Ylin lainvalvoja vaati Espoolta selvityksen miljoonien eurojen kelvottomasta tietojärjestelmästä: apulaisoikeuskansleri tutkii johtajan kaksoisroolin - Kaupunki | HS.fi

Ylin lainvalvoja vaati Espoolta selvityksen miljoonien eurojen kelvottomasta tietojärjestelmästä: apulaisoikeuskansleri tutkii johtajan kaksoisroolin

Omatoiminen selvityspyyntö kunnan tietojärjestelmäostoista ei ole yleinen. Espoo vastaa, että vastuu Tierasapista oli siirtynyt rahoitusjohtajalta kaupunginjohtajalle eikä kaksoisrooli siksi ollut ongelma.

Espoon kaupunginjohtaja on selvittänyt apulaisoikeuskanslerille Espoon it-ostoja Kuntien Tieralta. Myös rahoitusjohtaja Ari Konttaksen kaksoisrooli yhtiössä kiinnostaa ylintä laillisuusvalvojaa.

4.1.2019 2:00 | Päivitetty 4.1.2019 6:21

Suomen ylin lainvalvoja on pyytänyt Espoon kaupungilta selvitystä Kuntien Tiera -yhtiöltä yhteensä yli 11 miljoonalla ostetuista it-palveluista.

Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen pyytää Espoolta myös selvitystä rahoitusjohtaja Ari Konttaksen (kok) kaksoisroolista. Konttas on toiminut yhtäaikaa johtavana virkamiehenä ja Kuntien Tieran hallituksen jäsenenä. Pyynnön kimmokkeena on ollut HS:n uutisointi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat