Kaupunki

Pako jatkunut jo vuoden: Poliisi jatkaa pyöräilijän kuoleman Tikkurilassa aiheuttaneen naisen jahtaamista

Poliisi on yhä toiveikas, että yli vuoden pimeänä ollut tapaus selviää vielä joskus.

rac
Pyöräilijään suojatiellä Vantaalla syksyllä 2018 törmännyt autoilija jatkaa yhä piileskelyään. Poliisi ei kuitenkaan ole menettänyt toivoaan tapauksen selviämisen suhteen.

Torstaina 27. syyskuuta 2018 tapahtunut törmäys johti peruuttamattomiin seurauksiin: auton alle jäänyt vuonna 1941 syntynyt nainen kuoli seuraavana päivänä vammoihinsa.

Harmaata, farmarimallista autoa ajoi silminnäkijähavaintojen mukaan nainen, joka jätti ilmeisesti täysin tietoisesti pyöräilijän makaamaan henkitoreissaan ajokaistalle. Pyöräilijä oli ylittämässä vilkasliikenteistä Läntistä Valkoisenlähteentietä, kun auto osui häneen noin kello 16.20.

Tapahtumapaikalla Tikkurilan uimahallin vieressä oli useita silminnäkijöitä. He ovat kertoneet poliisille havainneensa, kuinka harmaata autoa ajanut nainen pysähtyi törmäyksen jälkeen, nousi ulos autosta katsomaan tilannetta ja päätti kuitenkin lopuksi poistua paikalta apua hälyttämättä.

Kun yliajaja pakeni kohti Tuusulanväylää, virui uhri vakavasti loukkaantuneena ajokaistalla Läntisellä Valkoisenlähteentiellä. Sivulliset soittivat hätänumeroon, ja vakavasti loukkaantunut nainen saatiin kiidätettyä elossa sairaalaan.

Perjantaiaamuna 28. syyskuuta hän kuoli.

Poliisi on tutkinut tapausta siitä lähtien törkeänä kuolemantuottamuksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja liikennepakona tieliikenteessä.Yliajosta on kulunut jo reilusti yli vuosi, mutta tapaus pysyy yhä sitkeästi pimeänä.

”Se on ikävä kyllä edelleen pysynyt mysteerinä”, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Simo Kauppinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

 

”Vihjeitä on tullut kiitettävästi, ja on ollut varteenotettaviakin vihjeitä.”

Useat rikostutkijat ovat pyrkineet pääsemään onnettomuuspaikalta poistuneen naisen jäljille. Tutkintaa on Kauppisen mukaan tehty paljon.

”Vihjeitä on tullut kiitettävästi, ja on ollut varteenotettaviakin vihjeitä. Ne eivät kuitenkaan ole osoittautuneet sellaisiksi, että olisimme tälle epäillylle henkilöllisyyden saaneet.”

Kauppinen ei lähde erittelemään tarkemmin, minkälaisin keinoin poliisi on yrittänyt mysteeriä ratkoa.

”En tietysti taktisia keinoja pysty avaamaan. Vihjeitä on tullut paljon ja niitä on tarkastettu erilaisin keinoin – ihan puhutuksista lähtien”, Kauppinen kertoo.

Tiedossa on, että poliisi on yrittänyt selvittää tapausta muun muassa turmasuojatien lähiympäristössä sijaitsevien valvontakameroiden avulla. Ne kuitenkin tuottivat vesiperän.

Edes se, että törmäys sattui useiden sivullisten silmien alla, ei ole tuottanut läpimurtoon johtavaa havaintoa. Yksinkertaisimmillaan sellainen voisi siis olla esimerkiksi auton rekisteritunnus.

Tapaus voisi selvitä sitenkin, että onnettomuuspaikalta paennut autoilija ottaisi omatoimisesti yhteyttä poliisiin. Tämä vaihtoehto lienee kuitenkin epätodennäköinen, koska yhteydenottoa ei ole tullut yli vuoden aikana.

”Luonnollisesti toivomme, että jos tämä yliajaja tulee esimerkiksi tunnontuskiin, niin hän tulisi selvittämään asian”, Kauppinen sanoo.

Tutkinnanjohtaja on toiveikas, että poikkeuksellisen pitkään ratkaisemattomana pysyneeseen yliajotapaukseen tulee vielä joskus selvyys.

Tällä hetkellä tiedetään poliisin julkisuuteen kertomien tietojen perusteella se, että pyöräilijä ajoi Läntisen Valkoisenlähteentietä ylittävälle suojatielle uimahallin suunnasta. Autoilijan ajosuunta Läntisellä Valkoisenlähteentiellä oli puolestaan Tuusulanväylälle päin, ja hän tuli poliisin mukaan risteykseen oikeanpuoleista kaistaa pitkin.

Törmäyspaikalla oli siis kaksi ajokaistaa suuntaansa.


Vaikka poliisilla on tieto, jonka mukaan yliajaja pakeni Tuusulanväylän suuntaan, ei se tarkoita sitä, että tämä välttämättä päätyi ajamaan juuri kyseistä moottoritietä pitkin. Tikkurilan uimahallin ja Tuusulanväylän välistäkin löytyy useita risteyksiä, joista pakenija on voinut kääntyä ja ajella pienempiä teitä pitkin tuntemattomaan määränpäähän.

Myös pakoreittiin sisältyy siis useita kysymysmerkkejä.

Poliisin etsimästä, harmaalla farmariautolla pyöräilijään törmänneestä naisesta ei ole tiedossa kuin ylimalkaiset tuntomerkit. Tämä johtuu pitkälti siitä, ettei poliisi ole löytänyt valvontavideota, jolle epäilty olisi tallentunut.

Useat silminnäkijät ovat kertoneet Kauppisen mukaan yhteneväisesti, että yliajon jälkeen kuljettajan paikalta ulos astui ja vakavasti loukkaantunutta pyöräilijää pelkästään etäältä vilkuili keski-ikäinen nainen. Hänellä oli tapahtuma-aikaan vaaleat hiukset.

Yliajoon liittyviä vinkkejä voi edelleen ilmoittaa Itä-Uudenmaan poliisille puhelimitse numeroon 029 543 6842. Yhteydenotto onnistuu myös sähköpostitse osoitteen rek2.ita-uusimaa@poliisi.fi kautta.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Idyllisessä peltomaisemassa seisoo surkea näky: Upea mökkialue rapistui Espoossa rötiskökyläksi, jota asukkaatkin välttelevät

  2. 2

   Puolueiden kannatus on vakiintunut: Perussuomalaiset selvästi suurin, Marin-ilmiö ei ole nostanut Sdp:tä

  3. 3

   Puistonpenkin käsinojalla on salakavala tarkoitus: Kuvat näyttävät, kuinka maailman metropolit on suunniteltu kodittomille mahdottomiksi paikoiksi elää

  4. 4

   Hyllytetty luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen pyysi vanhempia allekirjoittamaan tukiadressin itselleen – HS:n haastattelussa hän kiistää lähes kaiken

  5. 5

   Nuortensarja Sex Education näyttää loputtomasti seksiä ja pääsee äärimmäisen häpeän tasolle – Miksi seksuaalikasvattaja hehkuttaa sitä?

