Helsingin poliisi ottaa joka vuosi kiinni tuhansia ihmisiä, jotka eivät ole syyllistyneet rikokseen – ”Kiinni otetut ovat enemmän tai vähemmän pahapäisiä” - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki

Helsingin poliisi ottaa joka vuosi kiinni tuhansia ihmisiä, jotka eivät ole syyllistyneet rikokseen – ”Kiinni otetut ovat enemmän tai vähemmän pahapäisiä”

Poliisilla on oikeus korjata ennakolta säilöön ideologista vastapuolta uhkailevia tai aiemmin vakaviin häiriöihin syyllistyneitä ihmisiä. Viime vuonna heitä oli Helsingissä noin 5 600.

Uusnatsijärjestö Pohjoismainen vastarintaliike marssi itsenäisyyspäivänä 2016 Helsingissä. Poliisi taltutti hyökkäävästi käyttäytyneen vastapuolen edustajan. Kuva: Seppo Solmela

Julkaistu: 4.12.2018 9:59, Päivitetty 4.12.2018 10:25

Uhoaminen netissä tai ideologisen vastapuolen uhkailu voi johtaa poliisin kiinniottoon jo ennen kuin mitään ehtii tapahtua. Helsingissä poliisi ottaa vuodessa tuhansia ihmisiä kiinni estääkseen mahdollisen rikoksen tapahtumisen.

Esimerkiksi viime itsenäisyyspäivänä pääkaupunkiseudulla otettiin ennakoivasti kiinni kymmenkunta ihmistä, kuten antifasistiksi itsensä määrittävä Jari Laine ja oululainen valtuutettu Junes Lokka.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kaupunki

Luetuimmat

Uusimmat