Kaupunki

Taksinkuljettaja ja valtuutettu Husu Hussein kertoi jättäneensä rasistisesti öykkäröineen matkustajan moottori­tien liittymään, Taksi Helsingin mukaan loki­tiedot eivät tue kertomuksen ajankohtia

Taksi Helsinki pyysi Husseinilta selvityksen yön tapahtumista. Toimitusjohtaja Jari Kantonen ihmettelee, ettei asiakas ole tehnyt asiasta reklamaatiota.

Taksikuskina osa-aikaisesti työskentelevä kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein (sd) kertoo jättäneensä häntä solvanneen matkustajan bussipysäkille kesken ajon.

Tapahtumat saivat Husseinin mukaan alkunsa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ennen neljää. Hussein kertoo, että matkustaja alkoi ensin kysellä Husseinin taustasta ja sitten mies alkoi jankata siitä, että Husseinin olisi pitänyt jäädä sotimaan kotimaahansa Somalian puolesta.

Hussein sanoi miehelle, että Somaliassa oli sisällissota ja hän oli lapsi paetessaan Suomeen. Hussein kertoo pyytäneensä miestä lopettamaan, mutta tämä jatkoi ja alkoi haukkua häntä.

”Vastasin hänelle, etten minäkään tule hänen työpaikalleen haukkumaan häntä.”

Lopulta Hussein kyllästyi ja koukkasi autonsa Tuusulanväylältä liittymään ja jätti miehen bussipysäkille. Hussein arvioi, että pysäkille tulisi seuraava bussi noin tunnin päästä, kun kello lyö viisi. Husseinin mukaan mies ei ollut umpihumalassa.

Hussein sanoo, ettei veloittanut mieheltä kyydistä. Hän kertoo maksaneensa itse 21 euron kyytimaksun.

Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen kertoo tarkastelleensa yrityksen ajonvälitysjärjestelmästä Husseinin ajaman taksin lokitietoja. Niiden perusteella Husseinin taksi ei ole ollut sunnuntaina aamuyöllä noin neljän aikaan Tuusulanväylän kohdalla. Asiasta kertoi ensin Ilta-Sanomat.

”Huomattavaa on myös, ettei asiakas ole tehnyt reklamaatiota asiasta, ainakaan vielä tähän päivään mennessä”, Kantonen sanoo.

Taksi Helsinki pyysi Husseinilta selvityksen yön tapahtumista sen jälkeen, kun asiat tulivat julkisuuteen. Selvityspyyntöön on aikaa vastata seitsemän päivää.

”Jos Husseinilla on kuitteja ja aikaa saadaan tarkennettua, niin asiaa on helpompi tarkastella. Olen joka tapauksessa luottavainen, että asia saadaan selvitettyä”, Kantonen sanoo.

Hussein kertoi tapahtumista Twitter-tilillään. Ensin hän kirjoitti, että hän pysäytti auton moottoritiellä. Hussein tarkensi kuitenkin myöhemmin, että hän jätti miehen bussipysäkille eikä moottoritielle.
Monet Twitter-kommentoijat tarttuivat siihen, ettei moottoritielle saa pysähtyä saati poistaa ketään kyydistä. Yksi asiaan tarttuneista oli perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja ja Husseinin kollega kaupunginvaltuustosta, Jussi Halla-aho.

”Ei somalialaista liikennekulttuuria taksialalle, kiitos!” Halla-aho kirjoitti ja jakoi Husseinin twiitin.

Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas vastasi niin ikään Husseinille Twitterissä, että ”palveluammattia harjoittaessa on hyvä muistaa, että asiakas on aina oikeassa”.

Husseinin mielestä keskustelu on jälleen pyörinyt muiden asioiden kuin rasismin ympärillä. Hän kertoo saaneensa taas paljon rasistisia viestejä.

Miten vastaat Jussi Halla-aholle?

”Toivoisin että hän keskittyisi ennemmin vihapuheeseen ja rasismiin, jota tämäkin tapaus aiheutti”, Hussein vastaa Halla-aholle.

Hussein kertoo joutuneensa ennenkin puuttumaan taksimatkustajien rasistisiin puheisiin. Matkustajien rasistiset ilmaukset ovat hänen mukaansa lisääntyneet taksiuudistuksen jälkeen.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Raamattu-siteeraus voi olla rikos, sanoo valtakunnan­syyttäjä: ”Ei pyhien kirjojen avulla saa loukata toisen ihmisarvoa”

  2. 2

   Yli sata vuotta vanhat Signe Branderin Helsinki-kuvat loistavat nyt väreissä, algoritmin ehostamia teoksia ilmestyy päivittäin automaattisesti Twitteriin

  3. 3

   Entä jos natsit olisivat voittaneet toisen maailmansodan? Amazonin tieteissarja kertoo kylmäävää vaihtoehtohistoriaa

   Tilaajille
  4. 4

   Massiivisesta Triplasta jopa kolmannes on varattu ravintoloille, joita on 60 – testasimme mielenkiintoisimmat

  5. 5

   Monet suomalaislapset syövät liikaa nitriittiä: ”Jos lapset itse saisivat valita, makkararuokia olisi enemmän”

  6. 6

   Testissä kymmenen tuhtia amaroneviiniä – Kärkeen kiilasi yksi halvimmista

   Tilaajille
  7. 7

   ”Pystyn hymyilemään, vaikka olen romahduspisteessä” – Neljän lapsen isä Mika Tukiainen sairastaa masennusta ja pitää perheen arjen pyörimässä

   Tilaajille
  8. 8

   BBC: Britannian Hongkongin-konsulaatin työntekijä kertoo joutuneensa Kiinan kiduttamaksi – lyötiin ja valvotettiin kansallishymnin laulamisella

  9. 9

   Vantaa testaa lasten kellokortteja päiväkodeissa

  10. 10

   Koirat tappoivat raskaana olleen naisen Ranskassa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Raamattu-siteeraus voi olla rikos, sanoo valtakunnan­syyttäjä: ”Ei pyhien kirjojen avulla saa loukata toisen ihmisarvoa”

  2. 2

   Helpoimmat uuniruoat syntyvät lähes itsestään – Näin valmistat ”yhden pellin ihmeen”

  3. 3

   Jätkäsaaren palkituista taloista muutetaan pois mystisten oireiden vuoksi, omistaja kiistää ongelmat

   Tilaajille
  4. 4

   BBC väittää Puolankaa ”kuolevaksi kaupungiksi”, mutta Suomessa on yksi kunta, joka kutistuu vielä nopeammin

  5. 5

   HS:n valokuvaaja seurasi Hongkongin rajuja yhteenottoja: Kuvakooste välittää uhkaavan ja arvaamattoman tunnelman

  6. 6

   Tutkimus: Vääränlaiset suolisto­bakteerit ja viina ovat vaarallinen yhdistelmä

  7. 7

   Piraattipuolueen rivit rakoilevat: puheenjohtaja haluaa lakkauttaa puolueen ja liittää sen toiseen

  8. 8

   Entä jos natsit olisivat voittaneet toisen maailmansodan? Amazonin tieteissarja kertoo kylmäävää vaihtoehtohistoriaa

   Tilaajille
  9. 9

   Kristiina Sandberg vapautui vankilasta mutta törmäsi digitaaliseen muuriin: ”Tuli sellainen olo, että ei tästä mitään tule”

  10. 10

   ”Pystyn hymyilemään, vaikka olen romahduspisteessä” – Neljän lapsen isä Mika Tukiainen sairastaa masennusta ja pitää perheen arjen pyörimässä

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Natalia Salmela seisoi teininä leipä­jonossa mutta omistaa nyt 31-vuotiaana hulppean loft-asunnon Helsingistä

   Tilaajille
  2. 2

   Jätkäsaaren palkituista taloista muutetaan pois mystisten oireiden vuoksi, omistaja kiistää ongelmat

   Tilaajille
  3. 3

   Kenelle kehittyy hallitsematon himo? Riippuvuus­tutkija Joonas Majuri tietää, millainen tausta altistaa tuhoisille addiktioille

   Tilaajille
  4. 4

   Amsterdamilainen Laurent Simons, 9, valmistuu maailman nuorimpana ihmisenä yliopistosta

  5. 5

   Noituudesta on tullut osa uutta feminismiä – selvitimme miksi

   Tilaajille
  6. 6

   Puolet suomalaisista saa liian vähän tiamiinia – Jos puutos jatkuu pitkään, se voi aiheuttaa joukon sekalaisia oireita

  7. 7

   Heini Maksimaisen laskut jäivät maksamatta ja pyykit pesemättä, vaikka töissä kaikki sujui hyvin – Tällaista on arjenhallintauupumus, josta moni millenniaali kärsii

   Tilaajille
  8. 8

   KHO: Vantaa saa lunastaa 300 vuotta saman suvun omistuksessa olleen tilan asuntojen rakentamista varten

  9. 9

   Patologina Auschwitzissa toiminut juutalaislääkäri kuvaa Josef Mengelen toiminnan järjettömyyden ja säälimättömyyden rehellisesti

  10. 10

   ”Anteeksi, äitini on ulkomaalainen”: HS:n kirjeenvaihtajan lapsi muutti Pekingiin ja on jo joutunut rauhoittelemaan paikallisia kiinaksi

  11. Näytä lisää