Kaupunki

Sikariklubi vastaa oikeuden päätökseen: Tupakkakoppia ei ainakaan tule

On mahdollista, että klubin jäsenet alkavat itse siivoamaan ulkopuolisen siivoojan käytön sijaan, jos korkeimmastakin hallinto-oikeudesta tulee tyrmäys sauhuttelulle.

Helsinkiläisen sikariklubin harrastustoiminta koki viime viikolla melkoisen takaiskun, kun Helsingin hallinto-oikeus kielsi tupakoinnin sikariklubi Kirjaclubin tiloissa.

HS:n keskiviikon uutinen: Takaisku helsinkiläiselle sikariklubille: Oikeus kielsi tupakoinnin
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kirjaclub on Helsingin Kruununhaassa toimiva yksityinen sikarikerho, joka kuuluu Helsingin Gourmetclubiin. HS tavoitti sen hallituksen puheenjohtajan Markku Raittisen kommentoimaan asiaa.

Helsingin hallinto-oikeuden mukaan syy kieltämiseen on se, että klubin tiloissa käy siivoja, joka altistuu tupakansavulle, vaikka siivoaminen ja tupakointi tapahtuvat tiloissa eri aikaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaupungin ympäristöterveysyksikön mukaan yksi ratkaisu jatkaa tupruttelua sikariklubin tiloissa olisi lain kirjaimet täyttävä tupakkakoppi tai se, että tilassa ei työskentele ulkopuolinen työntekijä.

 

”Silloinhan me tehtäisiin meidän upeaan klubiin joku hassu koppi.”

Raittisen mukaan tupakointikoppia tiloihin ei ainakaan ole tulossa.

”Ei, ei ole. Silloinhan me tehtäisiin meidän upeaan klubiin joku hassu koppi. Sanotaan, että se ei käynyt edes mielessämme”, Raittinen kommentoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sikariklubi aikoo hakea asiaan ratkaisua yhä oikeusteitse.

”Hallinto-oikeuden päätöksen jälkeen otettiin hallitus kokoon ja puitiin, mitä asialle tehdään. Päätimme, että haemme valitusoikeutta korkeimmasta hallinto-oikeudesta ja olemme kovasti toiveikkaita, että saamme sen valitusluvan”, Raittinen kertoo.

Koska klubin hallitus on päättänyt tehdä valituksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen kieltopäätös ei ole vielä lainvoimainen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Tällä hetkellä me lähdetään siitä, että me saadaan se valituslupa ja saadaan tähän asiaan meitä suosiva kanta.”

Hallinto-oikeuden ratkaisu oli äänestyspäätös. Sen mukaan Helsingin kaupungin ympäristökeskuksella on oikeus kieltää tupakointi tilassa, joka on työntekijöiden käytössä. Tämä asia koskee erityisesti klubin siivoustyön järjestämistä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Kolmesta tuomarista yksi oli sitä mieltä, että tämä ympäristöviranomaisten kanta ei olisi pätevä, mutta kaksi tuomaria äänesti meitä vastaan”, kuvailee Raittinen.

”Eli tilassa saa polttaa, mutta siellä ei saa käydä ulkopuolista työvoimaa. Se on tässä tällä hetkellä se sipulin ydin.”

Jos valituslupaa ei tule tai korkeimman hallinto-oikeuden kanta asiassa pysyisi yhä samana, tällöin klubi aikoisi löytää siivouksen järjestämiseen muun ratkaisun.

Alatteko sitten itse siivoamaan?

”Se on varmaan todennäköisin ratkaisu, mutta katsomme tämän asian vaihe ja pala kerrallaan ja alamme sitten miettimään, kun on saatu päätöksiä [korkeimmasta hallinto-oikeudesta], että mikä meidän malli on.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Sikarit
 • Tupakointi
 • Helsinki
 • Satu Pajuriutta

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Uusin Harry Potter -elokuva raivostuttaa vanhoja Potter-faneja – eikä ihme, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla edes mahdollisia

  2. 2

   Perussuomalaiset vertasivat EU:ta natsi-Saksaan ja suututtivat muut puolueet eduskunnassa –”Nyt ylitettiin sopivuuden ja totuuden rajat”

  3. 3

   Valtiosyyttäjä yritti viestittää poliisijohdolle Jari Aarnion oudosta yhteydestä jengipomoon jo 10 vuotta sitten – ”Koin velvollisuudekseni kertoa, että tässä on jotain outoa”

  4. 4

   Autoilijalta vaaditaan nyt suuria muutoksia: Työryhmä tekisi autoilusta niin kallista, että kaikki vaihtaisivat menopeliä

  5. 5

   Autoliitto ihmettelee työ­ryhmän kovia vaatimuksia: ”Pelkona on, että kustannukset kaatuvat tavallisten autoilijoiden niskaan”

  6. 6

   Kun 35-vuotias nainen haluaa lapsen, mutta ei kelpuuta mukavaa miestä, naisen täytyy olla sekaisin

  7. 7

   Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

  8. 8

   Näin Finlandia-talon vesivahinko eteni: Jopa satatuhatta litraa vettä ryöppysi sisään nyrkinkokoisesta reiästä

  9. 9

   Saiko hakaristi­liput poistaa kulkueesta? Poliisin toimista tehtiin kanteluita, joiden mahdollisuuksiin professorit suhtautuvat varauksella

