Kaupunki

Helsingissä yksiöt viedään käsistä, ja nyt ihmisiä houkutellaan muuttamaan ”hotelliin” yksiön hinnalla

Toinen kiinteistösijoitusyhtiö Nrepin uusista kohteista avautuu Katajanokalle.

Pohjoismainen kiinteistösijoitusyhtiö Nrep avaa tänä vuonna Helsinkiin kaksi hotellia, joita markkinoidaan lyhytaikaisen majoittumisen lisäksi myös pitkäaikaiseen asumiseen eli käytännössä siis kodeiksi.

Nrep:n omistamiin kiinteistöihin avataan hotellit Katajanokalle ja Sörnäisiin syksyllä 2019. Sörnäisten Kurviin hotelli tulee Kansa-yhtymän entiseen pääkonttoriin ihan metroaseman viereen marraskuussa. HS kertoi toimistokäytössä olleen rakennuksen remontoimisesta hotelliksi viime syksynä.

Katajanokalla hotelli tehdään Keskon entisen pääkonttorin osaan. Se avautuu kiinteistösijoitusyhtiön mukaan lokakuussa.

Vielä viime vuonna Nrep käytti hotelli-sanaa Sörnäisten ja Katajanokan hankkeiden kohdalla. Tänä keväänä yhtiö ei enää puhu hotellihuoneista, vaan ”uudenlaisesta, innovatiivisesta ja joustavasta Noli Studios -konseptista elämiseen ja majoittumiseen”.

Kiinteistösijoitusyhtiö Nrepin osakas Petri Valkama kertoo, että ideana on ”tarjota kalustettuja studioita kattavilla palveluilla sekä kotia etsiville että matkaileville”.

Hänen mukaansa konseptissa yhdistyy kodin mukavuus ja hotellin palvelut.

Kiinteistösijoitusyhtiön mukaan pienimmät huoneistot ovat alle 20 neliömetrin kokoisia ja suurimmat yli 50-neliömetrisiä. Kaikissa on keittiöt.

Valkama kertoo, että huoneistojen tyypillinen koko on noin 25 neliömetriä.


Helsingistä löytyy jo nyt asuntohotelleja esimerkiksi putkiremontin tai työn takia pidempiaikaista majoitusta tarvitseville. Opiskelijoille taas on myyty hotelleista pidempiä jaksoja kuukausisopimuksilla. Kyse ei siis ole täysin uudenlaisesta ideasta.

Petri Valkama kertoo, että hotellista löytyy tavallisten palveluiden lisäksi muun muassa laajat yhteiskäyttötilat oleskeluun, ruuanlaittoon, työskentelyyn. Valkama mainitsee myös talon majoittujien käyttöön tulevat polkupyörät, ruokakassipalvelun ja joogatunnit. Monia näistä palveluista saa myös perinteisistä hotelleista.


Hankkeet kertovat osaltaan Helsingin kaupungin kuumina käyvistä pienten asuntojen markkinoista. Yksiöiden kysyntä on kovaa, mutta kaupunkirakenteen tasapainon vuoksi Helsingin kaupunki pitää huolen, että uusiin asuintaloihin rakennetaan yksiöiden lisäksi myös suurempia asuntoja.

Nrepissä uskotaan, että konsepti kiinnostaa erityisesti työssä käyviä nuoria kaupunkilaisia, start up -yrittäjiä ja yrityksiä, jotka tarvitsevat ulkomaantyöntekijöille majoitusta.

Projektitöiden, lyhytaikaisten työsuhteiden, matkustamisen lisääntyminen ja muutokset ihmisten henkilökohtaisessa elämässä tuovat Valkaman mukaan kysyntää tämänkaltaiselle majoittumispalvelulle.

Majoituksen hinnoittelu kohteissa on Valkaman mukaan sellainen, ”johon tavallisella työssä käyvällä on varaa”.

Majoituksen hinta perustuu sen kestoon. Mitä pitempään asiakas majoittuu sitä edullisempi kuukausihinta on.

”Pidemmän majoituksen hinnat on linjassa alueiden vuokratasojen kanssa. Katajanokalla kuukausihinta pitempään majoittuvalla ihmisellä on alkaen 860 euroa ja Kansa-talossa alkaen 750 euroa kuukaudessa”, Valkama kertoo.

Hinnat ovat kilpailukykyisiä helsinkiläisyksiöiden vuokrien kanssa.

Keskiviikkona vuokra-asuntoja välittävistä palveluista löytyi Laivastokadulta 25 neliön asunto 790 euron kuukausivuokralla ja Katajanokanrannasta 34,5 neliön asunto 890 euron kuukausivuokralla.


Valkaman mukaan hotellien tarkoituksena ei kuitenkaan ole toimia pelkästään yksiöihin himoavien asuintaloina.

”Palvelemme kaikkia asiakkaita. Tarjoamme päiväksi, kuukaudeksi tai niin pitkäksi aikaa, kun asiakas haluaa viipyä. Uskomme että tulemme näkemään kaiken tyyppisiä asiakkaita asiakaskirjossa.”

Kaikki huoneistot ovat vähintään kevyesti kalustettuja, mutta osaan voi tuoda halutessaan esimerkiksi omat matot, verhot ja taulut.

Valkama kertoo, että yhtiö hakee aktiivisesti vastaavanlaisia kohteita Suomessa pääkaupunkiseudulla ja muiden Pohjoismaiden pääkaupungista.

Nrep on vuonna 2005 perustettu kiinteistösijoitusyhtiö. Se hallinnoi noin 4 miljardin euron kiinteistövarallisuutta.

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Peukaloitu video Trumpin vastustajasta kuohuttaa Yhdysvalloissa – ”Tästä ei ole enää paluuta”, professori varoittaa manipulaatioista

  2. 2

   Leijonilla on vahva ote, mutta maaleja ei ole nähty, HS seuraa hetki hetkeltä jääkiekon MM-välierää

  3. 3

   Helsingissä uskontoni on asia, jota on turvallista pilkata

  4. 4

   Ruotsin kruunu heikkenee heikkenemistään, ja nyt kärsivällisyys on loppu myös Ruotsin suurimmilta yrityksiltä – ”Olemme maalanneet itsemme nurkkaan”

  5. 5

   Intialaisia it-ammattilaisia lähetetään Suomeen halpa­työvoimaksi: Näin heitä kohdellaan täällä

   Tilaajille
  6. 6

   Saksan juutalaisia varoitettiin kipan käytöstä

  7. 7

   Joukko Isisin kalifaattiin lähteneitä suomalais­naisia joutui vanki­leirille Syyriassa, ja nyt HS kertoo, keitä he ovat

   Tilaajille
  8. 8

   Entä jos etelänlomalle voisikin matkustaa junalla? Ruotsalaiset matkatoimistot ovat jo haistaneet markkinaraon

  9. 9

   Tutkijat selvittivät, mitkä koirarodut purevat ihmisiä eniten

  10. 10

   Yhä suurempi osa Intian parlamentin jäsenistä on syytettynä rikoksesta, jopa raiskauksesta ja murhasta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   ”Luulin, että Suomi on oikeusvaltio”, sanoo Isisin kalifaattiin lähteneen ja nyt Syyriassa vankileirillä olevan suomalaisnaisen äiti

  2. 2

   Tutkijat selvittivät, mitkä koirarodut purevat ihmisiä eniten

  3. 3

   Suursuosioon noussut curly girl -pesumenetelmä lupaa tehdä hiuksista silminnähden kiharammat – Kemisti kertoo, mitä metodissa kartettavat aineet tekevät hiuksille

  4. 4

   Joukko Isisin kalifaattiin lähteneitä suomalais­naisia joutui vanki­leirille Syyriassa, ja nyt HS kertoo, keitä he ovat

   Tilaajille
  5. 5

   Helsingissä uskontoni on asia, jota on turvallista pilkata

  6. 6

   Intialaisia it-ammattilaisia lähetetään Suomeen halpa­työvoimaksi: Näin heitä kohdellaan täällä

   Tilaajille
  7. 7

   Metalliromun seasta löytyi säteilevä laite – Säteilyturvakeskuskaan ei tiedä, mikä se on

  8. 8

   Ruotsin kruunu heikkenee heikkenemistään, ja nyt kärsivällisyys on loppu myös Ruotsin suurimmilta yrityksiltä – ”Olemme maalanneet itsemme nurkkaan”

  9. 9

   Kommentti: Rinne heitti Heinäluoman bussin alle komissaarikisassa – Mutta paljastiko yksi sana saman kohtalon Urpilaiselle?

  10. 10

   Ystävyyden majatalon kyltti ihmetyttää Turun moottoritiellä: Majatalossa asuu joukko ”toipujia” ja vanha hippi, jonka mielestä on luonnotonta asua yksin

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Emmi-Liia Sjöholm tiesi sen olevan virhe, mutta silti hän asettui laverille, raotti paitaansa ja antoi tatuoijan upottaa neulan kylkeensä – nyt hän on maksanut virheestään tuhansia euroja

   Tilaajille
  2. 2

   Tiia Forsström myy seksiä espoolaisessa omakotitalossa ja tietää, mikä monessa suomalaisessa makuuhuoneessa on pielessä

   Tilaajille
  3. 3

   Suomalaiset ovat syöneet tuhansia vuosia ruokaa, jota suolistobakteerit rakastavat yli kaiken – Tutkija löysi ruista syöneiden ulosteesta merkittävän yhdisteen

   Tilaajille
  4. 4

   Maailma tähtäimen läpi – HS:n erikoisartikkeli vie maahan, jossa rynnäkkökivääri on kodin perusvaruste

   Tilaajille
  5. 5

   Ihon ikääntymistä voi hidastaa itse, mutta kalliiden voiteiden sijaan kannattaa keskittyä tekoihin – lääkärit kertovat kolme perussääntöä, jotka ehkäisevät ryppyjä

  6. 6

   Legendaarisen laulajatähden huvila lahoaa niille sijoilleen Helsingissä – Vesivahinko turmeli taloa 2011 eikä korjauksia ole vieläkään aloitettu

  7. 7

   ”En usein kerro tarinaani, se tuntuu liian raskaalta” – HS:n erikoisartikkeli vie EU:n etelärajalle, missä koveneva maahanmuuttopolitiikka ajaa ihmisiä kadulle ja kateisiin

   Tilaajille
  8. 8

   Kommentti: Mitä ihmettä tapahtui Madonnalle Euroviisuissa? Hirvittävä epävire vei huomiota Palestiinan lipun esittelyltä ja näppärältä Tšaikovski-lainalta

  9. 9

   25 vuotta sitten muutama baari muutti koko Helsingin yöelämän, ja nyt ne kuolevat pois

  10. 10

   Gordon Ramsay oli oikeasti vielä pahempi kuin televisiossa, ja iltaisin Helena Puolakka itki itsensä uneen – Nyt Suomen menestynein kokki johtaa ravintolaklassikkoa aivan eri tyylillä

   Tilaajille
  11. Näytä lisää