Helsinkiä rakennetaan hurjaa vauhtia, mutta kaupunki ei saa palkattua rakennusalan työntekijöitä: ”Emme pysty maksamaan” - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki

Helsinkiä rakennetaan hurjaa vauhtia, mutta kaupunki ei saa palkattua rakennusalan työntekijöitä: ”Emme pysty maksamaan”

Helpottaakseen tilannetta Helsinki myönsi vuoden alusta kaupunkiympäristön toimialalle yhteensä noin 400 000 euroa vuodessa käytettäväksi palkkojen tarkistukseen.

Helsingissä riittää isoja rakennushankkeita vuosiksi eteenpäin. Kuvassa Sompasaaren uudisalue Helsingin Kalasatamassa. Kuva: Sami Kero / HS

Julkaistu: 27.1. 2:00, Päivitetty 27.1. 6:28

Helsingin kaupungilla ei ole pulaa vain terveyskeskuslääkäreistä ja lastentarhan­opettajista. Myös rakennusalan ammattilaisia tarvittaisiin lisää.

Rakentaminen on käynyt Suomessa täysillä kierroksilla jo usean vuoden ajan, ja osaajia on tarvittu moneen paikkaan. Yksityiset rakennusliikkeet ovat onnistuneet rekrytoinneissaan selvästi kuntia paremmin.

Samaan aikaan alalta poistuu eläkkeelle kokeneita osaajia.

Yhtälö on ollut vaikea Helsingille, joka ei ole pystynyt kilpailemaan palkoilla.

Kaupungissa on rakennettu ennätyksellisen paljon, ja isoja hankkeita olisi vielä vuosiksi eteenpäin. Kun oman talon väki ei ole riittänyt, työvoimapulaa on paikattu konsulteilla.

Helpottaakseen tilannetta Helsinki myönsi vuoden alusta kaupunkiympäristön toimialalle yhteensä noin 400 000 euroa vuodessa käytettäväksi palkkojen tarkistukseen.

Käytännössä pari sataa kaupungin rakennuttamis­asioista vastaavaa ammattilaista saa tänä vuonna palkankorotuksen, jonka suuruus riippuu tehtävästä.

Korotukset vaihtelevat 50 eurosta 200 euroon kuukaudessa. Keskimääräinen korotus on 150 euroa kuukaudessa.

Rakennuttamisyksikön päällikön Erkki Nurmen mukaan tieto palkankorotuksista on otettu vastaan hyvillä mielin.

”Olemme hirveän mielissämme tästä, ihan vilpittömästi. Suunta on oikea”, Nurmi sanoo.

Kaupungin rakennuttamis­yksikössä on tällä hetkellä useita täyttämättömiä tehtäviä. Rekrytoinnit eivät ole tuottaneet tulosta. Seuraava käynnistetään Nurmen mukaan kevättalvella.

Samaan aikaan väkeä virtaa ovesta ulos. Pelkästään joulukuussa rakennuttamis­yksiköstä lähti kolme ihmistä.

Kaupunkiympäristön toimialan henkilöstöpäällikön Anne Lappalaisen mukaan toimialalla tehdään parhaillaan tilannekatsausta. Helsingillä kehitetään erilaisia urapolkumalleja, joita käytetään muillakin toimialoilla ennakoimaan tehtävien täyttöä.

”Kun joku lähtee, katsotaan ensin, löytyykö talosta osaajia”, Lappalainen kertoo.

Mallista ei ole ollut vielä ratkaisuksi osaajapulaan.

Erkki Nurmen mukaan rakennuttamisyksikkö soittelee itse ihmisten perään ja yrittää houkutella heitä töihin.

”Viimeksi saatiinkin tällä tavalla uusia ihmisiä. Mutta yleensä se kaatuu siihen, että me emme pysty maksamaan tarpeeksi palkkaa”, Nurmi sanoo.

Viime vuosina Helsingillä on ollut vaikeuksia rekrytoida ennen kaikkea talonrakennusalan ammattilaisia ja insinöörejä sekä rakennusmestarin koulutuksen saaneita, jotka toimisivat projektipäällikköinä ja rakennustöiden valvojina.

Niin ikään pulaa on ollut lvia-töiden rakennuttajista sekä arkkitehdeistä.

Anne Lappalaisen mukaan kaupungin nyt osoittamilla 400 000 eurolla on tavoitteena vahvistaa Helsingin palkkakilpailukykyä sekä osaavan henkilöstön saatavuutta.

Lappalainen myöntää, että summa ei ole suuri.

”Mutta se on signaali siitä, että parempaan ollaan menossa”, hän sanoo.

Palkankorotukset osoitetaan tehtäviin, joissa on jääty palkkakuoppaan.

Suurimmat haasteet kaupungilla on kokeneiden ammattilaisten saamisessa ja heidän pitämisessään. Nuoria olisi ollut hieman helpompi saada. Helsingin rakennushankkeet ovat kuitenkin hyvin vaativia.

”Jos uudet työntekijät ovat kovin kokemattomia, heitä pitää ohjata paljon, mikä on entistä kuormittavampaa. Siitä ei ole organisaatiolle hyötyä”, Lappalainen sanoo.

Erkki Nurmi muistuttaa, että kaupungin rakentamistehtävät ovat luonteeltaan sellaisia, ettei niihin suoraan kouluteta osaajia missään. Työntekijät kouluttautuvat tehtäviinsä työn kautta.

Ilmeinen ongelma on ollut, että kun kaupunki on kouluttanut nuoria osaajia käytännön tehtäviin, heidät on rekrytoitu yksityiselle sektorille.

”Vielä kymmenen vuotta sitten saimme koulunpenkiltä nuoria, mutta osan näistä ovat konsultit ostaneet meiltä jo pois.”

Nurmi kertoo, että enää ei soitella edes kesätyöpaikkojen perään.