Kaupunki

Verottaja penää yli miljoonan euron saatavia Helsingin ja Vantaan rajalle avattavalta merkkivaatteiden halpamyynti­kylältä

Outlet-kylän johtaja Johanna Haltian mukaan Helsingin ja Vantaan rajalle rakennettava liikekokonaisuus on avautumassa suunnitellusti marraskuun alussa. Veroepäselvyydessä on Haltian mukaan kyse kirjanpidollisesta virheestä.

Lahden moottoritien ja Kehä III:n risteykseen rakentuvan outlet-kylän on määrä aueta marraskuun alussa. Helsinki Outlet -nimellä kulkevaan liikekokonaisuuteen sijoittuu muodin ja lifestylen liikkeitä.

Maanantaina Kauppalehden protestilistalla julkaistiin protesti, jonka mukaan Verohallinto haluaa Helsinki Outlet oy:lta hieman yli 1,3 miljoonan euron verosaatavat. Protestilista on julkinen lista, joka sisältää tietoja yritysten maksuhäiriöistä.

Saatavat on päivätty kuluvan vuoden syyskuun loppuun. Onko outlet-kylä taloudellisissa ongelmissa jo ennen avautumistaan?

Maksuvaikeuksien sijaan saatavissa on kyse ”ikävästä väärinymmärryksestä Norjassa”, Helsinki Outlet -ostoskylän johtaja Johanna Haltia kertoo.

Merkkituotteita alehintaan myyvää outlet-kylää on puuhattu Helsingin ja Vantaan rajalle noin viiden vuoden ajan. Kylän verkkosivuilla luvataan, että hinnat ovat aina 30-70 prosenttia suositeltuja jälleenmyyntihintoja alemmat.

Liikekokonaisuutta rakentaa norjalainen Fortus, jonka taustalla on joukko norjalaisia sijoittajia.

Norjalaiset sijoittajat ovat myös liikekeskuksen vuokrasopimuksien hoitamista varten vuonna 2015 perustetun Helsinki Outlet -yhtiön takana.

Pian avautuvan liikekeskuksen operatiivista toimintaa eli esimerkiksi vartiointia, siivousta ja markkinointia varten on syyskuussa perustettu uusi Helsinki Outlet Operation -yhtiö. Rakentamisen ja uusien yhtiöiden perustamisen kiireessä vanhan yhtiön kirjanpitoa ei Haltian mukaan toimitettu ajoissa verottajalle.

”Kyseessä on ihan puhtaasti kahden yhtiön välinen verotuksellinen viive, kun kirjanpito on viivästynyt. Norjassa alv:t tilitetään hyvin eri tavalla ja eri aikaan”, Haltia sanoo.

Yhtiön puutteellinen kirjanpito huomattiin elokuussa.

”Silloinen taloushallinnon kumppanimme ei ollut konsultoinut suomalaista kirjanpitokäytäntöä Norjan suuntaan”, Haltia sanoo.

Haltian mukaan yhtiön taloushallinto hoitaa muun muassa ostolaskuista ja maanverosta koostuvaa saatavaa parhaillaan yhtiöiden välillä ja uskoo sen hoituvan pikaisella aikataululla.

”Ehkä vähän liian myöhässä on oltu perustamassa uutta operatiivista yhtiötä”, hän arvioi.

Velka maksettiin kokonaisuudessaan Verohallinnolle jo maanantain aikana, Haltia kertoi maanantai-iltana.

Muuten outlet-kylän rakentaminen on pysynyt aikataulussa ja liikekokonaisuus päästään avaamaan suunnitellusti marraskuun alussa, Haltia kertoo.

Outlet-kylän vuokrausaste on tällä hetkellä Haltian mukaan 90 prosenttia, ja muutamasta liiketilasta neuvotellaan parhaillaan.

”Uskon että pari liiketilaa saattaa olla tyhjänä kun avataan”, hän sanoo.

Yhteensä noin 15 000 neliömetrin kokoisen keskuksen nelisenkymmenen vuokralaisen joukossa ovat muun muassa Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Halti, Guess, Gant, Tiger of Sweden, Marimekko, Timberland sekä Samsonite.

Lisätty 8.10. klo 13.51 tieto siitä, että Helsinki Outlet on maksanut saatavat Verohallinnolle maanantain 7.10. aikana.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Ruotsalaiset myivät orjia Kungsgatanin ja Östra Strandgatanin kulmassa – Gustavia oli Ruotsin yritys päästä siirtomaa­vallaksi, ja oli siellä mukana suomalaisiakin

   Tilaajille
  2. 2

   Kuvia Suomesta: Ihminen löytää toisen pikkukaupungin yössä

   Tilaajille
  3. 3

   Omakotitalolle ei löydy ostajaa edes Järvenpäässä – Kari Sirola kertoo, miten vanhaa taloa voi pitää kunnossa halvalla

   Tilaajille
  4. 4

   Suomi otti pakolaisina vastaan kolme sieppauksesta syytettyä paraguaylaista vasemmistoaktivistia

  5. 5

   Brittiparlamentin jarrutus pakotti Boris Johnsonin anomaan EU:lta brexit-lykkäystä – EU:n Tusk twiittasi lykkäys­pyynnön saapuneen, Johnson lähetti kaksi eri kirjettä

  6. 6

   Maailman pisin matkustajalento laskeutui Sydneyyn, lento kesti yli 19 tuntia

  7. 7

   Pirkka-Pekka Petelius lakkasi olemasta hauska ja hakeutui eduskuntaan niin synkistä syistä, että niistä on tuskaista puhua

   Tilaajille
  8. 8

   Voiko pitkä mies ikinä ymmärtää naista?

  9. 9

   Väkivalta ja turhautuminen kasvavat Barcelonan öisillä kaduilla: ”Mikään tässä ei ole normaalia”

  10. 10

   Korkeushypyn entinen maailmanmestari Patrik Sjöberg alkoholisoitui ja muutti mökkiin metsän keskelle

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Yhä useampi suomalainen asuu täydellisessä eristyksessä – Muoniolainen kalastaja Jopi Saari on asunut vuosi­kymmeniä syrjässä ilman puolisoa tai ystäviä, ensi vuodelle hänellä on yksi toive

   Tilaajille
  2. 2

   Korkeushypyn entinen maailmanmestari Patrik Sjöberg alkoholisoitui ja muutti mökkiin metsän keskelle

  3. 3

   Brittiparlamentin jarrutus pakotti Boris Johnsonin anomaan EU:lta brexit-lykkäystä – EU:n Tusk twiittasi lykkäys­pyynnön saapuneen, Johnson lähetti kaksi eri kirjettä

  4. 4

   Eksyykö kävijä Triplaan? Arkkitehti ilahtui ja pettyi uudesta kauppakeskuksesta

  5. 5

   Kaupasta voi löytää vaatteita, jotka kestävät jopa eliniän – Näin tunnistat pitkä­ikäisen vaatteen ja vältät virheet, jotka kuluttavat sitä

   Tilaajille
  6. 6

   Uusi bisnes rantautuu Tallinnasta Suomeen – ”Jokainen nuori virolais­yrittäjä haluaa Helsinkiin”

  7. 7

   Poliisi otti yhteen Turkki-mielenosoittajien kanssa Helsingin keskustassa ja käytti etälamautinta

  8. 8

   Johanna Huhtamäki, 38, kuuli oudon äänen, eikä tiennyt sen kielivän kuolemasta – Nyt hän toteuttaa unelmiaan, sillä pian saattaa olla liian myöhäistä

   Tilaajille
  9. 9

   Unicafen päätös luopua naudanlihasta on huono

  10. 10

   Aivojamme kuormittavat lukemattomat turhat asiat, sanoo neuropsykologi Nina Uusitalo ja kertoo keinon, jonka avulla hän oppi keskittymään olennaiseen

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kaikki Triplasta: HS:n erikoisartikkeli näyttää, miten uudessa Pasilassa liikutaan

  2. 2

   Johanna Huhtamäki, 38, kuuli oudon äänen, eikä tiennyt sen kielivän kuolemasta – Nyt hän toteuttaa unelmiaan, sillä pian saattaa olla liian myöhäistä

   Tilaajille
  3. 3

   Näyttelijä Minna Kivelä kertoo, millaista on asua Suomen suurimmassa taloyhtiössä yli tuhannen naapurin kanssa

   Tilaajille
  4. 4

   Demokraattien Nancy Pelosi kertoi syistä, miksi Trump sai ”hermoromahduksen” Syyria-kokouksessa

  5. 5

   ”Olen 31, enkä ole seurustellut kertaakaan” – Lyhyet miehet kertovat, millaista on elää maailmassa, jossa pituutta pidetään miehen mittana

   Tilaajille
  6. 6

   Keväällä Fazerin asmr-mainos sai monet raivon partaalle, ja nyt myös Mainonnan eettinen neuvosto otti siihen kantaa

  7. 7

   Kotona tehtävä tikkutesti on paljastanut jo monia oireettomia suolistosyöpiä

  8. 8

   Kim huijasi itselleen halutun kaupungin vuokra-asunnon läheltä Helsingin keskustaa – Rikosoikeuden professori: ”Moraalitonta tällainen kepulointi ainakin on”

   Tilaajille
  9. 9

   Yrittäjät pakenivat uudesta kauppa­keskuksesta Espoossa, Juha Kumaran liikkeessä kävi päivässä alle kymmenen asiakasta: ”Ihan floppi”

  10. 10

   Junasta noussut muukalainen ojensi Tiia Maria Saarelle yhtäkkiä rakkaudentäyteisen kirjeen: ”Kyllähän minulla kyyneleet tulivat silmiin”

  11. Näytä lisää