Vihreiden Fatim Diarra uhkaa julkistaa kaikki saamansa peniskuvat: ”Se on seksuaalista häirintää” - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki

Vihreiden Fatim Diarra uhkaa julkistaa kaikki saamansa peniskuvat: ”Se on seksuaalista häirintää”

Vihreiden varapuheenjohtaja saa säännöllisesti peniskuvia oltuaan julkisuudessa.

Fatim Diarra Kuva: Outi Pyhäranta / HS

Julkaistu: 21.2. 13:42, Päivitetty 21.2. 17:02

Peniskuvat ovat säännöllinen yllätys vihreiden varapuheenjohtajan Fatim Diarran viestipalveluissa.

”Ei niitä tule koko ajan, mutta silloin tällöin kyllä ja yleensä rykelmänä. Yleensä se liittyy jotenkin sellaiseen tilanteeseen, että olen ollut julkisuudessa jotenkin feminismiin liittyen. Minähän olen avoimesti feministi ja ylpeä siitä”, Diarra kertoo HS:lle.

Miesten lähettämät kuvat nousivat esille Diarran ystäväpiirissä Seiska-lehden torstaina julkaiseman artikkelin jälkeen. Seiskan mukaan kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk) on lähetellyt kuvia peniksestään naiselle, jonka kanssa hänellä oli suhde. Kärnä kommentoi asiaa muun MTV Uutisille kertomalla, että on tehnyt virheitä mutta ei mitään lainvastaista.

Diarra on Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu.

”Lähinnä tämä naurattaa minua, sillä onhan se [peniskuvien lähettäminen pyytämättä] aivan älytöntä. Osa on lähetetty Facebook-sivuilta, ja sieltä on kuvan lähettäjäksi paljastunut aivan tavallinen perheenisä, jolla on vaimo, omakotitalo ja koira”, hän kertoo.

”Missä kohtaa tuntuu ihmisestä luontevalta siinä arjen keskellä mennä koneelle ja ottaa kuva omasta peniksestä ja lähettää se huoritteluviestin kanssa jollekin tuntemattomalle ihmisille?”

Kuvien vuoksi Diarra on joutunut pohtimaan niiden lähettäjien motiiveja ja taustoja.

”Kuvien lähettäjillä on usein sellainen viesti, että he yrittävät jotenkin laittaa minut sillä peniksellä kuriin. Minä olen kuitenkin nähnyt riittävästi peniksiä elämäni aikana, että eivät ne minua pelota.”

Usein kuulee sanottavan, että peniskuvan lähettäminen on virhe. Myös Mikko Kärnä viittasi virheisiin kommentoidessaan itseään koskevaa kohua. Diarra haluaa kuitenkin oikaista tämän käsityksen.

”Kyseessä on seksuaalinen väkivalta. Sillä halutaan hiljentää. Ja kyllähän se kertoo laajemmin siitä, miten naisen ja miehen rooli edelleen nähdään ja miten naisiin suhtaudutaan. Kyllä #metoo-kampanjalla on vielä paljon tekemistä.”

Fatim Diarralla on myös ratkaisu ongelmaan.

”Suostumus on kaikessa seksuaalisuuteen liittyvässä se ydinasia. Tässä on olemassa todella hyvä nyrkkisääntö: älä lähetä peniksen kuvaa ihmisille, jos sitä ei pyydetä.”

Diarra harkitsee itse tästä eteenpäin kaikkien sellaisten peniskuvien julkaisemista, joita hänelle lähetetään ilman pyyntöä.

”Minä pidän niistä [penikset], ja minulla on ihan lämmin suhde peniksiin. Mutta kenenkään ei tarvitse olla siitä huolissaan, että eläisin jossakin peniksen pulassa, en elä.”

Oikaisu perjantaina 21.helmikuuta kello 17:00: poistettiin sana ”epäilyjä” kolmannesta kappaleesta.