Parmis Kazemi muutti Suomeen ja oppi kielen hujauksessa – ”Ensimmäisen viiden viikon aikana Parmis oli oppinut puolen vuoden asiat” - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki

Parmis Kazemi muutti Suomeen ja oppi kielen hujauksessa – ”Ensimmäisen viiden viikon aikana Parmis oli oppinut puolen vuoden asiat”

Eiran aikuislukion peruskoululinja on useille maahanmuuttajille ensimmäinen askel suomalaistumisessa. Koulunkäynti vieraalla kielellä ei ole helppoa. 18-vuotias Parmis Kazemi on muutamassa kuukaudessa edennyt opinnoissaan päättövaiheeseen. Opettajan mukaan opiskelijan nopea edistyminen kertoo hyvästä motivaatiosta. Kazemin mukaan luontevaa suomea voi oppia tv-sarjojen tekstityksistä.

Tilaajille

Vielä puoli vuotta sitten Parmis Kazemi ei osannut sanaakaan suomea. Isän saatua paikan Helsingin yliopistosta perhe muutti heinäkuussa 2018 Iranista Suomeen.

Julkaistu: 16.3.2019 2:00, Päivitetty 16.3.2019 6:16

”Mikä tämän nimi oli, vaaka vai?” kysyy opettajalta yksi opiskelijoista Eiran aikuislukion peruskoululinjan luokkahuoneessa Isolla Roobertinkadulla Helsingissä. Hän osoittaa elektronista punnituslaitetta pöydällä.

Iltapäivän hämärtyvässä valossa yhdeksän peruskoulun fysiikan opiskelijaa tekee opettaja Maria Sivénin ohjeistuksen mukaan tutkimusta massan ja painon välisestä yhteydestä. Pöydällä lepää jousivaaka, jolla painovoima on tarkoitus mitata newtoneina. Tarkoitus on tuottaa tutkimuksesta työselostus ja palauttaa se opettajalle.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kaupunki

Luetuimmat

Uusimmat