Kaupunki

Kauppakeskus Redin johtaja erotettiin tehtävästään – ”Sekä yrittäjiltä että asiakkailta on tullut palautetta”

Uuden kauppakeskusjohtajan rekrytointi on käynnistynyt. Omistaja SRV sanoo tekevänsä keskukseen parannuksia yrittäjien ja asiakkaiden kannalta.

Kauppakeskus Redin johtaja on saanut potkut. Rediä pyörittävä rakennusyhtiö SRV ilmoitti maanantaina-iltapäivällä, että Pia Svensk on erotettu tehtävästään ja siirtyy muihin tehtäviin konsernin sisällä.

”Opastuksessa on ollut ongelmia ja markkinoinnissa puutteita. Tarvitsemme nyt uudenlaista johtajuutta”, sanoo SRV:n kansainvälisestä liiketoiminnasta ja kauppakeskusoperoinnista vastaava johtaja Veli-Matti Kullas.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uudenlainen johtajuus tulee Kullaksen mukaan tarkoittamaan erityisesti uudenlaista puheyhteyttä Kauppakeskus Redin yrittäjien kanssa.

”Sekä yrittäjiltä että asiakkailta on tullut palautetta, että emme ole kuulleet tarpeeksi yrittäjiä ja vuokralaisia. Nyt tulemme tekemään töitä tämän eteen ja tulemme jatkuvasti tekemään työtä yrittäjien kanssa.”
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Helsingin Kalasatamaan syyskuussa avattu kauppakeskus Redi on ollut vaikeuksissa alkutaipaleellaan. Kävijöitä on ollut odotettua vähemmän ja useat yrittäjät ovat kertoneet vakavista kannattuavuus­ongelmista.

Lue lisää: Paniikkia, konkurssien pelkoa ja lähtöaikeita – Kauppakeskus Redin asiakaskato ajaa yrittäjiä ahdinkoon

Kullaksen mukaan uudelta johtajalta kaivataan nyt etenkin uusia panostuksia markkinointiin ja tapahtumiin.

Redin alkutaival ei Kullaksen mukaan ole ollut poikkeuksellisen takkuinen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Kauppakeskuksella on aina tietynlainen elinkaari. Kyllähän meillä on kuitenkin ollut paljon asiakkaita, mutta aina osa yrittäjistä on sellaisia joilla ei mene niin hyvin kuin toisilla. Näitä yrittäjiä meidän pitää pystyä auttamaan ja tukemaan. ”

Myös keskuksen sekavuutta on moitittu. Sen mutkitteleviin käytäviin on haettu inspiraatiota keskiaikaisista italialaiskaupungeista, mutta nykyajan suomalaisia ne ovat lähinnä eksyttäneet.

Lue lisää: Palvelumuotoilija teki Helsingin uuden kauppakeskus Redin sokkeloisuudesta tarkan analyysin – ja eksyi tehdessään sitä

Lisäksi kilpailutilanne on tiukka. Kun HS haastatteli kauppakeskusalan asiantuntijoita, huolet liittyivät Redin sijaintiin ja tarjontaan. Redin lähistöllä asuu vielä pitkään varsin vähän ihmisiä, minkä takia asiakkaita pitäisi houkutella kauempaa. Se taas vaatisi aivan erityisiä liikkeitä ja palveluita.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue lisää: Asiantuntijat pelkäävät, että kauppakeskus Redi on väärässä paikassa – HS pyysi arvioita, miten Kalasataman kauppakeskus selviäisi alkuvaikeuksistaan

Kullaksen mukaan kauppakeskuksen opasteita ollaan jo parantamassa. Kullas lupaa myös lisäpanostuksia markkinointiin ja tapahtumiin.

”Alku lähti hyvin käyntiin, mutta sen jälkeen tuli markkinoinnin puolella pieni notkahdus.”
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Pia Svensk on tehnyt tässä hienon työn. Hän on saanut kauppakeskus Redin pystyyn ja auki sovitussa aikataulussa. Nyt tarvitsemme uudenlaista johtajuutta.”

Kauppakeskukselle ei ole vielä valittu uutta johtajaa, vaan rekrytointi on vasta käynnissä.

Ennen uuden kauppakeskusjohtajan palkkaamista kauppakeskus Redia johtaa SRV:n Patrik Sjöberg.

Kauppakeskuksia on yhä enemmän, mutta myynti ei kasva samassa tahdissa

Kauppakeskusten vuokrattava liikepinta-ala on kasvanut tämän vuosikymmenen aikana tuntuvasti myyntiä nopeammin, kävi ilmi HS:n perjantaina julkaisemasta selvityksestä.

Pääkaupunkiseudun 20 suurimman kauppakeskuksen vuokrattavien neliöiden määrä on lisääntynyt 25 prosenttia vuodesta 2010. Samaan aikaan myynti on kasvanut viisi prosenttia.

Kalasataman Redin lisäksi asiakkaista alkaa kilpailla ensi vuonna Pasilan Tripla.

Lue lisää: Pasilaan nousevassa Triplassa on enemmän liiketiloja kuin missään kauppakeskuksessa, ja sen alle on jopa louhittu metroasema – Mutta odottaako uutta kauppakeskusta Redin kohtalo?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Helsinki

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   HS seuraa: Strasbourgin keskustassa Ranskassa ammuttu, ainakin kaksi kuollut ja 11 loukkaantunut vakavasti, tekijä yhä paossa – ”Ampuminen tapahtui lähellä suomalaista joulutoria”

  2. 2

   Käpylän räjähdysmäistä tulipaloa tutkitaan murhan yrityksenä – Poliisi julkaisi kuvan epäillystä, jonka uskotaan heittäneen asuntoon poltto­pullon

  3. 3

   Tältä näyttävät joulun uudet herkut – kokeile suosikkiasi tämän vuoden joulupöydässä, ja muista myös rakkaat klassikkoreseptit

  4. 4

   Kauppakeskus Redi aikoo nyt ratkaista ongelmat 30 000 euron kilpailulla – Miksi ei vain piirretä nuolia lattiaan?

  5. 5

   Ruotsin hovi kommentoi Zlatan Ibrahimovicin röyhkeää kuvamanipulaatiota – osoittaa huumorintajua

  6. 6

   Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

  7. 7

   Miss Norja esiintyi Miss Universum -kilpailussa saamenpuvussa, ja saamelaiset osoittivat suosiotaan: ”Olen erittäin ylpeä”

  8. 8

   Saksalaislehti: Vladimir Putinin henkilö­kortti löytyi Stasin arkistosta

  9. 9

   Venäjän suurlähettiläs piti puheen maailman tilasta suomeksi ja teki rehellisen tunnustuksen: Venäjän rahat eivät riitä ase­varusteluun Yhdysvaltoja vastaan

  10. 10

   Trump osui tviiteillään vahingossa Katowicen ilmasto­kokouksen ydin­kysymykseen: Miten varmistetaan, että köyhät eivät joudu maksamaan ilmasto­tekoja?

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

  2. 2

   Oulun seksuaalirikoksesta etsitty mies otettiin kiinni Saksassa

  3. 3

   Iso amerikkalainen tutkimus­ryhmä on viemässä suomalaistutkijan kunnian viruslöydöstä – ”Kopioivat minun ideani”

   Tilaajille
  4. 4

   ”Kun vessanpönttö vedettiin, tavara meni väärään suuntaan ja levisi alakaton päälle” – Valvoja on huolissaan rakennus­työmaiden kokemattomista mestareista

  5. 5

   Suomeen rekisteröitiin uusi maahanmuutto­vastainen puolue

  6. 6

   Käpylän räjähdysmäistä tulipaloa tutkitaan murhan yrityksenä – Poliisi julkaisi kuvan epäillystä, jonka uskotaan heittäneen asuntoon poltto­pullon

  7. 7

   Rauhannobelisti johtaa maata, jossa muslimien talot poltetaan ja ihmisviha velloo avoimena – Mitä Aung San Suu Kyille tapahtui?

   Tilaajille
  8. 8

   Rekka pakeni kolaripaikalta Kehä III:lla Vantaalla – Henkilöauto raahautui keulaan takertuneena

  9. 9

   Saksalaislehti: Vladimir Putinin henkilö­kortti löytyi Stasin arkistosta

  10. 10

   Parisuhde kärsii, jos tunnetyö jää toisen harteille tai se on unohdettu kokonaan

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mies oli hurmaava, mutta kun yksiön ovi yöllä sulkeutui, Minna tajusi jotain olevan vialla – ”Minulle tapahtui asioita, joita en olisi halunnut tapahtuvan”

   Tilaajille
  2. 2

   Kansanedustaja Touko Aallon päälle käytiin Linnan juhlissa – ”Kahdella kädellä rintakehään niin voimakkaasti kuin pystyy”

  3. 3

   Kuvakooste: Valitsimme Linnan juhlien kymmenen säväyttävintä pukua – lukijoiden suosikiksi nousi 19-vuotias yllätysnimi

  4. 4

   Helsingissä hakaristilippujen kantaminen johti käsirysyyn, pidätyksiin ja epäilykseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – Kaksi pidätettiin myös 612-soihtukulkueen häirinnästä

  5. 5

   Suomesta on tullut myrkkyä – Venäjällä tunnetaan syvää tyytymättömyyttä suomalaisia kohtaan

  6. 6

   Oulun poliisi varoittaa: Ulkomaalaistaustaiset miehet saalistavat nuoria tyttöjä netissä

  7. 7

   Näyttelijä Jasper Pääkkönen rikkoi asuvalinnallaan etikettiä – kumppanilla kultainen, käärmeteemainen paljettiasu

  8. 8

   Kesän jälkeen äitien kasvoilta katosivat ilmeet, ja kätilö Rosmariini Tolonen näki sen – HS:n erikoisartikkeli vie vainottujen rohingyojen pakolaisleirille

   Tilaajille
  9. 9

   Ystäväni ei vieläkään tiedä, mitä hänen ex-poikaystävänsä teki päivisin

  10. 10

   Ihminen syttyi tuleen Espoon keskuksen terveysasemalla

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. HS seuraa: Strasbourgin keskustassa Ranskassa ammuttu, ainakin kaksi kuollut ja 11 loukkaantunut vakavasti, tekijä yhä paossa – ”Ampuminen tapahtui lähellä suomalaista joulutoria”
  3. Norjan TV2: Kaksinkertainen hiihdon olympiavoittaja Petter Northug lopettaa hiihtouransa – ilmoittaa päätöksestään keskiviikkona
  4. Tunti sitten
  5. Kolme rangaistuspotkua ja viisi maalia yhdessä ottelussa – ensimmäinen Mestarien liigan lohko saatiin päätökseen
  6. Helsinki kasvatti Hurstin ja Myllypuron leipäjonojen avustusta – ”Ettei ihmisten pidä seisoa kylmässä jonottamassa ”
  7. Kiina pidätti kanadalaisen ex-diplomaatin – Kanada ei tiedä, liittyykö asia suhteita kiristäneeseen Huawei-johtajan pidätykseen
  8. 2 tuntia sitten
  9. Ruotsin hovi kommentoi Zlatan Ibrahimovicin röyhkeää kuvamanipulaatiota – osoittaa huumorintajua
  10. Suora lähetys kosmonauttien avaruus­kävelystä juuri nyt: Venäläiset tutkivat miehistö­aluksensa kylkeen ilmestynyttä reikää, joka nostatti villit spekulaatiot
  11. Putin kävi jättämässä ruusut Ljudmila Aleksejevan arkulle – ihmis­oikeus­taistelija arvosteli presidentin tekoja tauotta 18 vuoden ajan
  12. Trump osui tviiteillään vahingossa Katowicen ilmasto­kokouksen ydin­kysymykseen: Miten varmistetaan, että köyhät eivät joudu maksamaan ilmasto­tekoja?
  13. Jokereille kirvelevä kotitappio erikoisessa pelissä: ”Oli neljä paikkaa koko pelissä ja tekivät kolme maalia”
  14. Näytä lisää