Espoon lukiot ja kaikki Suomen ammattikorkeakoulut siirtyvät etäopetukseen - Kaupunki | HS.fi

Espoon lukiot ja kaikki Suomen ammattikorkeakoulut siirtyvät etäopetukseen

Muut kuin kevään ylioppilaskirjoituksiin osallistuvat opiskelijat siirtyvät itsenäiseen etäopiskeluun ensi viikon alusta.

Leppävaaraan lukio Espoossa.

14.3.2020 16:29 | Päivitetty 14.3.2020 18:55

Espoossa on päätetty siirtää lukiot itsenäiseen etäopetukseen.

Espoon lukioiden muut kuin kevään ylioppilaskirjoituksiin osallistuvat opiskelijat siirtyvät itsenäiseen etäopiskeluun ensi viikon alusta. Etäopetus kestää neljännen jakson arviointiviikon alkuun.

Opettajat huolehtivat ohjeistusten antamisesta omien opetusryhmiensä opiskelijoille.

”Haluamme varmistaa, että lukiot kykenevät kaikissa olosuhteissa hoitamaan ensi viikolle keskitetyt ylioppilaskirjoitukset. Ehkäisemme ennalta koronaviruksen leviämistä erityisesti kirjoittajien keskuuteen minimoimalla lukioissa olevan opiskelijajoukon vain kirjoituksiin osallistuviin”, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Aiemmin lauantaina kerrottiin, että Tampereen lukioiden oppilaat siirtyvät etäopetukseen maanantaista lähtien koronatartuntojen estämiseksi.

Myös kaikki Suomen ammattikorkeakoulut siirtyvät etäopetukseen ensi viikolla. Asiasta kertoi lauantaina Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto (Arene) Twitterissä.

Ammattikorkeakoulujen osalta muutos koskee Arenen mukaan yli 100 000 opiskelijaa

Pormestari Jan Vapaavuori puolestaan kertoi perjantaina tiedotustilaisuudessa, että Helsinki on päättänyt pitää koulut ja päiväkodit auki.

”Kouluissa on kyse yhteiskunnan keskeisestä toiminnosta, jota ei pidä ilman erittäin raskaita perusteita lamauttaa”, Vapaavuori perusteli.

”Asiantuntijoiden mukaan koulujen sulkemisella ei olisi juurikaan vaikutusta epidemian hidastamiseksi tässä vaiheessa.”

Vapaavuori huomautti myös, että sulkeminen ei olisi lyhytaikainen toimi vaan käytännössä puhuttaisiin koko kevätlukukauden peruuttamisesta.

Koulujen ja päiväkotien sulkeminen olisi Vapaavuoren mukaan toimenpide, joka vaatisi yhtenäistä linjaa koko Suomessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat