Kansanedustaja Ozan Yanar haki parikymppisenä asuntoa nimellä ”Janarin Osku” – Kun ihminen joutuu esittämään toista, häviävät kaikki - Kaupunki | HS.fi

Kansanedustaja Ozan Yanar haki parikymppisenä asuntoa nimellä ”Janarin Osku” – Kun ihminen joutuu esittämään toista, häviävät kaikki

Helsinki poistaa tasa-arvosyistä työhakemuksista nimen, iän ja syntymäpaikan. Se on askel oikeaan suuntaan, kirjoittaa HS:n Kimmo Oksanen.

Istanbulissa syntynyt, Englannissa ja Kyproksella asunut kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Ozan Yanar muutti Suomeen 14-vuotiaana.

17.12.2018 2:00 | Päivitetty 17.12.2018 12:31

Otsikon kaltaisesti esitteli itsensä puhelimessa kansanedustaja ja helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Ozan Yanar (vihr) hakiessaan asuntoa parikymppisenä: ”Täs on Janarin Osku, hei!”

Idea tuli työkavereilta, kun Turkissa syntynyt Yanar oli jonkin aikaa tuloksettomasti koettanut löytää itselleen kämppää Helsingistä omalla nimellään. Arvio oli, että huonoon tulokseen vaikutti nuoren miehen ulkomaalainen nimi eli oletettu maahanmuuttajan tausta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat