Hallituksen suositukset purevat: Vantaalla jopa 70 prosenttia päiväkotilapsista jäi tiistaina kotiin, Helsingissä ja Espoossa noin puolet - Kaupunki | HS.fi

Hallituksen suositukset purevat: Vantaalla jopa 70 prosenttia päiväkotilapsista jäi tiistaina kotiin, Helsingissä ja Espoossa noin puolet

Monet vanhemmat noudattivat hallituksen suositusta hoitaa lasta kotona.

Martta Karvonen ja Emma Hassi viettivät aikaa päiväkoti Muusan pihalla Munkkiniemessä tiistaina.

17.3.2020 16:49

Hyvin moni päivähoitoikäinen lapsi jätti tulematta tiistaina päiväkotiinsa. Ilmiö näkyy Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla, kertovat varhaiskasvatuksen johtajat.

Valtioneuvosto suositteli maanantaina kaikkia perheitä hoitamaan päivähoitoikäiset lapset kotona, jos siihen vain on mahdollisuuksia. Päiväkodit pysyvät kuitenkin avoinna.

Moni perhe päätti pääkaupunkiseudulla pitää päiväkotilapsen kotihoidossa tai järjestää lapsen hoidon muulla tavoin. Päiväkodeissa oli Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla monin paikoin tavallista vähemmän lapsia.

Vantaalla jopa 7 500 lasta jätti tulematta päivähoitoon. Päiväkodeissa hoidettiin vain 28 prosenttia päivähoitoon kuuluvien lasten kokonaismäärästä, kertoo Vantaan varhaiskasvatuksen johtaja Sole Askola-Vehviläinen sähköpostin välityksellä.

Helsingissä ja Espoossa oli karkean arvion mukaan noin puolet päiväkotien kokonaislapsimäärästä poissa.

Vantaa ei aio ryhtyä tarkastelemaan perheiden valintoja siinä tuodaanko päivähoitoikäinen lapsi päiväkotiin vai hoidetaanko lasta toisaalla.

”Vantaa lähtee siitä, että huoltaja määrittelee hoidon tarpeen ammattiryhmästä riippumatta”, Askola-Vehviläinen tiedotti.

Vantaalla ei siis selvitetä kuinka tarpeellista päivähoito kullekin perheelle on tai mihin ammattiryhmiin lapsen vanhemmat kuuluvat.

Hoidon tarve perustuu huoltajan ilmoittamaan tarpeeseen. Samaa linjaa noudattaa myös Espoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat