Entinen monopoliyhtiö ylistää kilpailua: ”Ruotsissa ei koskaan ole ollut näin paljon matkustajia junissa” – Nyt SJ yrittää Helsingin lähiliikenteeseen - Kaupunki | HS.fi

Entinen monopoliyhtiö ylistää kilpailua: ”Ruotsissa ei koskaan ole ollut näin paljon matkustajia junissa” – Nyt SJ yrittää Helsingin lähi­liikenteeseen

Ruotsissa Tukholman lähijunaliikenteen hongkongilaiselle yhtiölle hävinnyt SJ tähyää nyt Helsingin seudun liikenteen kumppaniksi.

Ruotsin valtion rautatieyhtiön SJ:n toimitusjohtajan Crister Fritzsonin mukaan Ruotsin rautateillä ei ole koskaan ollut näin paljon matkustajia, eivätkä lippujen hinnat ole olleet näin edullisia. ”Viime vuonna SJ:n matkustajamäärät kasvoivat seitsemän prosenttia.”

15.11.2018 2:00 | Päivitetty 16.11.2018 9:48

Helsingin lähijunaliikenteen kilpailuttaminen on aiheuttanut vipinää kaikkiin keskeisiin junaliikenteen toimijoihin. Seitsemän jatkoon päässeen junaoperaattorin johtajat vierailevat nyt Helsingissä peräkanaa ja käyvät markkinavuoropuhelua kilpailuttajan eli Helsingin seudun liikenteen (HSL) kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat