Kaupunki

Koululaisten Wilma-järjestelmästä luovutaan Helsingissä

Nykyisin Helsingin päiväkodeissa ei ole käytössä Wilmaa, mutta viime vuonna voimaan astunut lainmuutos mahdollistaa uudistuksen.

Helsinkiin rakennetaan uutta sähköistä viestintäjärjestelmää, joka tulee korvaamaan kouluissa käytössä olevan Wilma-palvelun.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan käynnistämässä mittavassa hankkeessa huomionarvoista on myös erityisesti se, että uusi verkkopalvelu rantautuu päiväkoteihinkin. Tämä uudistus mahdollistui, kun uusi varhaiskasvatuslaki tuli voimaan syksyllä 2018 ja höllensi salassapitovelvoitteita päiväkodeissa.

Helsingin tuore hanke onkin käynnistynyt varhaiskasvatuksen asiointipalveluiden kehittämisellä. Suunnittelussa ja kehitystyössä on kaupungin mukaan mukana paitsi varhaiskasvatuksen henkilöstöä myös päiväkotilasten vanhempia.

Helsingin tavoite on, että uudistuksen jälkeen sama viestintäjärjestelmä ulottuisi päiväkodista toisen asteen opintoihin eli lukioon tai ammattikouluun asti.

Uusi verkkopalvelu tulee korvaamaan nykyisin käytössä olevat tietojärjestelmät Effican ja Multiprimuksen. Ensin mainittu on varhaiskasvatuksen asiakastietojärjestelmä, jälkimmäinen tunnetaan koululaisten kodeissa Wilmana.

Wilma luo opettajien ja huoltajien välille väylän, jossa voi ilmoitella muun muassa arvioinneista, poissaoloista ja tulevista aikatauluista. Wilman viestitoiminto mahdollistaa niin kahdenkeskisen viestittelyn kuin laajemmatkin keskusteluketjut.

Wilma on käytössä Helsingin lisäksi monissa muissakin kunnissa.

Mitenkään rytinällä Wilma ei ole siirtymässä Helsingissä historiaan.

”Asioinnin tietojärjestelmän kehittämishanke on kunnianhimoinen, ja se tulee kestämään useamman vuoden ajan. Uudet ominaisuudet kehitetään ja otetaan käyttöön vaiheittain”, kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen kertoo Helsingin kaupungin tiedotteessa.

ICT-hankepäällikkö Asko Räsänen Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta muistuttaa, että uudistuksessa korvataan paljon muutakin kuin oppilaiden ja huoltajien tuntema Wilma. Suuri osa uusittavasta ”asioinnin tietojärjestelmästä” kun on pelkästään kaupungin henkilöstön käytössä.

”Vielä ei ole lyöty aikataulua lukkoon, milloin se viestintä- ja kommunikointiväline [Wilma] korvautuu uudella järjestelmällä”, Räsänen kertoo.

Räsäsen mukaan uutta kasvatuksen ja koulutuksen toimialan sähköistä järjestelmää kehittävät tällä hetkellä kilpailutuksen voittaneet yksityisen puolen yritykset Futurice ja Gofore.

Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan hankkeesta uutisoi ensimmäisenä tietotekniikkalehti Tivi.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Fakta

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala Helsingissä


 Toimiala huolehtii Helsingissä 27 100 lapsen varhaiskasvatuksesta ja esiopetuksesta, 42 500 lapsen perusopetuksesta sekä 22 200 opiskelijan koulutuksesta lukioissa ja ammatillisessa opetuksessa.

 Lisäksi toimialan vastuulla ovat suomen- ja ruotsinkieliset työväenopistot, joissa opiskelee vuosittain 102 600 kurssilaista.

 Toimialalla työskentelee yhteensä 13 535 työntekijää.

Lähde: Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Cheyenne Järvinen kyllästyi ravinto­lisien tyrkyttämiseen somessa: ”En usko siihen huuhaahan” – Sen jälkeen alkoi palautevyöry

  2. 2

   Ravitsemustieteen professori hätkähti lentokentällä kaadettua aamu­konjakkia – Onko aamujuominen erityisen suomalainen ilmiö?

  3. 3

   Miehet katoavat työmarkkinoilta, eikä kukaan tiedä minne – olisiko syynä miehen kunnia?

  4. 4

   Hiilihydraattien välttely on usein turhaa, sillä kehon voi totuttaa käyttämään niitä tehokkaammin, sanoo ravitsemusterapeutti ja antaa kolme vinkkiä

   Tilaajille
  5. 5

   Voi olla, että korot eivät nouse vuosi­kausiin – Mitä se tarkoittaa koti­talouksien kannalta?

   Tilaajille
  6. 6

   Mitä jos keinotekoiset aivot tajuavat olevansa olemassa? Tutkijat huolestuivat laboratorioissa kasvatetuista miniaivoista

  7. 7

   Jopa miljoonan suomalaisen kehossa jyllää esidiabetes, eivätkä he tiedä sitä

   Tilaajille
  8. 8

   HS haastatteli kurdien mielenosoituksen osallistujia: näin tilanne kärjistyi

  9. 9

   Kuollut isä juoksi kodin ohi keltaisissa shortseissa – Terveetkin ihmiset näkevät harhoja, ja tutkijan mukaan niihin liittyy vaarallinen tabu

   Tilaajille
  10. 10

   Uudet liikuntasuositukset muuttavat koko liikunnan käsitteen – Testaa laskurilla, liikutko riittävästi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Uudet liikuntasuositukset muuttavat koko liikunnan käsitteen – Testaa laskurilla, liikutko riittävästi

  2. 2

   Kotityöt kasautuvat naisille miesten tajuamatta – Helsinkiläispari jakaa työt tasan: ”Excel on nostanut tyytyväisyyttäni enemmän kuin kosinta”

   Tilaajille
  3. 3

   ”Koko Suomi kaatui minun vastaanotolleni”, sanoo lääke­kannabiksen reseptien kirjoittamisen lopettanut lääkäri

  4. 4

   HS haastatteli kurdien mielenosoituksen osallistujia: näin tilanne kärjistyi

  5. 5

   Maksoin hoitajan ojentamasta kumiletkusta 64 euroa: onko hoitokuluvakuutuksista tullut lääkäriasemille rahastusautomaatti?

  6. 6

   Mitä jos keinotekoiset aivot tajuavat olevansa olemassa? Tutkijat huolestuivat laboratorioissa kasvatetuista miniaivoista

  7. 7

   Poliisien etujärjestön puheen­johtaja ihmettelee, missä roolissa Ohisalo teki selvitys­pyynnön mielen­osoituksista – myös opposition edustajilta arvostelua

  8. 8

   Thaimaan kuningas erotti ainoan jalkavaimonsa: syyksi kerrottiin ”karkea niskoittelu” ja kuningattareen liittyvä valtapeli

  9. 9

   Uni ja liikunta puhdistavat aivot, mutta korkea verenpaine heikentää pään pesukoneen tehoa

   Tilaajille
  10. 10

   Nuori lääkäri avautui uuvuttavasta työstään ja sai aikaan vastausten tulvan: ”Haluan, että ihmiset ymmärtävät, miksi lääkärit eivät jää terveyskeskuksiin”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kaikki Triplasta: HS:n erikoisartikkeli näyttää, miten uudessa Pasilassa liikutaan

  2. 2

   Johanna Huhtamäki, 38, kuuli oudon äänen, eikä tiennyt sen kielivän kuolemasta – Nyt hän toteuttaa unelmiaan, sillä pian saattaa olla liian myöhäistä

   Tilaajille
  3. 3

   Kuvia Suomesta: Ihminen löytää toisen pikkukaupungin yössä

  4. 4

   ”Olen 31, enkä ole seurustellut kertaakaan” – Lyhyet miehet kertovat, millaista on elää maailmassa, jossa pituutta pidetään miehen mittana

   Tilaajille
  5. 5

   Demokraattien Nancy Pelosi kertoi syistä, miksi Trump sai ”hermoromahduksen” Syyria-kokouksessa

  6. 6

   Nuori lääkäri avautui uuvuttavasta työstään ja sai aikaan vastausten tulvan: ”Haluan, että ihmiset ymmärtävät, miksi lääkärit eivät jää terveyskeskuksiin”

  7. 7

   Keväällä Fazerin asmr-mainos sai monet raivon partaalle, ja nyt myös Mainonnan eettinen neuvosto otti siihen kantaa

  8. 8

   Kim huijasi itselleen halutun kaupungin vuokra-asunnon läheltä Helsingin keskustaa – Rikosoikeuden professori: ”Moraalitonta tällainen kepulointi ainakin on”

   Tilaajille
  9. 9

   HS:n erikoisartikkeli vie ruotsalaisten orjasaarelle: Gustavia oli Ruotsin yritys päästä siirtomaavallaksi, ja oli siellä mukana suomalaisiakin

   Tilaajille
  10. 10

   Yrittäjät pakenivat uudesta kauppa­keskuksesta Espoossa, Juha Kumaran liikkeessä kävi päivässä alle kymmenen asiakasta: ”Ihan floppi”

  11. Näytä lisää