Hyönteiset ovat leviämässä ravintoloiden ruoka­listoille, ja pitsasta voi jo löytyä juuston lisäksi koti­sirkkoja - Kaupunki | HS.fi

Hyönteiset ovat leviämässä ravintoloiden ruoka­listoille, ja pitsasta voi jo löytyä juuston lisäksi koti­sirkkoja

Hyönteisiä käytetään jo useissa helsinkiläisissä ravintoloissa satunnaisesti. Fine dining -ravintolat tutkivat uuden raaka-aineen mahdollisuuksia.

Julia Wiikeri maistoi Putte’sissa ensimmäistä kertaa sirkkapitsaa. Hyönteisiä Wiikeri on syönyt aiemmin granolassa.­

30.9.2018 2:00 | Päivitetty 30.9.2018 13:09

Onhan se pakko myöntää: kokonaiset kotisirkat pitsassa ovat epäilyttäviä. Ruskeakuoriset kotisirkat näyttävät sulaneen mozzarellan päällä melko hyönteismäisiltä.

Meneillään on tavallinen perjantailounas Helsingin Putte’s-ravintolassa ja yhtenä lounasvaihtoehtona on pitsa kotisirkoilla. Pitsassa on tomaattikastiketta, mozzarellaa, parmesaania, persiljaa ja kotisirkkoja. Päälle voi itse puristaa hieman sitruunamehua.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat