Tattarisuon varastohallista löytyi asuinpaikka: Helsingin kaupunki uhkaa sakoilla - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki

Tattarisuon varastohallista löytyi asuinpaikka: Helsingin kaupunki uhkaa sakoilla

Helsinki lisää valvontaa teollisuusalueella, koska se on saanut poliisin kautta tietoa luvattomista asunnoista.

Tattarisuota syksyllä 2018. Kuva: Mika Ranta / HS

Julkaistu: 24.2. 16:12

Helsingin Tattarisuon alueella asutaan luvatta varastoissa ja teollisuuskiinteistöissä. Helsingin kaupunki aikoo puuttua asumis- ja majoitustoimintaan lisäämällä tarkastuksia Tattarisuolle.

Vinkki varastojen asukkaista on tullut poliisin kautta. Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto käsittelee torstaina uhkasakon määräämistä yhdelle yritykselle, jonka varastohallista on löydetty syksyllä tehdyissä tarkastuksissa merkkejä asumisesta. Viranomaiset arvioivat, että sama ongelma koskee muutamaa yksittäistä kiinteistöä alueella.

”Emme ole vielä käyneet alueen kiinteistöjä systemaattisesti läpi, joten on vielä mahdotonta arvioida tarkasti, kuinka laajasta ilmiöstä on kyse”, sanoo rakennuslakimies Ulpu Juvalainen rakennusvalvonnasta.

Hän sanoo, että vastaavia ilmoituksia on tullut muualtakin Helsingistä, mutta Tattarisuolta useampia. Niinpä siellä tehostetaan nyt valvontaa.

”Mistään perinteisistä vuokra-asunnoista ei siis ole kyse, mutta tarkastuskäynneillä on löydetty huoneita, joita on selvästi käytetty asumiseen. Poliisi esimerkiksi kertoi yhdestä kohteesta, että paikalla asuisi kuusi työmiestä”, Juvalainen sanoo.

Koska rakennusvalvonnan käynneistä pitää ilmoittaa vähintään vuorokautta ennen, paikkoja on Juvalaisen mukaan usein ehditty siivota jonkin verran ja asukkaita itseään on vaikea tavoittaa paikan päältä.

Teollisuuskäyttöön osoitetulla alueella asuminen on kielletty. Jos joku jää tällaisesta kiinni, kaupunki voi tosiaan määrätä uhkasakon. Koska se omistaa Tattarisuon maat, toinen mahdollinen keino on irtisanoa maanvuokrasopimus.

”En pysty sanomaan, onko tässä kyse miten uudesta ilmiöstä. Mutta on uutta, että meille on tullut tästä tietoa. Siksi toimimme nyt Tattarisuolla”, Juvalainen sanoo.

Haluatko korjauttaa ohjaustehostimen, syödä äijäseurassa lihaa tai yöpyä hotellissa, jossa huhujen mukaan saa maksullista seuraa – Tattarisuo on eriskummallinen valtakunta

Seuraa uutisia tästä aiheesta