   Tilaajille
  6. 6

   Miten vaarallinen Kiinasta leviävä koronavirus on? HS kokosi vastaukset neljään keskeiseen kysymykseen

  7. 7

   Kuvat kertovat hävityksestä: Puisto muuttui kaatopaikaksi Helsingissä

  8. 8

   Ravintolakompleksi konkurssiin Helsingissä, toiminta loppuu välittömästi Kasarmitorilla

  9. 9

   ”Ajattelin, etteivät hyytymiset koske minua” – Lehti kasvoi ja uudistui, mutta sitten päätoimittaja Ville Pernaalle iski raju työuupumus

   Tilaajille
  10. 10

   ”He ovat hyvin ovelia” – Tässä on Isisin viimeinen tukikohta

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   ”He ovat hyvin ovelia” – Tässä on Isisin viimeinen tukikohta

   Tilaajille
  2. 2

   Hyllytetty luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen pyysi vanhempia allekirjoittamaan tukiadressin itselleen – HS:n haastattelussa hän kiistää lähes kaiken

  3. 3

   844 000 suomalaista harkitsee ”vakavasti” maalle muuttamista. Älkää muuttako

  4. 4

   Helsinkiläinen Toffe tarjoutuu siivoamaan alasti ”rouvien ja neitien” koteja: ”Mä haluan rahaa”

  5. 5

   Suomen myydyin punaviini vaihtui vuosien jälkeen – Sen hyvä hinta-laatusuhde yllätti asiantuntijankin

  6. 6

   Kymmenettuhannet suomalaiset kuuluvat joukkoon, jonka lihakset eivät kasva kuntosalilla: ”On vain yksi keino selvittää, mihin ryhmään itse kuuluu”, sanoo asiantuntija

   Tilaajille
  7. 7

   Ravintolakompleksi konkurssiin Helsingissä, toiminta loppuu välittömästi Kasarmitorilla

  8. 8

   Isisin uuden johtajan oikea henkilöllisyys selvisi: ”Professorilla” on yliopisto­tutkinto ja järjestön johto­hahmoksi harvinainen tausta, kertoo The Guardian

  9. 9

   Italialaisen neurokirurgin näkemys F1-legenda Michael Schumacherin tilasta: ”Hän on täysin eri henkilö”

  10. 10

   Suosituimpien lihankorvikkeiden terveellisyydessä on isoja eroja – Ravitsemusterapeutti kertoo, mihin kannattaa kiinnittää huomiota

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Lentokapteeni Aleksi Aho kertoo ammattinsa glamour­vuosista ja niiden katoamisesta – HS seurasi, mitä lento­koneen ohjaamossa todella tapahtuu

   Tilaajille
  2. 2

   HS:n erikoisartikkeli vie Intian kaasu­kammioon: ”Hiljainen tappaja” uhkaa koko ihmis­kuntaa, ja Delhissä ongelma on äärimmäinen

   Tilaajille
  3. 3

   Perinteinen kaurapuuro on kehno aamupala – ravitsemusterapeutti kehitti ravintoarvoiltaan ”täydellisen puuron”

   Tilaajille
  4. 4

   Italialaisen neurokirurgin näkemys F1-legenda Michael Schumacherin tilasta: ”Hän on täysin eri henkilö”

  5. 5

   Lapsisotilas Rajkumar Sabanadesan sai Suomesta turva­paikan, perusti perheen ja eteni urallaan – ja nyt hänellä on teräviä havaintoja suomalaisista

   Tilaajille
  6. 6

   Katin mies ei tiedä, mitä kouluja heidän lapsensa käyvät – Tyhjän liiton ainoa liima on raha

   Tilaajille
  7. 7

   Donald Trumpin hallinto laittoi Michelle Obaman laatimat kouluruoka­suositukset uusiksi

  8. 8

   Lentoemännän peukkumerkki bussinkuljettajalle johti yli kolmen metrin pudotukseen – näin Helsinki-Vantaan onnettomuus tapahtui

  9. 9

   Poikkeuksellinen tarjous Helsingissä: Tuhannella eurolla kuussa pääsee asumaan kartanoon, ja vuokraisäntä ei välitä edes luottotiedoista – ”Ihan yks hailee”

  10. 10

   ”He ovat hyvin ovelia” – Tässä on Isisin viimeinen tukikohta

   Tilaajille
  11. Näytä lisää