Helsinki on valmis myymään Etelärannan arvotonttinsa uudelle supermuseolle: ”Voi tulla hotelli ja kävelykeskusta laajenisi sinne”, sanoo Vapaavuori - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki

Helsinki on valmis myymään Etelärannan arvotonttinsa uudelle supermuseolle: ”Voi tulla hotelli ja kävelykeskusta laajenisi sinne”, sanoo Vapaavuori

Helsingin kaupunki tai valtio eivät rahoittaisi uuden desing- ja arkkitehtuurimuseon rakentamista. Rakennuksen maksaisi kilpailun voittaja, joka saisi rakentaa arvokkaalle merenrantapaikalle myös kaupallista toimintaa.

Etelärannan tonttia kaavailtiin myös Guggenheimille.

Julkaistu: 28.3.2019 11:03, Päivitetty 28.3.2019 16:20

Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon uudistamisesta teetetty selvitys on julkaistu. Selvitys ehdottaa, että museot yhdistettäisiin ja uusi museo rakennettaisiin Eteläsatamaan Guggenheimin museollekin kaavaillulle tontille.

Selvityksen tilasivat Helsingin kaupunki ja opetus- ja kulttuuriministeriö. Osapuolten näkemysten mukaan museon toiminnasta vastaamaan perustettaisiin uusi yritys. Yrityksen omistaisi täysin säätiö, joka perustettaisiin myös omistamaan museoiden kokoelmat.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?