Dramaattinen kuva: Myrskytuuli kaatoi 30 metriä korkean sokeritehtaan piipun Kirkkonummella - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki

Dramaattinen kuva: Myrskytuuli kaatoi 30 metriä korkean sokeritehtaan piipun Kirkkonummella

Euroopassa riehunut Ciara-myrsky aiheutti Suomessa kovia tuulenpuuskia sunnuntain ja maanantain välisenä yönä sekä maanantaina.

Kaatunut piippu on noin 30 metriä korkea teräspiippu. Kuva: Milla von Konow

Julkaistu: 11.2. 13:27

Kirkkonummen sokeritehtaalla koettiin maanantaina jännittäviä hetkiä, kun erittäin kova myrskytuuli alkoi painaa sokeritehtaan voimalan toista piippua kumoon. Lopulta taipunut piippu antoi periksi puolesta välistä runkoaan ja jäi makaamaan taittuneena sokerisiiloa vasten, kertoo Suomen Sokeri oy:n toimitusjohtaja Matti Sipilä.

Kaatunut piippu on noin 30 metriä korkea teräspiippu ja se kaatui pelkän kovan myrskytuulen seurauksena, Sipilä arvelee.

”Oli raju myrskytuuli, ja lisäksi oli vielä voimakkaita tuulenpuuskia. Tämä paikka sijaitsee merenrannalla mäellä, joten tuuli pääsee hyvin tuohon tehdasalueelle.”

Piippu nojaa edelleen siiloa vasten. Alue eristettiin maanantaina, kun piipussa havaittiin pieni taipuma. Näin piippu ei pääse aiheuttamaan vaaraa työntekijöille tai tavaraliikenteelle. Sivullisilla ei Sipilän mukaan ole asiaa alueelle, sillä piippu sijaitsee tehdasalueen keskellä.

”Nyt selvitetään, mitä piipulle pitää tehdä.”

Euroopassa riehunut Ciara-myrsky aiheutti Suomessa kovia tuulenpuuskia sunnuntain ja maanantain välisenä yönä sekä maanantaina.

Tehtaanpiipun kaatumisesta kertoi ensin Länsiväylä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta