Kaupunki

Valtava huumetakavarikko Helsingissä – Poliisi pääsi kansainvälisen liigan jäljille, kun iso hormonilähetys meni vahingossa väärään osoitteeseen

Huumausaineet takavarikoitiin poliisin mukaan elokuussa maastokätköistä, autosta ja asunnosta pääasiassa Pohjois-Helsingin alueella.

Helsingin poliisi kertoi tiistaina julkisuuteen mittavasta huumetakavarikosta. Tutkinnassa on juttu, johon liittyy 48,8 kiloa takavarikkoon päätynyttä amfetamiinia ja yli 100 000 euroa käteistä rahaa.

Huumausaineet takavarikoitiin viime elokuussa maastokätköistä, autosta ja asunnosta pääasiassa Pohjois-Helsingin alueella.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Takavarikko on merkittävä”, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Toni Uusikivi Helsingin poliisilaitokselta.

Uusikivi kertoo HS:lle, että vastaavanlaista takavarikkoa ei ole tullut vastaan vuosiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Helsingissä saa mennä aika monta vuotta taaksepäin, että yksittäisenä takavarikkona tällainen löytyy.”

Sattuma johdatti poliisin huumeliigan jäljille.

”Tutkinta käynnistyi, kun iso hormonilähetys meni vahingossa väärään osoitteeseen. Sieltä väärästä osoitteesta otettiin yhteyttä poliisiin, että sellainen on tullut sinne”, Uusikivi sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Poliisi otti epäiltyjä kiinni, kun nämä olivat jäljittäneet harhateille päätynyttä hormonilähetystä.

Pian esiin alkoi tulla epäilyksiä, joiden mukaan epäillyt ovat mahdollisesti sekaantuneet muuhunkin kuin hormonikauppaan.

”Jutun tutkija oli hereillä ja alkoi epäillä, että kyse on jostain isommasta kuviosta.”
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kokonaisuuteen liittyen on tällä hetkellä vangittuna seitsemän törkeästä huumausainerikoksesta epäiltyä henkilöä. Poliisi epäilee heitä Suomeen ulkomailta tuodun amfetamiinin levityksestä ja myynnistä.

Ketjun salakuljetusosuuden tutkinta on Uusikiven mukaan vielä kesken.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Esitutkinnassa selvinneiden seikkojen perusteella poliisi epäilee, että kaikkiaan yli kymmentä ihmistä on syytä epäillä vyyhteen liittyen törkeästä huumausainerikoksesta. Osaa epäillyistä ei ole vangittu, ja osa on jo vapautettu tutkintavankeudesta.

Poliisi ei ole toistaiseksi saanut kiinni huumeliigan johtajaksi epäiltyä miestä. Hänet on etsintäkuulutettu.

Pääepäilty on Uusikiven mukaan noin 40-vuotias albanialainen mies. Poliisi uskoo hänen jo poistuneen Suomen rajojen ulkopuolelle.

”Hänet on vangittu poissaolevana jo syyskuun puolella.”

Albanialaismiehen epäillään olleen huumeliigan aivot.

”Poliisin tietojen mukaan pääepäilty on vastannut salakuljetuksen, levityksen ja myynnin organisoinnista ulkomailta käsin”, Uusikivi kertoo.

Tutkinnan kohteena oleva huumeliiga vaikuttaa erittäin kansainväliseltä.

”Kyseessä on ulkomailta johdettu rikollisorganisaatio, joka on toiminut Suomessa ainakin tämän vuoden alusta saakka. Epäillyt ovat seitsemän eri maan kansalaisia.”

Poliisi epäilee kokonaisuuteen liittyvän myös rahanpesua, koska organisaation jäsenet ovat lähettäneet rahaa ulkomaille. Myös epäillyn rahanpesurikoksen ja epäillyn törkeän rahanpesurikoksen tutkinta jatkuu.

Huumeita ehti todennäköisesti päätyä epäiltyjen käsien kautta katukauppaan ennen kuin poliisi pääsi heidän jäljilleen. Uusikivi ei toistaiseksi halua lähteä arvioimaan, kuinka suurista määristä on mahdollisesti kyse.

”Tutkimme organisaation toimintaa koko tämän vuoden osalta.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Rikosepäilyt
 • Juho Jokinen

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Perussuomalaiset vertasivat EU:ta natsi-Saksaan ja suututtivat muut puolueet eduskunnassa –”Nyt ylitettiin sopivuuden ja totuuden rajat”

  2. 2

   Uusin Harry Potter -elokuva raivostuttaa vanhoja Potter-faneja – eikä ihme, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla edes mahdollisia

  3. 3

   Valtiosyyttäjä yritti viestittää poliisijohdolle Jari Aarnion oudosta yhteydestä jengipomoon jo 10 vuotta sitten – ”Koin velvollisuudekseni kertoa, että tässä on jotain outoa”

  4. 4

   Autoilijalta vaaditaan nyt suuria muutoksia: Työryhmä tekisi autoilusta niin kallista, että kaikki vaihtaisivat menopeliä

  5. 5

   Autoliitto ihmettelee työ­ryhmän kovia vaatimuksia: ”Pelkona on, että kustannukset kaatuvat tavallisten autoilijoiden niskaan”

  6. 6

   Kun 35-vuotias nainen haluaa lapsen, mutta ei kelpuuta mukavaa miestä, naisen täytyy olla sekaisin

  7. 7

   Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

  8. 8

   Näin Finlandia-talon vesivahinko eteni: Jopa satatuhatta litraa vettä ryöppysi sisään nyrkinkokoisesta reiästä

  9. 9

   Pitäisikö ylipainon vuoksi sairastuneen maksaa hoito itse? Tutkija uskoo tietävänsä ainoan keinon, jolla koko kansa saadaan laihtumaan

   Tilaajille
  10. 10

   Koiran käytöshäiriöillä ja ihmisen mielen­terveysongelmilla on yllättävä yhteys, paljastaa väitöstutkimus

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kun 35-vuotias nainen haluaa lapsen, mutta ei kelpuuta mukavaa miestä, naisen täytyy olla sekaisin

  2. 2

   HS Strasbourgissa: Verityön jäljet näkyvät kaupungin keskustassa, turvatoimia tiukenettu – Epäiltyä etsitään yhä, tämä ampumisesta tiedetään

  3. 3

   Käpylän räjähdysmäistä tulipaloa tutkitaan murhan yrityksenä – Poliisi julkaisi kuvan epäillystä, jonka uskotaan heittäneen asuntoon poltto­pullon

  4. 4

   Kauppakeskus Redi aikoo nyt ratkaista ongelmat 30 000 euron kilpailulla – Miksi ei vain piirretä nuolia lattiaan?

  5. 5

   Autoilijalta vaaditaan nyt suuria muutoksia: Työryhmä tekisi autoilusta niin kallista, että kaikki vaihtaisivat menopeliä

  6. 6

   Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

  7. 7

   Tältä näyttävät joulun uudet herkut – kokeile suosikkiasi tämän vuoden joulupöydässä, ja muista myös rakkaat klassikkoreseptit

  8. 8

   Saksalaislehti: Vladimir Putinin henkilö­kortti löytyi Stasin arkistosta

  9. 9

   Miss Norja esiintyi Miss Universum -kilpailussa saamenpuvussa, ja saamelaiset osoittivat suosiotaan: ”Olen erittäin ylpeä”

  10. 10

   Räjähdysmäisellä tulipalolla Käpylässä tehdystä murhan yrityksestä epäilty mies jatkaa pakoaan, poliisi julkaisi nimen – ”Kiinnisaaminen välttämätöntä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mies oli hurmaava, mutta kun yksiön ovi yöllä sulkeutui, Minna tajusi jotain olevan vialla – ”Minulle tapahtui asioita, joita en olisi halunnut tapahtuvan”

   Tilaajille
  2. 2

   Kansanedustaja Touko Aallon päälle käytiin Linnan juhlissa – ”Kahdella kädellä rintakehään niin voimakkaasti kuin pystyy”

  3. 3

   Kuvakooste: Valitsimme Linnan juhlien kymmenen säväyttävintä pukua – lukijoiden suosikiksi nousi 19-vuotias yllätysnimi

  4. 4

   Helsingissä hakaristilippujen kantaminen johti käsirysyyn, pidätyksiin ja epäilykseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – Kaksi pidätettiin myös 612-soihtukulkueen häirinnästä

  5. 5

   Suomesta on tullut myrkkyä – Venäjällä tunnetaan syvää tyytymättömyyttä suomalaisia kohtaan

  6. 6

   Kesän jälkeen äitien kasvoilta katosivat ilmeet, ja kätilö Rosmariini Tolonen näki sen – HS:n erikoisartikkeli vie vainottujen rohingyojen pakolaisleirille

   Tilaajille
  7. 7

   Näyttelijä Jasper Pääkkönen rikkoi asuvalinnallaan etikettiä – kumppanilla kultainen, käärmeteemainen paljettiasu

  8. 8

   Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

  9. 9

   Ennätykselliset veronpalautukset maksuun tänään – ensi vuonna valtaosa ei enää saa ”joulupalautuksia”

  10. 10

   Kahden eri miehen epäillään yrittäneen suistaa linja-auton tieltä kahdella paikkakunnalla – Bussiyhtiön toimitusjohtaja kertoo HS:lle, mitä Uuraisilla tapahtui 85 kilometrin tuntivauhdissa

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Lato tuhoutui Vantaalla – video näyttää todennäköisesti tahallaan sytytetyn tulipalon rajuuden
  3. Perussuomalaiset vertasivat EU:ta natsi-Saksaan ja suututtivat muut puolueet eduskunnassa –”Nyt ylitettiin sopivuuden ja totuuden rajat”
  4. Omat yrittävät kaataa pääministeri Mayn – brittimedia ennakoi Mayn voittavan keskiviikkoillan luottamusäänestyksen
  5. Autoliitto ihmettelee työ­ryhmän kovia vaatimuksia: ”Pelkona on, että kustannukset kaatuvat tavallisten autoilijoiden niskaan”
  6. HS Strasbourgissa: Verityön jäljet näkyvät kaupungin keskustassa, turvatoimia tiukenettu – Epäiltyä etsitään yhä, tämä ampumisesta tiedetään
  7. Valtiosyyttäjä yritti viestittää poliisijohdolle Jari Aarnion oudosta yhteydestä jengipomoon jo 10 vuotta sitten – ”Koin velvollisuudekseni kertoa, että tässä on jotain outoa”
  8. Saiko hakaristi­liput poistaa kulkueesta? Poliisin toimista tehtiin kanteluita, joiden mahdollisuuksiin professorit suhtautuvat varauksella
  9. Näin Finlandia-talon vesivahinko eteni: Jopa satatuhatta litraa vettä ryöppysi sisään nyrkinkokoisesta reiästä
  10. Toinen Voyager-luotain poistui viimein aurinkokunnasta – ”Nyt odotamme, mitä se kertoo meille heliopaussin ulkopuolisesta maailmasta”
  11. Tunti sitten
  12. Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä
  13. Näytä lisää