Kaupunki

Ravintola puuttui lapsen itkuun ja sai vastaansa some-ryöpyn, joka romahdutti paikan maineen – ”Olemme antaneet jo periksi”

Harmittoman oloinen tapahtuma alkoi kerätä myöhemmin ravintolan Facebook-sivulle valtavasti negatiivista palautetta.

Ravintoloitsija puuttui lapsiperheen ruokailuun, kun perheen kolmevuotias tytär alkoi itkeä. Koska eletään sosiaalisen median aikaa, asia ei jäänyt sikseen. Tapahtuma seuraa ravintolaa vielä pitkään.

Perheen mukaan heitä pyydettiin epäystävällisesti lähtemään ravintolasta itkevän lapsen takia. Ravintoloitsija taas kertoo, että he pyysivät perhettä huolehtimaan lapsestaan.

Sillä mitä oikeasti tapahtui, ei kuitenkaan lopulta ole väliä. Perheenäiti jakoi kokemuksensa Facebookissa ja pian ravintolan sosiaalinen media alkoi täyttyä muiden käyttäjien vihaisista kommenteista.

Palautetta tuli niin paljon, että ravintolan kokonaisarvosana romahti.

”En ymmärrä mitä pahaa olemme tehneet”, sanoo Biang-ravintolan toinen omistaja Hui Zhao.

”Kun lukee palautetta ravintolan sivuilta, luulee, että on tapahtunut jotain tosi pahaa.”

Ravintoloitsijan mukaan kaikki palautteen antajat eivät ole olleet paikan päällä eivätkä tiedä mitä tarkalleen on tapahtunut. Zhao kokee tilanteen epäreiluna.

”Aviomieheni [toinen omistaja] kävi sanomassa perheelle yhden lauseen. Pitäkää huolta lapsestanne. Perheen isä sanoi, että he ovat juuri lähdössä.”

”Emme tajunneet, että asiakkaita loukattiin.”

Tapahtumat saivat alkunsa, kun Tikriti Shabudin oli yhdessä 76-vuotiaan äitinsä, kolmevuotiaan tyttärensä ja vuoden ikäisen poikansa kanssa lounaalla kiinalaisessa buffetravintola Biangissa Helsingin Stockmannilla elokuun puolessa välissä.

”Tyttäreni alkoi olla väsynyt, joten hänestä tuli äreä. Kolmevuotiaaksi hänellä on suuret keuhkot ja kun hän itkee, hän on kovaääninen”, kertoo Shabudin englanniksi.

Isä oli juuri lähdössä viemään tytärtään ulos ravintolasta rauhoittumaan. Hän ei ehtinyt toteuttaa suunnitelmaansa, sillä Shabudin mukaan ravintoloitsija ehti ensin pyytää perhettä poistumaan.

”Mies puhui meille ensin mandariinikiinaksi ja sen jälkeen englanniksi. Hänen tarkat sanansa olivat: lähtekää ravintolasta. Ettekö saa häntä [lasta] hiljaiseksi? Tämä on ravintola, ei päiväkoti”, kertoo Shabudin.

”Osaan jonkin verran mandariinikiinaa ja voin kertoa, ettei hänen pyyntönsä ollut kauhean ystävällinen myöskään kiinaksi.”

Ravintoloitsija olisi voinut muotoilla pyyntönsä ystävällisemmin, jatkaa Shabudin.

Koska Shabudin oli jo muutenkin lähdössä, he poistuivat ravintolasta ilman suurempaa dramatiikkaa.


Seuraavana päivänä Shabudin puoliso Michelle Crew kirjoitti tapauksesta vihaisen palautteen ravintolan Facebook-sivuille.

Crew jakoi kokemuksensa myös muissa Facebook-ryhmissä, jolloin ravintolan sivut alkoivat täyttyä vihaisista kommenteista.

Ravintolan omistaja Zhao on eri mieltä perheen kanssa siitä, mitä tilanteessa oikeastaan tapahtui.

Zhao kertoo, että taapero ehti itkeä jonkin aikaa. Itku alkoi häiritä jo muita asiakkaita ja silloin Zhaon puoliso puuttui tilanteeseen.

”Meillä käy paljon lapsiperheitä syömässä. Lapset itkevät, se ei ole yllätys. Tässä tilanteessa vanhemmat eivät välittäneet itkusta ja se alkoi olla epäreilua muita asiakkaita kohtaan. Meidän oli pakko puuttua.”

Tilanne ratkesi paikan päällä rauhallisesti. Tapauksen jälkipuinnista syntynyt palaute sosiaalisessa mediassa harmittaa Zhaoa. He ovat vastanneet pahoitellen Crew’n palautteeseen.

”Olemme antaneet jo periksi.”

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää  HS:n kommentointien äänestäminen on muuttunut: nyt vain kirjautuneet käyttäjät voivat antaa kommentille hyvin argumentoitu -äänen.
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Helsinkiin aukeaa maailman suurimman hotelli­ketjun huippu­hotelli – Taustalla häärii jälleen eläkeläinen Kasperi Saari, jonka mukaan luksus ei ole enää se juttu

   Tilaajille
  2. 2

   Miljonääri liittyi perus­suomalaisiin Jussi Halla-ahon perässä, ja nyt ”Tampereen Trump” ilmentää puolueen muutosta

  3. 3

   Lankku on teholiike, mutta nämä 5 muunnelmaa ovat vielä tehokkaampia – saat myös vahvat pakarat ja paremman ryhdin

   Tilaajille
  4. 4

   Matematiikan ylivalta korkeakoulujen opiskelijavalinnassa voi johtaa kielten opiskelun kuolemaan, sanovat opettajat

  5. 5

   Näin kodin viikko­siivous sujuu kahdeksan sijaan 1,5 tunnissa – Kansalais­opistojen opettajat kertovat, miten arkea voi helpottaa

  6. 6

   Opioidikriisistä todennäköisesti miljardikorvauksiin joutuva Sacklerien perhe siirtänyt omaisuuttaan Sveitsiin

  7. 7

   Henkilöauton kuljettaja kuoli Lahdenväylällä liikenneonnettomuudessa

   Tilaajille
  8. 8

   Käänne alkoi sala­kavalasti, ja nyt Stockmann on uppoamassa – Miten kriisin­ratkaisija Lauri Ratia aikoo pelastaa perinteisen tavara­talon?

   Tilaajille
  9. 9

   Jeffrey Epsteinin menestyksen salaisuus oli pieni musta muisti­kirja – Seksi­rikos­skandaali paisuu yhä, ja se voi tahria kaksi presidenttiä

  10. 10

   HS-analyysi: Mihin valtion miljardit ensi vuonna käytetään? Hallituksen ensimmäinen testi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Miljonääri liittyi perus­suomalaisiin Jussi Halla-ahon perässä, ja nyt ”Tampereen Trump” ilmentää puolueen muutosta

  2. 2

   Neljä vuotta sitten Vantaan Kivistö herätti innostusta: tuhansittain asuntoja ja Redin kokoinen kauppa­keskus – Vaan miten kävi?

   Tilaajille
  3. 3

   Käänne alkoi sala­kavalasti, ja nyt Stockmann on uppoamassa – Miten kriisin­ratkaisija Lauri Ratia aikoo pelastaa perinteisen tavara­talon?

   Tilaajille
  4. 4

   Jeffrey Epsteinin menestyksen salaisuus oli pieni musta muisti­kirja – Seksi­rikos­skandaali paisuu yhä, ja se voi tahria kaksi presidenttiä

  5. 5

   ”Pukki Pukki Pukki, sinä sinä sinä” – Teemu Pukki noussut Englannin jalka­pallon ykkös­puheen­aiheeksi, ikoninen britti­näyttelijäkin riehaantui

  6. 6

   Kersti Juva keksi suomen kieleen sanan örkki, ja nyt hän kertoo, miksi yksin­kertaistenkin sanojen kääntäminen englannista suomeen on usein moni­mutkaista

  7. 7

   Ihmisiin tarttuva jänisrutto yleistyy Suomessa, tautia levittävät etenkin hyttyset

  8. 8

   Vantaalla on hautausmaa, jonka puutarhuri Heli Hyystinmäki ei ole nähnyt yhtään omaista 20 vuoteen

  9. 9

   Juutalaisvainoista kertova elokuva järkytti festivaalikatsojia, kymmeniä ihmisiä käveli ulos kesken näytöksen

  10. 10

   Historian suurin tutkimus­hanke tapahtuu napajään keskelle jäätyneessä laivassa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sadattuhannet kodit uhkaavat menettää arvonsa – Suomeen on kehittynyt kahdet asunto­markkinat, ja asian­tuntijan mukaan enää kolme aluetta on turvassa

   Tilaajille
  2. 2

   Teini-ikäinen kilpauimari hylättiin liian paljastavan uima­puvun vuoksi Yhdys­valloissa – käytti samaa asua kuin kaikki muutkin

  3. 3

   15-vuotias Inka otti hatkat vuosi sitten, eikä häntä etsi enää kukaan – osa laitoksesta karanneista lapsista jää täysin heitteille

   Tilaajille
  4. 4

   Joukko suomalaisnaisia riisuuntui kameralle kertoakseen kehohäpeästä ja sen kukistamisesta – ”Olen yhä keskeneräinen, mutta sairaudesta olen päässyt”

   Tilaajille
  5. 5

   Seitsemän vuoden parisuhdekriisi on vanhentunut käsite: On olemassa toinen hetki, jolloin eroriski kasvaa selvästi

   Tilaajille
  6. 6

   Maailman parhaat luontokuvat valitaan taas kymmenientuhansien kuvien joukosta: HS näyttää 14 huippuotosta

  7. 7

   Elämme viheliäistä ja mitätöntä aikakautta, sanoo historioitsija Teemu Keskisarja – ”Hävettävää elää näin typerässä ajassa”

   Tilaajille
  8. 8

   Suoliston bakteerit määrittävät, miten ihminen voi, ja niitä ohjaa ravintomme – Suomalainen huippu­tutkija kertoo, millaista ruoka­valiota bakteerit janoavat

   Tilaajille
  9. 9

   Suomella on työhullu ulkoministeri, joka lähettää alaisille sähköpostia keskellä yötä ja joka puuhasi ensitöikseen yhden rauhansopimuksen

  10. 10

   Miljonääri liittyi perus­suomalaisiin Jussi Halla-ahon perässä, ja nyt ”Tampereen Trump” ilmentää puolueen muutosta

  11. Näytä lisää