Näkökulma: Ylikuormittuneita opiskelijoita kutsuttiin syöttöporsaiksi, mutta ehkä ensin olisi kannattanut vilkaista tilastoja

”Opiskelijoiden jaksaminen Suomessa on koetuksella. Tosiasia ei muutu, vaikka omat takavuosien opiskeluajat olisivat sujuneet kuin vettä vaan”, kirjoittaa HS:n kaupunkitoimittaja Valtteri Parikka, jonka yliopisto-opinnot ovat vielä kesken.

Vuonna 2016 julkaistun korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksen mukaan 44 prosenttia korkeakouluopiskelijoista ei kokenut henkistä hyvinvointiaan edes hyväksi.

8.7.2019 15:28

Harva tuntuu ymmärtävän, miten laaja ja vakava ongelma suomalaisten opiskelijoiden väsyminen on. Sen on osoittanut Suomen ylioppilas­kuntien liiton (SYL) kannanotosta ja HS:n asiaa käsitelleestä kolumnista leimahtanut keskustelu.

Koko soppa alkoi muhia heinäkuun ensimmäisenä päivänä, kun SYL julkaisi nettisivuillaan kannanoton, jossa kysyttiin, miksei opiskelijoilla ole oikeutta lepoon ja lomaan. Opiskelijoiden pitkään jatkuviin työ- ja opiskeluputkiin ratkaisuksi tarjottiin kannanotossa perustuloa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat