Kaupunki

Taiteiden yö täyttää pyöreitä, luvassa on tekemistä ”pomppulinnasta” lego-kaupungin rakentamiseen ja robotti­kuoroon – HS vinkkaa kiinnostavimmat kohteet

Reitit ja ohjelmakartta löytyvät Taiteiden yön mobiilisovelluksesta.

Taiteiden yö täyttää tänä vuonna kolmekymmentä vuotta. Ikäkriisin sijaan torstaina on tiedossa laaja kattaus ohjelmaa ympäri kaupunkia. Juhlan kunniaksi Taiteiden yö avaa myös poikkeuksellisesti Helsingin juhlaviikot, joita vietetään 15.8.–1.9.

HS näyttää suorana juhlaviikkojen avajaiskonsertin torstaina kello 18.15 digitilaajille ja ilmaisen näytetilausjakson ottajille. Tästä linkistä pääset seuraamaan, kun robottikuoro valtaa Senaatintorin.

Taiteiden yössä on valinnanvaikeuden ja aikatauluttamisen helpottamiseksi rakennettu eri kohderyhmille soveltuvia reittejä. Reitit ja ohjelmakartta löytyvät myös Taiteiden yön mobiilisovelluksesta.

Reittejä löytyy niin lapsille, osallistumista kaipaaville kuin hitaasta tahdista nauttiville.

Moniin museoihin, kuten Amos Rexiin, Suomen valokuvataiteen museoon ja Kansallismuseoon, on Taiteiden yönä vapaa pääsy. Myös aukioloaikoja on pidennetty


Architects of Air: Arboria

Torstaiaamuna kansalaistorille avautuu ”Arboria”, joka on osa Taiteiden yön juhlareittiä. Labyrinttimaisen rakennelman sisälle pääsee rauhoittumaan, seikkailemaan tai innostumaan.

Ilmatäytteisten PVC-muovirakennelmien muotoihin on haettu inspiraatiota metsän ja puiden muodoista. Luonnonvalo kuultaa rakennelman värikkäiden seinien läpi, minkä takia tunnelma teoksen sisällä vaihtelee vuorokauden aikojen mukaan. Rakennelman keskellä sijaitseva isoin halli on korkeudeltaan kymmenen metriä.

Teoksen on toteuttanut englantilaisen taiteilijan Alan Parkinsonin perustama Architects of air -kollektiivi. Kollektiivin rakennelmat ovat olleet esillä kymmenissä kaupungeissa ympäri maailmaa vuodesta 1992 asti.

Tekijät ovat halunneet tehdä tilan kaikille avoimeksi, joten sisällä pääsee liikkumaan myös esimerkiksi pyörätuolilla.

Arboriaan mahtuu kerrallaan noin 80 ihmistä, eli yleisön kannattaa Taiteiden yönä varautua jonottamiseen. Teoksen kokeminen kestää noin kaksikymmentä minuuttia, ja sisälle mennään ilman kenkiä. Viimeinen sisäänpääsy alkaa kello 20.30.

Arboria on yleisölle auki 25.8. asti.

Arboria Uuden-Seelannin Aucklandissa vuonna 2015:


Kuorojen kierros

Kuorojen kierros on yksi Suomen suurimmista kuorotapahtumista ja osa Art goes kapakka -kaupunkifestivaalia. Tänä vuonna Kuorojen kierros on myös ensimmäistä kertaa osa Taiteiden yön ohjelmaa.

Kierros alkaa kello 19 Senaatintorilla kaikkien kuorojen yhteiskonsertilla, jonka jälkeen kuorot lähtevät kiertämään Helsingin kapakoita. Senaatintorilla konsertin avaa kymmenistä erikokoisista kaiuttimista koostuva robottikuoro, jonka kanssa ihmiskuoro esittää myöhemmin äänitaiteilija Tytti Arolan sävellyksen ”Assemble”.

Mukana on 133 kuoroa ja 2 528 laulajaa. Kuorot esiintyvät Tuomiokirkon portailla.

Esityksiä on Art goes kapakoissa iltakahdeksasta lähtien puolen tunnin välein. Viimeiset esitykset alkavat kello 22.30.


Arkki – Lego-kaupunki-työpaja

Kaapelitehtaan Pannuhallissa on 40 000 valkoista lego-palikkaa, joista rakennetaan yhdessä unelmien kaupunki.

Työpaja sopii koko perheelle, ja vain mielikuvitus ja Kaapelitehtaan katto ovat rakentamisen rajana. Paikalle voi tulla viiden jälkeen koska tahansa. Yhdeksältä paljastuu, millaiseksi lego-kaupunki on muodostunut.

Tapahtuman järjestää lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkki.


Muita tapahtumia Taiteiden yössä

Blow! Helsingin puhallinmusiikkiyhdistys järjestää Taiteiden yönä kaikkien aikojen ensimmäisen Blow!-tapahtuman Helsingin Kauppatorilla, Keisarinluodon laiturin puoleisella alueella. Monipuolinen esiintyjäjoukko tuo kuultaville puhallinmusiikin koko kirjon. Luvassa on klassisen musiikin helmiä, häpeilemätöntä viihdettä, jazzin rytkettä sekä poikkitaiteellisia performansseja. Kauppatori (Pohjoisesplanadi 7) klo 14–22. Vapaa pääsy.

Sacre. Taiteilija Anni Puolakan ja Jaakko Pallasvuon Sacre-trilogia: Sacre (2015), Sacre 2: HEX (2017) sekä Sacr3: Eternal Return (2019). Kiasma-teatteri (Mannerheiminaukio 2) klo 18–20. Vapaa pääsy.

Taiteiden yö: Venäjän pyhäpäivä. Designmuseossa uppoudutaan venäläisen käsityöperinteen maailmaan. Tiedossa on venäläisten maatuskamestareiden Igor Napylovin ja Elena Napylovan työnäytöksiä, avoimia työpajoja sekä paneelikeskustelu, jossa pohditaan venäläisen kulttuuriperinteen näkymistä muotoilussa sekä yhteiskunnan, uskonnon ja rituaalien suhdetta muotoiluun. Designmuseo (Korkeavuorenkatu 23) klo 15–22. Vapaa pääsy.

Keskustakirjasto Oodin Taiteiden yö. Muodonmuutos-maratonilla kuullaan Franz Kafkan klassikkoteos ääneen luettuna. Musiikkitarjonnasta vastaavat mustalaismusiikkia soittava Valkolaiset, kaukasialaisyhtye Kavkaz, Kuorojen kierrokseen osallistuvat kuorot sekä akustista punkkia esittävä Kirkuvien raivohullujen puolue. Alakerran aulan Dance Croquis- ja Figureprints-tunneilla tanssi ja kuvataide yhdistyvät. Helsinki-info tarjoaa eri kielisiä opastuskierroksia sekä mahdollisuuden tutustua Oodin palveluihin. Keskustakirjasto Oodi (Töölönlahdenkatu 4) klo 15.30–21.30. Vapaa pääsy.

Amos Rex. Ars Fennica -näyttely avoinna, Bio Rexissä näytetään Helsinkiin sijoittuvia ja Ars Fennica -palkittujen lyhytelokuvia klo 18–21. Lasipalatsin aukiolla Urbaanien lavatanssien tunnelmaan johdattavat Antto Melasniemi ja Pyöriäiset klo 19.30–21.30 ja Kaupunkisinfonia-dokumenttielokuvan ulkoilmanäytös klo 22. Amos Rex (Mannerheimintie 22–24) klo 18–23. Vapaa pääsy.

Kirjojen yö. Kirjojen yössä kirjailijahaastatteluja, keskusteluja, musiikkia ja taidetta. Akateeminen Kirjakauppa (Pohjoisesplanadi 39) klo 15.30–23. Vapaa pääsy.

Svenska Teaternin avoimet ovet. Suurella näyttämöllä näytäntökauden avajaiset, Amos-näyttämöllä dramaslam-tapahtuma, naurujoogaa, valokuvanäyttely, pukusovituksia ja jännittävä kulissikierros. Lapsille ohjelmassa on kasvomaalausta ja kruunutyöpaja. Svenska Teatern (Pohjoisesplanadi 2) klo 16–22. Vapaa pääsy.

Kaapelitehtaan Taiteiden yö. Kaapelitehtaan toimijat tarjoavat juhlakansalle parhaita maistiaisiaan: astu avoimista ovista sisään, tapaa taiteilijoita, katso esityksiä ja näytöksiä, osallistu työpajoihin, tutustu uusiin paikkoihin Kaapelikierroksella, jännitä kädenvääntömittelöitä, pähkäile kuvasuunnistusta tai kiertele taidenäyttelyissä. Voit myös nauttia musiikista, herkutella pizzalla ja hattaralla, halata Myyrää tai vain nauttia mahtavasta tunnelmasta! Mukana ovat myös perinteiset maalausseinät sekä lasten lego-rakentelutyöpaja. Kaapelitehdas (Tallberginkatu 1) klo 17–21. Vapaa pääsy.

Kantakaupungin galleriakierros. Kantakaupungin galleriakierros lähtee Galleria Katariinasta (Katariina Guthwert, Tero Kontinen) klo 17, ja käy sen jälkeen Hippolytessä (Pekka Niskanen, Janne Riikonen), tm-galleriassa (Anna Leppä), Galleria G:ssä (Haruka Kasima ja Anni Kristiina) ja Galleria Sculptorissa (Lauri Anttila ja Corinna Helenelund). Oppaana Katariina Salmijärvi. Galleria Katariina (Kalevankatu 16) klo 17. Vapaa pääsy.

Taiteiden yö Kansalliskirjastossa. Illan tapahtuman pääteemoina ovat Minna Canth, historialliset kartat ja retropelit. Philomela-kuoro esittää teoksen ”Kaikki naiset älkööt tehkö käsitöitä”, Jaakko Tahkokallio esittelee A.E. Nordenskiöldin karttakokoelmaa ja kävijät pääsevät pelaamaan elektronisia ja analogisia pelejä eri vuosikymmeniltä. Kirjaston sisäpihalla yhteislaulua Ajopuut -yhtyeen säestyksellä klo 19–21. Kansalliskirjasto (Unioninkatu 36) klo 18.30–21. Vapaa pääsy.

Runokuun Taiteiden yö. Tuli & Savun keskustelussa käsitellään runouden yhteisöllisyyttä, keskustelussa Mikael Brygger, Reetta Pekkanen, Miia Toivio ja Anna Tomi. Lavalla kuullaan myös Charles Baudelairen kiellettyjä runoja Antti Nylénin lukemana ja Karri Kokon nettipäiväkirjoista koostamia tekstejä Marko Niemen tulkitsemana. Ilta huipentuu Mikko Innasen Maakuntauudistukseen, jonka riveissä esiintyvät Mikko Innanen ja Veli Kujala. Esityksessä runoja lausuvat Laura Laakso, Lauri Vanhala ja Outi-Illuusia Parviainen. Kansallisteatteri, Lavaklubi (Läntinen Teatterikuja 1) klo 20–23. Vapaa pääsy.

Taiteiden yö Herttoniemen kartanolla. Päärakennuksen edestä lähtee puistohistoriallinen kävely klo 17. Knusbackan museomaatilaan vapaa pääsy klo 18–19. Stadin puutarhurin kesäkahvilalla on joogaa (oma matto mukaan) ja luontoaiheista keskustelua. Kirjailija-toimittajat Jouni Tikkanen ja Juha Kauppinen haastattelevat toisiaan siitä, mitä luonnon moninaisuus merkitsee. Herttoniemen kartanon museo (Linnanrakentajantie 12) klo 17–20. Vapaa pääsy.

Ulkoilmaelokuvia Amfilla. Kansallisooppera ja -baletti tarjoaa ulkoilmaleffaesityksiä oopperan- ja baletinnälkäisille. Klo 18 esitetään koko perheen suosikkibaletti Lumikuningatar ja klo 20 Puccinin Tosca-ooppera. Kansallisooppera, amfi (Helsinginkatu 58) klo 17. Vapaa pääsy.

Töölöntorin Taiteiden yö. Vapaamuotoisessa taide- ja kulttuuritapahtumassa mm. sarjakuvapiirtäjä Phil Mendez opettaa piirtämistä, Aira Samulinin Rytmikkäät ja Tamara Rasmussenin Opiston tanssijat esiintyvät, töölöläiset yrittäjät tapaavat ja Töölöntori Openissa paikalliset Idolsit pääsevät estradille. Töölöntori (Töölöntorinkatu) klo 14. Vapaa pääsy.

Taiteiden yön kierros Kasvitieteellisessä puutarhassa. Puutarhan arkkitehtuurin lisäksi tutustutaan myös Teemu Lehmusruusun ja työryhmän Maatuu uinuu henkii -nimiseen ympäristö- ja mediateokseen. Teoksen lasiset kammiot soivat ja valaistuvat, kun teos mittaa tasa- ja puolitunnein maaperän hengityksen ja kasvien yhteyttämisen muodostaman hiilidioksiditaseen. Kierros alkaa kasvitieteellisen puutarhan sisäänkäynniltä (Kaisaniemenranta 2). Helsingin yliopiston kasvitieteellinen puutarha (Kaisaniemenranta 2) klo 17.30–18.30. Vapaa pääsy.

Taiteiden yön toiverunoilta. Kansallisteatterin näyttelijät heittäytyvät yleisön toivomien tekstien vietäviksi. Runotoiveet kerrotaan paikan päällä. Yleisö voi myös tuoda omia lempirunojaan tai itse kirjoittamiaan runoja näyttelijöiden tulkittaviksi. Illan juontaa ohjaaja Jukka Rantanen. Kansallisteatteri, Lavaklubi (Läntinen Teatterikuja 1) klo 18–19.30. Vapaa pääsy.

Taiteiden yö Helsingin kaupunginmuseossa. Tarjolla on besserwisseröinnin taidetta Besserwisser-klubilla ja Helsingin reitit – Sound Landscapes -esityksiä. Kaupunginmuseon näyttelyissä tutustutaan Helsingin valitut palat -näyttelyn Helsinki-muistoihin, toukokuussa avautuneeseen Toista mieltä! -näyttelyyn tai virtuaalielämys Aikakoneen uuteen versioon. Helsingin kaupunginmuseo (Aleksanterinkatu 16) klo 18–22. Vapaa pääsy.

Suruton kaupunki. Klo 18 Time for rag time! -konsertissa pianotaiteilijat Eveliina Sumelius-Lindblom ja Maija Parko heittäytyvät 1920-luvun tunnelmiin. Klo 20 Rytmiorkesteri Sakilaiset esittää Helsinki-aiheisia kupletteja sekä kieltolain lauluja. Hakasalmen huvila (Mannerheimintie 13) klo 17–22. Vapaa pääsy.

Lyhyesti Taiteiden yönä. Suomen elokuvasäätiö esittää Helsingin Taiteiden yönä uuden suomalaisen lyhytelokuvan parhaimmistoa. Kino K-13 (Kanavakatu 12) klo 18–22. Vapaa pääsy.

Käpälät kattoon! Luvassa on mm. Pekka Töpöhäntä -teatteriesityksiä ja kissanaamioiden askartelua lapsille, House of Auer -drag queenien emännöimä leikkimielinen kissavisa sekä karikatyyripiirustusta. Päivälehden museo (Ludviginkatu 2–4) klo 16–22. Vapaa pääsy.

Lapinlahti Flamboyant – Kukoista Lapinlahdessa. Flamboyant on henkilö, joka nauttii muiden huomiosta ja on itsevarma käytökseltään. Ohjelmassa Flamboyant -kierrätys- ja taidevaatemuotinäytös, jossa vapaaehtoiset mallit heittäytyvät ja leikittelevät itse valituissa asuissa ja Galleria Huudon taiteilijat esittelevät luomuksiaan. Lisäksi teatteriesityksiä, tanssia, taidetta, alter ego -pukeutumispiste, elävää musiikkia, työpajoja. Lapinlahden Lähde (Lapinlahdentie 1) klo 17–22. Vapaa pääsy.

Maunula-talon Taiteiden yö. Klo 18–19 Tangoyhtye Utopia, klo 18–20 Merkityksiä: jätä oma jälkesi Maunula-taloon ompelemalla/kirjomalla oma merkkisi yhteiseen huopaan, klo 19 Tambor Vivo ry esittää samba de rodaa ja capoeiraa, klo 20 Get Me ? funk, soul, rytmimusiikkia. Maunula-talo (Metsäpurontie 4) klo 18–22. Vapaa pääsy.

Suomen Taiteilijat ry:n taidenäyttely. Ohjelmassa mm. perinteisen mehiläisvahatekniikan sekä ecoprintin eli kasvipainannan esittelyä. Galleria Aapeli (Tallberginkatu 1 E, Kaapelitehdas) klo 17–21. Vapaa pääsy.

Runoilijana nykypäivänä. Runoilijat Matti Kangaskoski ja Yekta keskustelevat runoilijuudesta ja kirjoittamisesta Suomessa ja Ranskassa. Juontajana tohtori, kääntäjä Susanna Lindberg. Ranskan instituutti Suomessa (Yrjönkatu 36) klo 17–18. Vapaa pääsy.

Meksikolaisen musiikin ilta. Katariina Guthwertin ja Tero Kontisen näyttelyiden aikana Galleria Katariinassa runsaasti ohjelmaa: Klo 17.30–18 Duo Tuntemattoman artistin improvisoitua musiikkia. Klo 18.30–21 Meksikolaista barokkia, nykyklassista meksikolaista musiikkia ja musiikkia modulaarisilla syntetisaattoreilla. Aitta-terassi (Rantatie 2, Tuusula) klo 17.30–21. Vapaa pääsy.

Ilmastonmuutos ja maailman tulevaisuus – onko meillä toivoa? Asiantuntija-alustajina ekologi Panu Pihkala ja ilmastotutkija Laura Riuttanen Helsingin yliopiston ilmakehätieteiden tutkimuskeskus INAR:stä. Musiikista vastaavat Ida Elina ja Gospel Helsinki & Band. Temppeliaukion kirkko (Lutherinkatu 3) klo 20. Vapaa pääsy.

Piirrä miekkailijoita. Piirustussalilla on ohjelmassa croquis-ilta, joka toimii non-stop-periaatteella. Malleina toimivat Ylioppilasmiekkailijoiden jäsenet. Opettajana toimii Helsingin yliopiston piirustusmestari Vappu Rossi. Välineitä voi lainata Piirustussalilta eikä aikaisempaa kokemusta croquis-piirtämisestä (tai miekkailusta) tarvita. Piirustussali (Yliopistonkatu 4) klo 16.30–19.30. Vapaa pääsy.

Helsingin NMKY:n sinfoniaorkesteri. Nuorten solistien konsertti. Solisteina Ville Karhunen ja Aino Yamaguchi, viulu. Mozartin ja Wieniawskin musiikkia. Helsingin NMKY, juhlasali (Vuorikatu 17) klo 21. Vapaa pääsy.

Laulu valtaa Oulunkylän kirkon. Katja Mäkiö, mezzosopraano, Joonas Asikainen, baritoni, ja Sanni Antikainen, piano. Mm. Mendelssohnin, Saint-Saënsin ja Kuulan lauluja ja aarioita. Oulunkylän kirkko (Teinintie 10) klo 21. Vapaa pääsy.

Etno-Espa. Tuomas Palonen, laulu, kitara, ja Ylva Haru -yhtye. Ravintola Chapterin sisäpiha (Aleksanterinkatu 22) klo 20.30. Vapaa pääsy.

Setit ja partituurit. Rozalia Janovicin Kafelleria-kahvila ja kuvataidekerholaisten töitä sekä sarjakuvataiteilija Hanneriina Moisseisen Setit ja partituurit – häpeällisiä tarinoita -näyttely. Klo 18.30 Poika: Verneri Pohjola, trumpetti, Risto Oikarinen, runot ja saksofoni, ja Mika Kallio, rummut. Klo 20 Gourmet-yhtye: Mikko Innanen, Esa Onttonen, Ilmari Pohjola, Veli Kujala, Petri Keskitalo ja Mika Kallio. Villa Lill-Kallvik (Juhannusruusunkuja 5) klo 17. Vapaa pääsy.

Meera Band & Muhaned Durubi. Meera Band soittaa perinteistä ja modernia Lähi-idän musiikkia. Lisäksi arabiankielistä runoutta Muhaned Durubilta. Koko Jazz Club (Hämeentie 3) klo 20.30. Vapaa pääsy.

Italialainen alkusoitto Taiteiden yöhön. Luciano Carotenuto, huilu, Ari Häyrinen, cembalo ja urut. Italialaisten barokkisäveltäjien musiikkia, joita edustavat mm. A. Vivaldi, B. Marcello ja F. Geminiani. Hyvän Paimenen kirkko (Palosuontie 1) klo 19–20. Vapaa pääsy.

Frim Fram. Blues-kahvila. Ilkankulma (Ilkantie 16 B) klo 18.30. Vapaa pääsy.

Espan lava. Lavalla Seiva, Marta Solis Group, Jarkko Martikainen ja Laura Moisio. Espan lava (Esplanadin puisto) klo 16–23. Vapaa pääsy.

Teatteri avoimet ovet – otteita syksyn ohjelmistosta. Salissa näytetään mm. valittuja paloja Avoimien Ovien syksyn tuotannosta Villahousuhäpeä. Teatteri Avoimet Ovet (Erottajankatu 5) klo 19. Vapaa pääsy.

Taidenäyttelyn ripustus. Tule tapaamaan taiteilijoita Elina Laurinen ja Elvi Rangell sekä tutustumaan ennakkoon heidän tulevan näyttelynsä Lupa nauttia teoksiin. Saima (Neitsytpolku 9) klo 17–19. Vapaa pääsy.

Lapsille

Taiteiden yö ja lasten Runokuu. Työpajoissa lapset pääsevät filosofoimaan, kokeilemaan sanataidetta, runoaskartelemaan, tekemään sarjakuvaa sekä tutustumaan pistekirjoitukseen. Monikielisissä satutuokioissa luetaan suomeksi, arabiaksi, somaliksi ja farsiksi. Illassa esiintyy myös Messi-teatteriryhmä viittomakielisellä esityksellään ?Ystäväni Lohikäärme.? Musiikista vastaa mm. Satu Sopanen & Tuttiorkesteri: Juhlatuulella! Stoa (Turunlinnantie 1) klo 17–20. Vapaa pääsy.

Taiteiden yö Annantalossa. Klo 14 ja 18 Kallo Collective -nykysirkusryhmän esitys Hiekkalaatikko. Klo 15–18 Unelma & Helsinki -kirja työpajat ja satuhetki A-lavalla. Klo 16 ja 17.30 Loiske Ensemblen tanssiteos Metsä. Vapaaliput Annantalosta esityspäivänä. Annantalo (Annankatu 30). Vapaa pääsy.

Taiteiden yössä Lapset maalaavat. Lapset maalaavat akvarelleilla Tuulan ja Liisan kanssa. Paperit, värit ja essun odottavat. Akvart (Humalistonkatu 1) klo 14–18. Vapaa pääsy.

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Mysteerimies osti maailman kalleimman uuden auton – sen huippunopeus on 420 kilometriä tunnissa

  2. 2

   Olen syvähaastatellut isoa sinkkujoukkoa ja todennut: deittailussa ennen oli paremmin

  3. 3

   Kylpyhuoneen lattia oli kodin paras paikka juoda – Näyttelijä Natalil Lintala joi päivästä toiseen ja syötti someen särötöntä elämää

   Tilaajille
  4. 4

   Helsingin Lehtisaaresta on nyt todella vaikea myydä asuntoja, seurakuntien päätös jätti Erkki Anttilan kahden asunnon loukkuun

  5. 5

   Uhatun hiidenkourun puolustajille takaisku, ely-keskus ei estä louhimista – Vapaavuorta ja Sinnemäkeä rienataan rajusti ratikkatyömaalla

  6. 6

   Tutkijat yllättyivät: Useat talot Vantaalla on rakennettu vaiettujen joukkohautojen päälle

  7. 7

   Teemu Pukki teki hattutempun Englannin Valioliigassa

  8. 8

   Hevosen kyljestä valunut veri katkaisi huippuratsastajan EM-kilpailut ja vei Englannilta EM-mitalin, sosiaalinen media hyökkää rajusti ratsastajaa vastaan

  9. 9

   Vasemmistoliiton Li Andersson uskoo koulutusrahoista syntyneen kiistan olevan ”väärinymmärrys”

  10. 10

   Sara Malinen lähti remonttia pakoon lomamatkalle ja järkyttyi palattuaan: ”En ole ikinä nähnyt näin epäkäytännöllistä keittiötä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sara Malinen lähti remonttia pakoon lomamatkalle ja järkyttyi palattuaan: ”En ole ikinä nähnyt näin epäkäytännöllistä keittiötä”

  2. 2

   Kylpyhuoneen lattia oli kodin paras paikka juoda – Näyttelijä Natalil Lintala joi päivästä toiseen ja syötti someen särötöntä elämää

   Tilaajille
  3. 3

   Pakettiauto jyräsi useita autoja koulu­aamun alkaessa, kaahailu koulun edessä suututtaa vanhempia Vantaalla

  4. 4

   Pistävä tunne kyljessä paljastaa huonon lihaskunnon – Kahden tunnin sääntö helpottaa lenkkeilijän kestoriesaa

  5. 5

   Helsingin Lehtisaaresta on nyt todella vaikea myydä asuntoja, seurakuntien päätös jätti Erkki Anttilan kahden asunnon loukkuun

  6. 6

   Päätä jomottaa, väsymys ei hellitä ja lopulta selkään kasvaa kyttyrä – Piinaava niska­kyhmy yleistyy, näin estät sen synnyn

   Tilaajille
  7. 7

   Tee tämä liike, etkä tarvitse muita – Turkkilainen ylösnousu on klassikko, joka vahvistaa nopeasti sekä käsiä, keskivartaloa että jalkoja

   Tilaajille
  8. 8

   Haluttomuus voi johtua testosteronin puutteesta – ja muita asioita, joita en tiennyt vaginasta

  9. 9

   Kaksi kolmekymppistä miestä sai tuomion tunteja jatkuneesta silmittömästä väkivallasta Helsingissä

  10. 10

   Trump lykkää tapaamista Tanskan pääministerin kanssa, koska tämä ei halua myydä Grönlantia

  11. Näytä lisää
  1. 1

   HS matkusti Sea Islands -saarille, joilla Yhdysvaltain orjuuden perintö yhä elää: ”On vastenmielistä, että ihmiset tulevat tänne eivätkä edes tiedä, että me olemme olemassa”, kuningatar Quet sanoo

   Tilaajille
  2. 2

   Tuomas Rajala erosi, kun perheen toisen lapsen syntymään oli kaksi kuukautta – Nyt hänellä on eronneille miehille yksi elintärkeä neuvo

   Tilaajille
  3. 3

   Vain viisivuotiaan kerrostalon keittiökalusteet näyttävät ikivanhoilta – lykkäävätkö valmistajat sekundaa hitas-taloihin?

  4. 4

   Jyrki Sukula pani kuppiloita kuntoon, mutta sitten hän sai ikäviä uutisia – Nyt Sukula kertoo, miksi suosikkisarja päättyi

   Tilaajille
  5. 5

   Internetissä leviää video, joka näyttää bisneseliitin ”hupimetsästyksen” järjettömyyden – kokoomuksen ex-johtaja Pertti Salolainen raivostui: "Oksennan. Te tyhmät!"

  6. 6

   Tutkimuksissa on löydetty ylivertainen päästövähennyskeino, mutta ilmastotekolistoilta se puuttuu kokonaan

   Tilaajille
  7. 7

   Sara Malinen lähti remonttia pakoon lomamatkalle ja järkyttyi palattuaan: ”En ole ikinä nähnyt näin epäkäytännöllistä keittiötä”

  8. 8

   Näistä merkeistä tietää, että ystävyys kannattaa lopettaa

   Tilaajille
  9. 9

   Päätä jomottaa, väsymys ei hellitä ja lopulta selkään kasvaa kyttyrä – Piinaava niska­kyhmy yleistyy, näin estät sen synnyn

   Tilaajille
  10. 10

   Washington Post: Monimiljonääri Epsteinin ruumiinavauksessa todettiin kieliluun murtuma, joka herättää kysymyksiä

  11. Näytä lisää