Husin alueella todettiin maanantaina yksi uusi koronavirustartunta, kyseessä työikäinen mies – grafiikka näyttää kaikki Suomen vahvistetut tartunta­tapaukset - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Tartunnat

Husin alueella todettiin maanantaina yksi uusi koronavirustartunta, kyseessä työikäinen mies – grafiikka näyttää kaikki Suomen vahvistetut tartunta­tapaukset

Tartunta oli Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin mukaan odotettu, ja henkilö on hyväkuntoinen.

Huslab Tullinpuomi Helsingissä 29. helmikuuta 2020. Kuva: Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

Julkaistu: 2.3. 19:03, Päivitetty 3.3. 5:22

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) on maanantaina todettu yksi uusi koronavirustartunta henkilöllä, joka kuuluu perjantaina 28. helmikuuta todetun tapauksen lähipiiriin.

Sairaanhoitopiiri ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset jatkavat tilanteen selvittämistä yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa, THL kertoo tiedotteessa.

Tähän mennessä Suomessa on todettu yhteensä seitsemän koronavirustartuntaa.

Uusin koronavirustartunta on todettu työikäisellä miehellä. Tartunta oli Husin mukaan odotettu, ja henkilö on hyväkuntoinen. Altistuneita selvitetään, Hus kertoo.

Sunnuntaina kerrottiin kolmesta uudesta koronavirustartunnasta Suomessa. Kaikki nämä tapaukset kuuluvat aiemmin viime viikolla vahvistettujen tartuntatapausten lähipiiriin. Husissa varmistettiin sekä keskiviikkona että perjantaina koronavirustartunnat Pohjois-Italiasta palanneilla kahdella työikäisellä naisella.

Perjantaina vahvistetun tapauksen lähipiiriin kuuluivat eläkeikäinen mies ja kouluikäinen poika, joilla molemmilla on varmistettu koronavirustartunnat. Tartuntojen takia karanteenissa on Viikin normaalikoulun oppilaita sekä jalkapalloseura HJK:n 07 Sinisten pelaajia ja valmentajia.

Karanteenissa on tällä hetkellä kaikkiaan 130 ihmistä.

Ensimmäinen virustartunta vahvistettiin Suomessa 29. tammikuuta Ivalossa kiinalaisturistilla. 32-vuotias nainen oli tartunnan aikana hyväkuntoinen ja toipui täysin.

Toinen tapaus tuli ilmi Husin alueella 26. helmikuuta, kun tartunta todettiin Milanosta palanneella työikäisellä suomalaisnaisella. Hänen kauttaan virukselle altistui niin ikään Husin alueella suomalainen työikäinen nainen, jonka tartunta vahvistettiin 1. maaliskuuta.

Ennen tätä tapausta vahvistettiin tartunta, jonka oli saanut Milanosta palannut työikäinen nainen. Tähän tapaukseen liittyvät kaksi seuraavaa eläkeikäisen miehen ja kouluikäisen pojan tartunnat.

Koronavirustartunnan saaneita oli maanantaipäivään mennessä koko maailmassa noin 89 700 ja taudista jo parantuneita noin 44 900.

Koko maailmassa koronaviruksen seurauksena on kuollut yli 3 000 ihmistä. Suurin osa kuolemista on raportoitu Manner-Kiinasta. Kiinan ulkopuolella virukseen on kuollut kaikkiaan 130 ihmistä. Heistä 38 on EU-maiden kansalaisia, EU-komissio kertoi maanantaina.

Koronavirukseen sairastunut käy Viikin normaali­koulua ja pelaa HJK:n juniori­joukkueessa, altistuneita noin 130 – tämä tilanteesta tiedetään

Seuraa uutisia tästä aiheesta