Miksi Jätkäsaaressa riittää ravintoloita ja liikkeitä mutta Kalasataman kadut ovat autiot? Asiantuntijat arvioivat, onnistuiko Helsinki rakentamaan uutta kaupunkia - Kaupunki | HS.fi

Miksi Jätkäsaaressa riittää ravintoloita ja liikkeitä mutta Kalasataman kadut ovat autiot? Asiantuntijat arvioivat, onnistuiko Helsinki rakentamaan uutta kaupunkia

Ilman isoa kauppakeskusta Kalasatamasta voisi HS:n haastattelemien asiantuntijoiden mielestä tulla elävämpi kaupunginosa. Jätkäsaaressa kivijalkaliikkeet sen sijaan kukoistavat.

Kalasataman Sörnäistenniemeen kaavoitettiin ja rakennettiin vain muutamia kivijalkaliiketiloja, mikä antaa joidenkin asiantuntijoiden mielestä alueesta lähiömäisen vaikutelman.

26.12.2019 2:00 | Päivitetty 26.12.2019 20:09

Kun Helsingin tavarasatamat muuttivat Vuosaareen vuonna 2008, tarjoutui vuosisadan mahdollisuus rakentaa lisää kantakaupunkia Helsinkiin. Sen rakentaminen on kaupungin asettama tavoite.

Oli mahdollista ensimmäistä kertaa viiteenkymmeneen vuoteen laajentaa sitä tiiviisti rakennettua aluetta, jossa palvelut ovat lähellä kotia, ja josta ihmiset ovat valmiita maksamaan. Asuntojen hintatietojen perusteella kantakaupunkimaiselle asumiselle nimittäin on kysyntää.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat