Hätäpoistumisreitistä tehdään virallinen sisäänkäynti Urheilupuiston metroasemalle Espoossa - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki

Hätäpoistumisreitistä tehdään virallinen sisäänkäynti Urheilupuiston metroasemalle Espoossa

Ihmiset kulkivat aiemmin omin lupineen hätäpoistumisreitin kautta.

Urheilupuiston metroasema saa lauantaina toisen virallisen sisäänkäynnin. Kuvassa alkuperäisen sisäänkäynnin hissit. Kuva: Rio Gandara / HS

Julkaistu: 28.2. 15:27

Urheilupuiston metroasemalla Espoossa otetaan lauantaina käyttöön uusi sisäänkäynti. Tarkalleen ottaen sisäänkäynti ei ole täysin uusi, sillä se on tähän asti toiminut hätäpoistumisreittinä.

Metromatkustajilta tullut palaute on kuitenkin saanut Länsimetro oy:n muuttamaan Jousenpuiston pysäköintilaitoksen hätäpoistumisreitin aseman toiseksi viralliseksi sisäänkäynniksi. Ihmiset myös kulkivat omin lupineen hätäpoistumisreitin kautta. HS Espoo uutisoi asiasta tammikuussa 2019.

Lauantaista lähtien sisäänkäyntiä voi käyttää virallisesti, ja muutos sujuvoittaa Jousenpuiston suunnasta tulevien ihmisten matkantekoa.

Alun perin Urheilupuiston metroasema suunniteltiin ja toteutettiin yhden sisäänkäynnin varassa toimivaksi.

Uuden sisäänkäynnin rakentaminen edellytti Länsimetro oy:n mukaan muun muassa viranomaisten vaatimia rakenteellisia muutoksia kulkureitillä sekä teknisiä muutoksia metron järjestelmiin.

Uusi sisäänkäynti on esteetön, kuten kaikki muutkin länsimetron asemien sisäänkäynnit.

Myös Helsingin puolella on ollut pohdintaa uuden sisäänkäynnin perustamisesta metroasemalle.

Helsingin yliopiston metroaseman pohjoista sisäänkäyntiä on soviteltu jo useita kertoja Varsapuistikkoon, ja viime elokuussa Osmo Soininvaara (vihr) ja 11 muuta kaupunginvaltuutettua vaativat aloitteessaan projektin käynnistämistä joutuisasti.

HS Espoo |Ihmiset oikaisevat pysäköintitalon hätäpoistumistien kautta metrolle – Espoo antoi periksi ja nyt siihen tehdään virallinen kulkureitti

HS Espoo|”Pieni työ” lähti kierroksille Espoossa: Metroaseman ulko-ovea on rakennettu jo vuosi

Seuraa uutisia tästä aiheesta