Miksi nainen passitettiin vahingossa putkaan Helsingissä? Poliisi selittää asiaa tieto­katkoksella ja kiinni­otto­lapulla, jonka saikin hävittää

Poliiseja epäiltiin turhan putkan viemisen vuoksi rikoksesta, mutta syytteitä ei lopulta nostettu. Ylikomisario Jaakko Walleniuksen mukaan Helsingin poliisin on kuitenkin syytä kehittää toimintaansa.

Pyöräilijä otti tämän kuvan poliisiautosta itsenäisyyspäivänä 2017, ja sen jälkeen poliisit vaativat häntä näyttämään henkilöpaperinsa. Pyöräilijä sopi poliisin mukaan tuntomerkkeihin pulloja väkijoukkoon heitelleestä naisesta, ja tilanne eteni lopulta aiheettomaan putkaan passitukseen.

26.6.2019 17:28

Helsingin poliisilaitos kiistää kadottaneensa mitään virallista asiakirjaa liittyen tilanteeseen, jossa nainen päätyi poliisin virheen vuoksi vahingossa putkaan itsenäisyyspäivänä 2017.

Poliiseja epäiltiin aiheettoman putkareissun vuoksi tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja tuottamuksellisesta vapaudenriistosta. Epäiltyinä oli yhteensä kuusi henkilöä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat