen matkustajista on kyselyn mukaan tyytyväisiä matkustamisen sujuvuuteen. Määrä on sama kuin vuoden 2017 kyselyssä.

Tyytyväisiä HSL:n asiakkaat ovat palveluun, jota he saavat liikennevälineissä. Lähijunaliikenteessä 90 prosenttia oli tyytyväisiä junahenkilökunnan kykyyn neuvoa matkustajia.

HSL:n mukaan metroon tyytymättömien määrän merkittävä kasvu johtuu osittain siitä, että länsimetron liikennöinnin käynnistyttyä metroon on tullut uusia käyttäjiä, joilla ei ole kokemusta liityntämatkoista.

”Lisäksi liikennöinnissä oli keväällä häiriöitä teknisten vikojen ja HKL:n henkilöstövajeen takia. Metromatkustajien tyytyväisyys täsmällisyyteen laski jo syksyllä 2017, jolloin metrossa tehtiin länsimetron koeajoja”, tiedotteessa todetaan.

Tyytyväisyys HSL:n joukkoliikenteeseen väheni tuoreimmassa kyselyssä myös busseissa, raitiovaunuissa ja lähijunissa. Näissä liikennemuodoissa keskimäärin 82 prosenttia matkustajista oli tyytyväisiä saamiinsa palveluihin. Aiemmassa kyselyssä bussi- ratikka- ja lähijunaliikenteen matkustajista 88 prosenttia oli tyytyväisiä.

”Otamme vakavasti metro- ja liityntäbussimatkustajien antaman palautteen. Länsimetron tuoma suuri muutos liikkumiseen on osalla matkustajista lyhentänyt ja osalla pidentänyt matka-aikoja. Metron täsmällisyydessä oli keväällä ongelmia, mikä on vaikuttanut myös itämetron asiakastyytyväisyyteen”, sanoo HSL:n joukkoliikenneosaston johtaja Tero Anttila tiedotteessa.

HSL:n mukaan metrossa matkustaa arkisin noin 300 000 ihmistä. Heistä yli 50 000 nousee junaan länsimetron asemilta. Länsimetron vaikutusalueen busseihin nousee arkipäivisin noin 100 000 ihmistä.

Länsimetro on HSL:n mukaan vähentänyt autoilua Länsiväylällä.

Hanasaaren mittauspisteellä henkilö- ja pakettiautoja oli elokuun loppupuolella arkisin 3,1 prosenttia vähemmän kuin edellisen vuoden vastaavana ajankohtana.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Metro
 • Metroliikenne
 • Helsinki

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Hyvää pari­suhdetta ei ratkaise seksi, raha tai lasten­kasvatus, vaan nämä kaksi syvempää ulottuvuutta

  2. 2

   Amerikkalais­nuoret imevät nyt myrkkyä muisti­tikusta – Sähkö­tupakka Juulista tuli trendi­pahe, jota myyjä pitää petollisena: ”Se pilaa kaiken”

   Tilaajille
  3. 3

   Kiira Korven tilitys entisistä valmentajistaan on karua luettavaa: ”Jälkeenpäin on ollut pysäyttävää tajuta, kuinka pahoin voin”

  4. 4

   Kellojen siirtely on loppumassa – Nyt ministeriö kysyy, mikä aika Suomen pitäisi valita

  5. 5

   Ylivelkaisen vanhemman kuolema sekoitti elämäni ja ajoi minut työttömäksi

  6. 6

   MTV: Poliisi epäilee NHL-hyökkääjä Jori Lehterän sekaantuneen laajaan kokaiinivyyhtiin

  7. 7

   Kun kirjailijasta tehtiin ennustaja: Ilkka Remes kirjoitti Turun saariston ratsiasta jo vuosia sitten, ja se tuskin oli vahinko

  8. 8

   Yksi, kaksi, neljä, kuusi – Kun neli­lapsisen perheen toiset kaksoset syntyivät, Elina Ukkonen vietti seuraavat puoli vuotta lattialla

   Tilaajille
  9. 9

   Vuosi sitten Aleksi Salonen oli jumiutunut kotiinsa ja sanoi kaikkeen ei – Hänen kaltaisiaan ”kadonneita nuoria” on Suomessa tuhansia

  10. 10

   Maailman majakka himmeni – Onko YK:lla tulevaisuutta Trumpin jälkeen?

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

  2. 2

   Taksikuski tuijotti vaihdekeppiä, ajoi madellen ja vaati maksua käteisellä Helsingin keskustassa – Teippihuijaus paljastui, kun Inari Suomela valitti sekavasta kyydistä taksiyhtiöön

  3. 3

   Friteerattuun kanaan erikoistunut pikaruokaketju Kentucky Fried Chicken tulee Suomeen

  4. 4

   OP aloittaa kuuttatuhatta työntekijää koskevat yt-neuvottelut – Tarkoitus ei ole päästä säästöihin irtisanomisilla, vakuuttaa pääjohtaja Ritakallio

  5. 5

   Hyvää pari­suhdetta ei ratkaise seksi, raha tai lasten­kasvatus, vaan nämä kaksi syvempää ulottuvuutta

  6. 6

   Kyllä, Lily Allen tilasi naisprostituoidun ja harrasti seksiä Liam Gallagherin kanssa – mutta hänen muistelmissaan on kyse paljon isommista asioista

  7. 7

   Isä jää varjoon, kun lapsi valitsee äidin – Suosikki­asetelmalle on luonnolliset syynsä, ja näin se puretaan

   Tilaajille
  8. 8

   Häräntappoaseen kirjoitti 17-vuotias tyttö – sellaista ei tänä päivänä nähtäisi, eikä nähdä

  9. 9

   Ylivelkaisen vanhemman kuolema sekoitti elämäni ja ajoi minut työttömäksi

  10. 10

   Vaihtokuvat näyttävät, kuinka venäläisen liikemiehen ja Airiston Helmen hankkimat alueet ovat muuttuneet vuosien saatossa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Köyhien lasten hätä alkoi näkyä, kun toimeentulotuki siirtyi Kelan hoitoon – ”Tapaan lapsia, jotka ovat silmät pyöreinä, kun vien heille juustoa tai jogurttia”

  2. 2

   Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

  3. 3

   Äiti riehui, ryyppäsi ja teki lopulta itsemurhan – Kun Sari Järn halusi ymmärtää miksi, hän löysi suvun synkän historian

   Tilaajille
  4. 4

   Krp ottanut kiinni kolmannen henkilön Turun seudun laajoissa kotietsinnöissä – ”Etsinnät sujuneet suunnitelmien mukaan”

  5. 5

   Sotilaslähde HS:lle: Airiston Helmi ollut vuosia Puolustus­voimien ja Supon tarkkailussa – ”Ne hankkivat strategisia kohteita ja me olemme hölmöjä, kun olemme myyneet”

  6. 6

   Työelämä on ajautunut aivot turruttavaksi silpuksi, mikä ajaa kolmekymppiset työkyvyttömyyteen – Aivotutkijoiden ratkaisu on uusi työaika, ja näin se toimii

   Tilaajille
  7. 7

   Markku hakee Viipurista bensaa, seksiä ja puolisolle kukkia – Yhä useampi itärajan mies tuo myös hiv:n, mutta testeihin Markku ei mene

   Tilaajille
  8. 8

   Miehet ovat usein tajuamattaan henkisen väkivallan uhreja – ”Miehillä voi olla parinkymmenen vuoden kokemus alistamisesta”

  9. 9

   Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

  10. 10

   ”Hän ei lopeta koskaan” – Tällainen mies on rahalla, viinalla ja nuuskalla lapsia Helsingin keskustassa houkutellut sarjahyväksikäyttäjä

   Tilaajille
  11. Näytä lisää