Kaupunki

Helsinkiläisen uimahallin invavessa ruuhkautui rukoilijoista, uimahalli päätyi kyseenalaiseen kieltoon: ”Se oli huonosti ilmaistu”

Rukoilun kieltämistä uimahallin tiloissa esittävä lappu poistettiin noin kuukausi sitten. Myös vanhat uimapukuohjeistukset vaihdetaan uusiin, kertoo Helsingin kaupungin liikuntapaikkapäällikkö.

Helsingissä Jakomäen uimahallin ohjeistukset uimapukujen käyttöön ja rukoilemisen kieltäminen ovat herättäneet keskustelua sosiaalisessa mediassa. Kuvalliset ohjeet ja viestintä on koettu ongelmalliseksi ja syrjiväksi.

Sallittujen uimapukujen ohjeistamista esittävässä kuvassa vasemmalla poseeraa valkoihoinen nainen kokouimapuvussa. Alapuolella lukee ”oikein”.

Kuvassa oikealla tummaihoinen nainen on vedessä ja uima-altaan reunalla ja nuolet osoittavat hänen mekkonsa helmaa ja päähineensä huppua. Kuvan alapuolella lukee ”väärin” ja vierellä on suuri punainen hymiö, jonka suupielet ovat alaspäin. Tarkennuksena vieressä lukee: helmat, huivit ja löysät lahkeet ovat vaarallisia.

Helsingin kaupungin liikuntapaikkapäällikkö Petteri Huurre kertoo, että ohje on ollut uimahallissa pitkään eikä ole aikaisemmin herättänyt huomiota.

Huurteen mukaan kuvat ovat sinänsä ohjeiden mukaisia, koska kokouimapuvun käyttö on sallittua mutta hameet ja huivit kiellettyjä turvallisuussyistä. Vaaratilanteita voi syntyä, jos esimerkiksi helmat tarttuvat rataköyteen tai rappusiin.

”Hymiönaaman käyttö ei tosin ole ollut viisasta, eikä viestinnässä ole täysin onnistuttu”, Huurre sanoo.

Hänen mukaansa tämä ohjeistus poistetaan ja tilalle tulee Helsingin kaupungin uimahallien viralliset ohjeet.


Keskustelua on aiheuttanut myös syksyllä uimahallissa ollut kyltti, jossa luki: ”Huomio! Rukoileminen uimahallin tiloissa on kielletty.”


Huurteen mukaan kyltti oli aikaisemmin uimahallin invavessan ovessa mutta se poistettiin jo kuukausi sitten, koska kyltin viesti oli huonosti muotoiltu.

”Kyltillä pyrittiin viestimään, vaikka ei niin onnistuneesti, että invavessan pitää olla siinä käytössä, johon se on tarkoitettu.”

Huurteen mukaan invavessaa käytettiin rukoilemiseen toistuvasti.

”Se oli huonosti ilmaistu. Tarkoituksena ei ollut kieltää rukoilemista uimahallissa vaan kyseisessä invavessassa.”

Nyt invavessan ovessa ei lue Huurteen mukaan mitään.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Jari Sillanpää oikeudessa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä: ”Syytekuvaus on aika raju, mutta tiedän mitä on tapahtunut”

  2. 2

   Influenssaan kuolee Suomessakin joka vuosi satoja ihmisiä – Onko koronavirus influenssaa tappavampi?

  3. 3

   Vantaan Peltolan koulussa on todettu tuberkuloositapaus

  4. 4

   Keskustan Kulmuni: Euroopan pitäisi rakentaa oma käyttöjärjestelmä ja www-selain

  5. 5

   Koronaviruksen hillitsemiseksi on olemassa yli­voimainen keino, joka on jokaisen ulottuvilla – Kokeile, läpäisetkö käsi­hygienian testin

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Koronaviruksen hillitsemiseksi on olemassa yli­voimainen keino, joka on jokaisen ulottuvilla – Kokeile, läpäisetkö käsi­hygienian testin

  2. 2

   Vantaan kokoomusvaikuttaja Tapani Mäkinen maksoi kummitädille velkansa 100 ja 200 euron seteleinä, käteisen olivat samana päivänä nostaneet Sjöblomin veljekset

  3. 3

   ”Ole leidi, he sanoivat” -video lähti viraaliksi, sillä siinä sanotaan ääneen ne sadat vaatimukset joita naiset saavat kuulla päivittäin – ja se on upeaa

  4. 4

   Suomalaismies kertoo tilanteesta koronaviruksen eristämässä hotellissa Teneriffalla: ”Oven alta oli tullut ilmoitus, että hotelli on suljettu”

  5. 5

   Koronavirus jatkaa leviämistä: Italiassa nyt yksitoista kuolonuhria, Iranissa hikoilevana tv:ssä esiintynyt apulais­terveys­ministeri sai tartunnan

  6. Näytä lisää
  1. 1

   ”Elämäni hirveimpiä kokemuksia” – Katariina Souri kertoo HS:lle, mitä hänelle tapahtui miljonääri Peter Nygårdin huvilalla

  2. 2

   Helsingin keskustassa sijaitsevan ruokakaupan paistopisteelle ilmestyy siististi pukeutunut rouva, sitten tapahtuu jotain inhottavaa – HS valvoi paistopisteiden hygieniaa

  3. 3

   Tampereen keskustassa on kommuuni, jossa tyhjät pullot jaetaan painimalla

   Tilaajille
  4. 4

   Lähes joka toinen kiinalainen on nyt karanteenissa: HS:n kuvakooste näyttää aavekaupungeiksi muuttuneet metropolit

   Tilaajille
  5. 5

   ”Ovi avattiin, ja esiin työntyi pistin” – Toimittaja Jussi Konttisen isä joutui kuusi­vuotiaana venäläisten vanki­leirille, jolta moni lapsi ei selvinnyt

   Tilaajille
  6. Näytä lisää