Kaupunki

Ravintola puuttui lapsen itkuun ja sai vastaansa some-ryöpyn, joka romahdutti paikan maineen – ”Olemme antaneet jo periksi”

Harmittoman oloinen tapahtuma alkoi kerätä myöhemmin ravintolan Facebook-sivulle valtavasti negatiivista palautetta.

Ravintoloitsija puuttui lapsiperheen ruokailuun, kun perheen kolmevuotias tytär alkoi itkeä. Koska eletään sosiaalisen median aikaa, asia ei jäänyt sikseen. Tapahtuma seuraa ravintolaa vielä pitkään.

Perheen mukaan heitä pyydettiin epäystävällisesti lähtemään ravintolasta itkevän lapsen takia. Ravintoloitsija taas kertoo, että he pyysivät perhettä huolehtimaan lapsestaan.

Sillä mitä oikeasti tapahtui, ei kuitenkaan lopulta ole väliä. Perheenäiti jakoi kokemuksensa Facebookissa ja pian ravintolan sosiaalinen media alkoi täyttyä muiden käyttäjien vihaisista kommenteista.

Palautetta tuli niin paljon, että ravintolan kokonaisarvosana romahti.

”En ymmärrä mitä pahaa olemme tehneet”, sanoo Biang-ravintolan toinen omistaja Hui Zhao.

”Kun lukee palautetta ravintolan sivuilta, luulee, että on tapahtunut jotain tosi pahaa.”

Ravintoloitsijan mukaan kaikki palautteen antajat eivät ole olleet paikan päällä eivätkä tiedä mitä tarkalleen on tapahtunut. Zhao kokee tilanteen epäreiluna.

”Aviomieheni [toinen omistaja] kävi sanomassa perheelle yhden lauseen. Pitäkää huolta lapsestanne. Perheen isä sanoi, että he ovat juuri lähdössä.”

”Emme tajunneet, että asiakkaita loukattiin.”

Tapahtumat saivat alkunsa, kun Tikriti Shabudin oli yhdessä 76-vuotiaan äitinsä, kolmevuotiaan tyttärensä ja vuoden ikäisen poikansa kanssa lounaalla kiinalaisessa buffetravintola Biangissa Helsingin Stockmannilla elokuun puolessa välissä.

”Tyttäreni alkoi olla väsynyt, joten hänestä tuli äreä. Kolmevuotiaaksi hänellä on suuret keuhkot ja kun hän itkee, hän on kovaääninen”, kertoo Shabudin englanniksi.

Isä oli juuri lähdössä viemään tytärtään ulos ravintolasta rauhoittumaan. Hän ei ehtinyt toteuttaa suunnitelmaansa, sillä Shabudin mukaan ravintoloitsija ehti ensin pyytää perhettä poistumaan.

”Mies puhui meille ensin mandariinikiinaksi ja sen jälkeen englanniksi. Hänen tarkat sanansa olivat: lähtekää ravintolasta. Ettekö saa häntä [lasta] hiljaiseksi? Tämä on ravintola, ei päiväkoti”, kertoo Shabudin.

”Osaan jonkin verran mandariinikiinaa ja voin kertoa, ettei hänen pyyntönsä ollut kauhean ystävällinen myöskään kiinaksi.”

Ravintoloitsija olisi voinut muotoilla pyyntönsä ystävällisemmin, jatkaa Shabudin.

Koska Shabudin oli jo muutenkin lähdössä, he poistuivat ravintolasta ilman suurempaa dramatiikkaa.


Seuraavana päivänä Shabudin puoliso Michelle Crew kirjoitti tapauksesta vihaisen palautteen ravintolan Facebook-sivuille.

Crew jakoi kokemuksensa myös muissa Facebook-ryhmissä, jolloin ravintolan sivut alkoivat täyttyä vihaisista kommenteista.

Ravintolan omistaja Zhao on eri mieltä perheen kanssa siitä, mitä tilanteessa oikeastaan tapahtui.

Zhao kertoo, että taapero ehti itkeä jonkin aikaa. Itku alkoi häiritä jo muita asiakkaita ja silloin Zhaon puoliso puuttui tilanteeseen.

”Meillä käy paljon lapsiperheitä syömässä. Lapset itkevät, se ei ole yllätys. Tässä tilanteessa vanhemmat eivät välittäneet itkusta ja se alkoi olla epäreilua muita asiakkaita kohtaan. Meidän oli pakko puuttua.”

Tilanne ratkesi paikan päällä rauhallisesti. Tapauksen jälkipuinnista syntynyt palaute sosiaalisessa mediassa harmittaa Zhaoa. He ovat vastanneet pahoitellen Crew’n palautteeseen.

”Olemme antaneet jo periksi.”
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Kaikki Triplasta: HS:n erikoisartikkeli näyttää miten uudessa Pasilassa liikutaan

  2. 2

   Yrittäjät pakenivat uudesta kauppakeskuksesta Espoossa, Juha Kumaran liikkeessä kävi päivässä alle kymmenen asiakasta: ”Ihan floppi”

  3. 3

   ”Olen 31, enkä ole seurustellut kertaakaan” – Lyhyet miehet kertovat, millaista on elää maailmassa, jossa pituutta pidetään miehen mittana

   Tilaajille
  4. 4

   Elisa Wirkkalan remontoimat ja sisustamat asunnot menevät kaupaksi nopeasti, ja nyt hän paljastaa meille vinkkinsä

   Tilaajille
  5. 5

   Kuusihenkinen perhe odotti vuosia maailmanloppua maatalon kellarissa Hollannissa – Vanhin poika pakeni kylän pubiin ja pyysi apua

  6. 6

   Itsemurhia, rikosepäilyjä ja orjasopimuksia: Nuoren Sulli-laulajan kuolema on vain viimeisin k-popin skandaaleista

  7. 7

   Vapaa seksi ja huumesekoilut jättivät jäljet paratiisisaaren lapsiin, yksi Hydran hippiajan lapsista oli Leonard Cohenin kasvattivauva

   Tilaajille
  8. 8

   Alkoiko Iphonesi akku tyhjentyä pikavauhtia, kun päivitit puhelimen käyttöjärjestelmän? Tästä on kyse

  9. 9

   Lähi-idän valtapeli muuttui – Syyrian sota on ollut Venäjälle menestys

   Tilaajille
  10. 10

   Suositun Netflix-sarjan tekijät haastettiin Yhdysvalloissa oikeuteen: Heidän väitetään vääristäneen poliisin kiisteltyä kuulustelutekniikkaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Moni haksahtaa lisäravinteisiin, vaikka hyödyt ovat usein olemattomia – Nämä harvat lisäravinteet ovat oikeasti hyödyksi

  2. 2

   Helsingin yliopiston ravintolat lopettavat naudanlihan tarjoilun

  3. 3

   Kuusihenkinen perhe odotti vuosia maailmanloppua maatalon kellarissa Hollannissa – Vanhin poika pakeni kylän pubiin ja pyysi apua

  4. 4

   Vapaa seksi ja huumesekoilut jättivät jäljet paratiisisaaren lapsiin, yksi Hydran hippiajan lapsista oli Leonard Cohenin kasvattivauva

   Tilaajille
  5. 5

   Yhä harvempi nuori aikuinen pääsee kiinni omistus­asuntoon, ja se mullistaa heidän talousnäkymänsä

   Tilaajille
  6. 6

   Erja ja Timo Noroviita haluaisivat adoptoida Zirak Bayatin, 33, sillä miestä uhkaa käännytys Irakiin – adoptiolaki on iän suhteen selvä, sanoo asiantuntija

   Tilaajille
  7. 7

   Kun laki kielsi tyttöjen sukuelinten silpomisen, kenialaiset alkoivat silpoa yhä nuorempia: ”Normaali osa naisen elämää”, sanoo ylpeä ympärileikkaaja

   Tilaajille
  8. 8

   Rakennusyhtiön mukaan Pasilasta tulee Triplan avulla Helsingin uusi sydän – Asiantuntijat kertovat, miksi niin ei käy

  9. 9

   Petra Wilkman löysi Sipoon metsästä herkkusuiden himoitseman 3,5-kiloisen sienen: ”Olin jo melkein autolla, mutta sitten käännyin takaisin”

  10. 10

   Alkoiko Iphonesi akku tyhjentyä pikavauhtia, kun päivitit puhelimen käyttöjärjestelmän? Tästä on kyse

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Jos surmaaja soittaa itse hätäpuhelun, hän tekee yleensä samat virheet

   Tilaajille
  2. 2

   Roskapankin portsari löi ja Sakari Lauriala nautti – Armoton harrastus oli tappaa miehen, jonka työ oli kohdata kuolleiden omaisia

   Tilaajille
  3. 3

   Näyttelijä Minna Kivelä kertoo, millaista on asua Suomen suurimmassa taloyhtiössä yli tuhannen naapurin kanssa

   Tilaajille
  4. 4

   Potkujen antaminen oli MTV Uutisten entiselle päätoimittajalle liikaa: ”Ilmoitin, että sanon itseni irti ensimmäiseksi”

  5. 5

   Mitä tehdä, jos tarjoilija avaa viinipullon, antaa maistaa lasista mutta viini onkin pahaa? ”Se on asiakkaan ongelma, pullo on jo avattu häntä varten”

   Tilaajille
  6. 6

   Suomea uhkaavat ”todella huonot ajat”, sanoo Elina Lepomäki

  7. 7

   Kotona tehtävä tikkutesti on paljastanut jo monia oireettomia suolistosyöpiä

  8. 8

   Miksi ennakkosuosikkina pidettyä Greta Thunbergia ei valittu Nobelin saajaksi? HS käy läpi neljä mahdollista syytä

  9. 9

   Sofia maksoi yli 450 euroa palvelusta, jota ei edes käyttänyt – Uusi ilmiö osoittaa, että rahaa on vaikea hahmottaa, kun sitä ei näe

   Tilaajille
  10. 10

   Väite kaurajuomien kaurattomuudesta ja niiden sisältämästä palmuöljystä synnytti pienen kohun – Selvitimme, mitä kauratuotteissa on ja ovatko ne ympäristöystävällisiä

  11. Näytä lisää