  10. 10

   Pitäisikö ylipainon vuoksi sairastuneen maksaa hoito itse? Tutkija uskoo tietävänsä ainoan keinon, jolla koko kansa saadaan laihtumaan

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kun 35-vuotias nainen haluaa lapsen, mutta ei kelpuuta mukavaa miestä, naisen täytyy olla sekaisin

  2. 2

   HS Strasbourgissa: Verityön jäljet näkyvät kaupungin keskustassa, turvatoimia tiukenettu – Epäiltyä etsitään yhä, tämä ampumisesta tiedetään

  3. 3

   Käpylän räjähdysmäistä tulipaloa tutkitaan murhan yrityksenä – Poliisi julkaisi kuvan epäillystä, jonka uskotaan heittäneen asuntoon poltto­pullon

  4. 4

   Kauppakeskus Redi aikoo nyt ratkaista ongelmat 30 000 euron kilpailulla – Miksi ei vain piirretä nuolia lattiaan?

  5. 5

   Autoilijalta vaaditaan nyt suuria muutoksia: Työryhmä tekisi autoilusta niin kallista, että kaikki vaihtaisivat menopeliä

  6. 6

   Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

  7. 7

   Tältä näyttävät joulun uudet herkut – kokeile suosikkiasi tämän vuoden joulupöydässä, ja muista myös rakkaat klassikkoreseptit

  8. 8

   Saksalaislehti: Vladimir Putinin henkilö­kortti löytyi Stasin arkistosta

  9. 9

   Miss Norja esiintyi Miss Universum -kilpailussa saamenpuvussa, ja saamelaiset osoittivat suosiotaan: ”Olen erittäin ylpeä”

  10. 10

   Räjähdysmäisellä tulipalolla Käpylässä tehdystä murhan yrityksestä epäilty mies jatkaa pakoaan, poliisi julkaisi nimen – ”Kiinnisaaminen välttämätöntä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mies oli hurmaava, mutta kun yksiön ovi yöllä sulkeutui, Minna tajusi jotain olevan vialla – ”Minulle tapahtui asioita, joita en olisi halunnut tapahtuvan”

   Tilaajille
  2. 2

   Kansanedustaja Touko Aallon päälle käytiin Linnan juhlissa – ”Kahdella kädellä rintakehään niin voimakkaasti kuin pystyy”

  3. 3

   Kuvakooste: Valitsimme Linnan juhlien kymmenen säväyttävintä pukua – lukijoiden suosikiksi nousi 19-vuotias yllätysnimi

  4. 4

   Helsingissä hakaristilippujen kantaminen johti käsirysyyn, pidätyksiin ja epäilykseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – Kaksi pidätettiin myös 612-soihtukulkueen häirinnästä

  5. 5

   Suomesta on tullut myrkkyä – Venäjällä tunnetaan syvää tyytymättömyyttä suomalaisia kohtaan

  6. 6

   Kesän jälkeen äitien kasvoilta katosivat ilmeet, ja kätilö Rosmariini Tolonen näki sen – HS:n erikoisartikkeli vie vainottujen rohingyojen pakolaisleirille

   Tilaajille
  7. 7

   Näyttelijä Jasper Pääkkönen rikkoi asuvalinnallaan etikettiä – kumppanilla kultainen, käärmeteemainen paljettiasu

  8. 8

   Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

  9. 9

   Ennätykselliset veronpalautukset maksuun tänään – ensi vuonna valtaosa ei enää saa ”joulupalautuksia”

  10. 10

   Kahden eri miehen epäillään yrittäneen suistaa linja-auton tieltä kahdella paikkakunnalla – Bussiyhtiön toimitusjohtaja kertoo HS:lle, mitä Uuraisilla tapahtui 85 kilometrin tuntivauhdissa

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Perussuomalaiset vertasivat EU:ta natsi-Saksaan ja suututtivat muut puolueet eduskunnassa –”Nyt ylitettiin sopivuuden ja totuuden rajat”
  3. Omat yrittävät kaataa pääministeri Mayn – brittimedia ennakoi Mayn voittavan keskiviikkoillan luottamusäänestyksen
  4. Autoliitto ihmettelee työ­ryhmän kovia vaatimuksia: ”Pelkona on, että kustannukset kaatuvat tavallisten autoilijoiden niskaan”
  5. HS Strasbourgissa: Verityön jäljet näkyvät kaupungin keskustassa, turvatoimia tiukenettu – Epäiltyä etsitään yhä, tämä ampumisesta tiedetään
  6. Valtiosyyttäjä yritti viestittää poliisijohdolle Jari Aarnion oudosta yhteydestä jengipomoon jo 10 vuotta sitten – ”Koin velvollisuudekseni kertoa, että tässä on jotain outoa”
  7. Saiko hakaristi­liput poistaa kulkueesta? Poliisin toimista tehtiin kanteluita, joiden mahdollisuuksiin professorit suhtautuvat varauksella
  8. Lato tuhoutui Vantaalla – video näyttää tulipalon rajuuden
  9. Näin Finlandia-talon vesivahinko eteni: Jopa satatuhatta litraa vettä ryöppysi sisään nyrkinkokoisesta reiästä
  10. Toinen Voyager-luotain poistui viimein aurinkokunnasta – ”Nyt odotamme, mitä se kertoo meille heliopaussin ulkopuolisesta maailmasta”
  11. Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä
  12. Näytä lisää